Ingelegde rode ui

Duur: 10 min / één pot
SLICESY® MET FIJNE GLEUF

Als je eenmaal weet hoe je ingelegde rode ui maakt, heb je het vast altijd in je koelkast staan! Rode ui krijgt zo’n andere smaak door ze in te leggen en is een veelzijdige toevoeging aan talloze gerechten. Ze hebben een smaak die perfect in balans is tussen zoet en zuur. Gebruik ze als topping voor op een hamburger, in een frisse salade, op een smaakvolle taco of op een sandwich.

Ingrediënten


»
5 kleine rode uien
» 150 ml azijn
» 150 ml water
» 40 g kristalsuiker
» snufje zout

Bereiding
  1. Steek de fijne gleuf in de SliceSy®. Snijd de zijkanten van de rode uien af en haal het velletje eraf. Snijd met behulp van de SliceSy® de uien in fijne ringen. 
  2. Doe de azijn samen met het water, kristalsuiker en een snufje zout in een pannetje. Zet op het vuur totdat de suiker is opgelost.
  3. Doe de gesneden ui in een gesteriliseerde weckpot en schenk het azijnmengsel erbij. Sluit de pot en laat volledig afkoelen.
  4. Je kunt de ingelegde rode ui zeker een week in de koelkast bewaren.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Kersenvlaai

Duur: 55 min / 12 taartpunten
SLICESY® MET HAKMES
Extra materiaal: springvorm van 24 cm

Hou je ook zo van vlaai? Dan is deze kersenvlaai er eentje om zeker eens te maken. Gemaakt van kersen uit het seizoen. Een stukje zomer op je bord. Het deeg maken we met de SliceSy®. Zo heb je geen vieze handen en wordt het kneden voor je gedaan.

Ingrediënten

Voor het deeg

» 275 g bloem
» 100 ml melk (lauwwarm)
» 50 g kristalsuiker
» 50 g boter (kamertemperatuur)
» 5 g gedroogde gist
» 1 ei
» snufje zout

Voor de kersenvulling

» 600 g ontpitte kersen
» 100 g kristalsuiker
» 2 eetlepels maizena
» 1 eetlepel citroensap

Voor de afwerking

» 2 eetlepels paneermeel
» 2 eetlepels abrikozenjam
» grove suiker

Bereiding
  1. Steek het hakmes in de SliceSy® en doe de ingrediënten voor het deeg erin. Steek de bamix® erop en meng tot een soepel deeg. Laat het deeg in de SliceSy® vijf minuten in totaal kneden.
  2. Maak van het deeg een bal. Als het deeg nog te plakkerig is, kun je eerst nog een beetje bloem toevoegen. Doe het deeg in een kom en laat afgedekt met een theedoek op een warme plaats één uur rijzen.
  3. Begin in de tussentijd aan de vulling. Doe hiervoor de ontpitte kersen samen met de kristalsuiker, het citroensap en een scheutje water in een steelpan en breng aan de kook. Meng de maizena met 50 ml water tot een papje zonder klontjes. Voeg dit aan de kersen toe en kook een paar minuten mee totdat het geheel gebonden is. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).
  5. Vet de taarvorm met wat boter in. Kneed het deeg nog kort door en rol dan 2/3 van het deeg op een bebloemd werkblad uit. Het overige deeg gebruik je later voor het raster van deeg. Bekleed de taartvorm met het deeg en zorg dat het overal goed aansluit. Verwijder het overhangende deeg met behulp van een mes.
  6. Strooi het paneermeel op de bodem en verdeel daaroverheen de kersenvulling. Strijk dit goed glad. Rol het overige deeg uit, snijd er reepjes van en vorm een raster van de deegstroken. Bestrijk de abrikozenjam gemengd met één eetlepel water over de bovenkant van de taart en garneer de kersenvlaai met wat grove suiker. Bak de kersenvlaai in 40 minuten gaar en goudbruin in de voorverwarmde oven. Als de bovenkant te snel bruin wordt, kun je deze afdekken met aluminiumfolie. Laat de kersenvlaai na het bakken iets afkoelen en haal hem dan uit de vorm om verder af te koelen.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Geroosterde bloemkool met romescosaus

Duur: 30 min / 4 personen (als bijgerecht)
MULTIMES – MAATBEKER (600 ML)

Bloemkool wordt vaak onderschat, maar zo geroosterd op de barbecue krijgt het een ware transformatie. Samen met de romescosaus is dit gerecht er eentje om te onthouden! Romescosaus is een traditionele Spaanse saus gemaakt van geroosterde paprika’s, tomaten, rode peper, amandelen en nog meer smaakmakers. De geroosterde bloemkool met romescosaus is ideaal als bijgerecht bij een zomerse barbecue of als vegetarisch hoofdgerecht.

Ingrediënten

Voor de geroosterde bloemkool

» 1 bloemkool
» 75 g feta
» 15 g amandelschaafsel
» handje platte peterselie
» extra vierge olijfolie
» peper en zout

Voor de romescosaus

» 50 g amandelen
» 50 ml extra vierge olijfolie
» 2 puntpaprika’s
» 2 grote tomaten
» 2 knoflookteentjes
» 1 rode peper
» 1 sneetje oud brood
» 1 eetlepel rode wijnazijn
» 1 eetlepel paprikapoeder

Bereiding
  1. Steek de barbecue aan en verwarm tot een temperatuur van 200 graden.
  2. Begin met het maken van de romescosaus. Rooster de amandelen in een roestvrijstalen pan op de barbecue en zet apart. Haal de schil van de knoflookteentjes. Rooster de knoflookteentjes en het sneetje oud brood kort op de barbecue. Snijd het brood in grove stukken en zet apart.
  3. Rooster daarna de puntpaprika’s, tomaten en rode peper op de barbecue totdat de schil zwart begint te blakeren en de groenten zacht zijn. Haal de groenten dan van de barbecue en laat ze iets afkoelen. Verwijder de schil van de puntpaprika’s, tomaten en rode peper. Verwijder de zaden van de puntpaprika’s en de rode peper. Snijd alle groenten in grove stukken en zet apart.
  4. Doe alle ingrediënten behalve de olijfolie in de maatbeker. Steek het multimes op de bamix® en mix tot een gladde pasta. Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe terwijl de bamix® draait en meng net zolang tot er een gladde saus ontstaat. Proef en breng eventueel nog op smaak met peper en zout. Bewaar de saus tot gebruik in de koelkast.
  5. Rooster het amandelschaafsel in de roestvrijstalen pan op de barbecue en zet ook deze apart. Snijd het blad van de bloemkool en snijd de bloemkool in plakken van ongeveer twee centimeter dik. Wrijf de plakken bloemkool in met wat olijfolie en bestrooi deze met peper en zout naar smaak. Leg de bloemkool op het rooster van de barbecue en grill de plakken ongeveer drie minuten per kant. Haal de gegrilde bloemkool van de barbecue en zet apart.
  6. Begin nu met de opmaak van het gerecht. Verdeel de romescosaus over een schaal. Leg hier de geroosterde bloemkool op. Verkruimel de feta over het gerecht. Besprenkel met wat olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Garneer de geroosterde bloemkool met het geroosterde amandelschaafsel en de platte peterselie.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Granita van wilde perzik

Duur: 5 min + 240 min wachttijd / 2 personen
MULTIMES – MAATBEKER (1L)

Met deze granita van wilde perzik heb je zomer in een glas. Granita, afkomstig uit de zonovergoten regio’s van Sicilië, is een Italiaanse ijstraktatie. Wij maken de granita van wilde perzik met citroen en muntblaadjes. Buon appetito!

Ingrediënten


»
500 g wilde perziken
» 1/2 citroen
» 2 eetlepels honing
» handje verse munt

Bereiding
  1. Was de citroen en maak met een zesteur citroenzest. Zet apart en pers vervolgens de citroen uit. Ontpit de wilde perziken en doe samen met twee eetlepels citroensap, de honing en een paar muntblaadjes in de maatbeker.
  2. Steek het multimes op de bamix®. Mix de ingrediënten totdat het een glad geheel wordt. Giet het perzikenmengsel in een platte schaal of ovenschaal. Roer goed en zet zonder te bedekken in de vriezer voor een half uur. 
  3. Haal uit de vriezer en roer alles goed door met een vork zodat alle bevroren stukjes loskomen. Zet terug in de vriezer en herhaal dit proces ongeveer elk half uur. Net zolang totdat alles is gekristalliseerd. Dit proces duurt ongeveer vier uur in totaal.
  4. Roer op het laatst de granita van wilde perzik nog even goed los. Serveer in een mooi glas samen met de citroenzest en wat muntblaadjes.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden