Frozen margarita’s met perzik

Duur: 10 min – 2 personen
Multimes / Kruik 900 ml

Het is volop perzikseizoen! Je kunt ze uit het vuistje eten, gegrild met burrata of… drinken! Samen met limoen en tequila vormen ze een originele frozen margarita. We voelen het zand al tussen onze tenen!

Ingrediënten

 

Voor de cocktail

» 150 g schaafijs
» 60 ml tequila
» 30 ml triple sec
» 20 ml limoensap
» 20 ml rietsuikersiroop
» 150 g perzikvruchtvlees (ongeveer 2 perziken)

Voor de afwerking

» 1 koffielepel zout
» 1 eetlepel suiker
» 1 snuifje Espelettepeper of cajunkruiden

Bereiding

 

Voor de cocktail

  1. Neem flink rijpe perziken en schil ze. Doe het vruchtvlees in de beker en mix ze met het multimes tot je puree krijgt.
  2. Doe er alle andere ingrediënten bij en mix opnieuw, op snelheid 2.
  3. Giet in margaritaglazen en serveer.

Voor de afwerking

  1. Meng de ingrediënten in een ondertas of een klein bordje.
  2. Bevochtig de rand van de glazen met de limoen en doop die daarna in het mengsel zodat de glazen een leuk zoet-zout-pittig randje krijgen.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Lentemocktail van aardbeien

Duur: 10min – 4 glazen

Aardbeien zijn de sterren van de maand april. We zijn gek op hun zoetzure smaak. Ze zijn perfect voor een lekkere mocktail voor de hele familie. Hiervoor mix je ze tot puree, de perfecte basis voor heel wat alcoholvrije cocktails!

Ingrediënten

 

» 1 bakje aardbeien
» 2 eetlepels bruine suiker
» Het sap van 1 citroen
» 500 ml kombucha (of citroenlimonade)
» Schaafijs
» Enkele aardbeien voor de afwerking
» Munt of basilicum voor de afwerking

Bereiding

 

  1. Verwijder de steeltjes van de aardbeien. Doe de aardbeien daarna samen met de bruine suiker en het citroensap in een kan. Klik het multifunctionele mes op de Bamix en mix op snelheid 2 tot je een vruchtenpuree verkrijgt.
  2. Doe wat schaafijs in de glazen, voeg er per glas 1 eetlepel aardbeienpuree aan toe en giet er de kombucha bij. Meng met een lepel en werk af met schijfjes aardbei en verse kruiden zoals basilicum. Heerlijk!

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Zelfgemaakte havermelk

Tijd: 1 uur/ Rusttijd: 1 dag / 1l melk

Makkelijk thuis plantaardige melk maken, het kan! En het is nog zo lekker! We houden van havermelk. De zoete smaak past overal bij. Ideaal dus bij een lekkere granola of om porridge klaar te maken.

Ingrediënten

 

» 90 g biohavermout
» 1/4 koffielepel fleur de sel
» 1 eetlepel esdoornsiroop
» 1 snuifje vanillepoeder
» 750 ml vers water

Bereiding

 

  1. Giet de haver en de sel in een grote beker en voeg er 100 ml vers water aan toe. Maak het multifunctionele mes op de Bamix vast en blijf mixen tot je een gladde puree verkrijgt. Doe er de resterende 650 ml vers water bij en blijf intussen mixen zodat het mengsel vloeibaar en gelijkmatig is.
  2. Filter in een hermetische kom met een zeer fijn vergiet of een filterdoek. Giet er de esdoornsiroop en het vanille poeder bij en schud de fles. In de koelkast blijft de havermelk zo’n 4 tot 5 dagen goed. Vergeet niet om altijd goed te schudden voor je eraan drinkt.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Mocktail met peer en rozemarijn

“Een origineel idee voor een feestelijke februarimaand… zonder één druppel alcohol. Klaar om je vrienden een onvergetelijke avond te bezorgen?”

Ingrediënten

 

Voor 2 mocktails
»
1 peer
» Het sap van 1 citroen
» Grove ijsblokjes
» 120 ml alcoholvrije gin
» 120 ml tonic
» 2 takjes rozemarijn

Bereiding

 

  1. Schil de peer, snij ze in grove stukken en kook die 5 min in een stoomkoker of bak ze in een pan.
  2. Doe ze samen met het citroensap in een kan en mix met het multifunctionele Bamix-mes op snelheid 2.
  3. Giet de perenpuree in de twee glazen, doe er de grove ijsblokjes bij en daarna de alcoholvrije gin en de tonic. Roer voorzichtig met een getwiste cocktaillepel. Versier elk glas met een takje rozemarijn. Schol!

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Sunrise breakfast smoothie

Ingrediënten
2 personen – Bereidingstijd: 5 min

» 400 ml kokoswater
» 150 g Griekse yoghurt
» 150 g diepgevroren frambozen
» 150 g diepgevroren mango
» 150 g diepgevroren banaan

Bereiding

 

  1. Om ervoor te zorgen dat de verschillende kleuren van de Sunrise smoothie niet in elkaar overlopen, mix je de frambozen, de mango en de banaan elk afzonderlijk met de Bamix. Doe er telkens een derde van de Griekse yoghurt en van het kokoswater bij.
  2. Neem twee grote glazen en giet er eerst een portie frambozensmoothie in, dan de mango en tot slot de banaan, zodat je een mooi sunrise-effect verkrijgt.
  3. De Sunrise smoothie is perfect bij het ontbijt, hij bevat immers de nodige eiwitten om de dag goed te beginnen.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Cocktail met ananas en mango

Ingrediënten
2 personen – Bereidingstijd: 10 min

» 175 ml rum
» 130 ml ananassap
» 50 ml sinaasappelsap
» 40 ml kokoswater
» 60 g diepgevroren mango
» 2 eetlepels grenadine

Bereiding

 

  1. Giet het ananassap, sinaasappelsap, kokossap, de rum en de stukjes mango samen. Doe er wat ijsblokjes bij en mix met bamix.
  2. Giet net voor het opdienen een lepeltje grenadine in elk glas zodat de cocktail een mooie kleur krijgt. De grenadine zal naar de bodem van het glas zakken en het een leuk schaduwtintje geven. Versier met zestes van limoen en sinaasappel.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Boost-smoothie met spinazie

Boost-smoothie met spinazie

A smooth start to your day

Ingrediënten
Voor 2 glazen

» 120 g havermelk
» 2 grote handvollen spinazie
» 1 Granny Smith-appel
» 2 ontpitte dadels
» 3 eetlepels hennepzaadjes
» 1 selderijstengel
» 1/4 koffielepel gemalen gember
» 1/2 ingevroren banaan
» 1/2 Het sap van 1/2 citroen
» 2 koffielepels chiazaadjes

Bereiding

 

    1. Doe de spinazie en de havermelk in een literkan en begin te mixen. Voeg er de in stukjes gesneden appel, de ontpitte dadels, de halve banaan en de selderij aan toe. Mix tot je een glad mengsel verkrijgt en voeg er dan de rest van de ingrediënten bij. Mix nog een laatste keer. Wordt de smoothie te dik, leng hem dan gerust aan met wat water.
    2. Giet meteen in twee glazen of in de bamix thermobeker, om overal mee naartoe te nemen.

    Smakelijk!

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

smoky Christmas sour

Smoky Christmas Sour

“A cocktail is a present you give to yourself”

Ingrediënten

Voor veenbessensiroop

» 150 g verse veenbessen
» 100 g suiker
» 200 ml water

Voor 1 cocktail

» 4 el rum
» 2 el veenbessensiroop
» Sap van 1 limoen en zeste voor decoratie
» 2 tl agave siroop
» 1 ei (enkel het eiwit)
» enkele takken tijm en 1 houtskooltje om het glas te roken
» veenbes, enkele takjes tijm en zeste van limoen (garnituren)

Bereiding

Voor de veenbessensiroop

    1. Voeg de veenbessen toe aan een mengbeker samen met het water en de suiker. Pureer het geheel met de bamix staafmixer en giet vervolgens in een sauskom.
    2. Laat het geheel reduceren tot de helft en giet vervolgens door een zeef zodat alle pitjes en onregelmatigheden eruit gezuiverd worden.

Voor de cocktail

    1. Steek een kooltje aan tot dit gloeit en plaats hierop enkele takken tijm. Van zodra de tijm rookt, plaats je een glas omgekeerd boven het kooltje zodat het zich kan vullen met rook.
    2. Voeg de cocktail ingrediënten toe aan een maatbeker samen met het eiwit. Plaats het glad mes voor de bamix staafmixer om het eiwit te kloppen op de staafmixer en klop het geheel op tot je een lichte schuimkraag bekomt.
    3. Draai het met rook gevulde glas om. Voeg zo snel als mogelijk ijsblokken toe en giet de cocktail over de ijsblokken.
    4. Werk af met een stukje limoen zeste, veenbessen op een prikker en een vers takje tijm.

Geniet van je heerlijke Smoky Christmas Sour!

Smakelijk!

Mango Mule topshot Copper landscape

Mango Mule Mocktail

Mango Mule Mocktail

Ingrediënten (voor 2 cocktails)

» 1 mango
» 600 ml gemberbier
» Sap van ½ limoen
» Afwerking: stukjes mango, munt en limoen, kruiden (?)
» Ijsblokjes

Bereiding

1 Snijd de mango in stukjes en pureer ze met behulp van het klopper-opzetstukje.
2 Voeg het gemberbier en limoensap toe en mix heel kort. Let op voor het bruisende gemberbier! Giet het mengsel in je glazen.
3 Plaats de ijsblokjes in een kom en maak crushed ice met het Multimesje.
4 Voeg het crushed ice toe bovenop en werk af met enkele stukjes mango, munt en limoen.

Charcoal vanille koffie met Oreo crumble

Charcoal vanille koffie met Oreo crumble

“YOLO – You Obviously Love Oreos”

Ingrediënten (voor 4 personen)

» 45 cl amandelmelk, kokosmelk of gewone magere melk (4°C)

» 1 zakje vanille suiker

» 4 tassen koffie

» kleine lepel activated charcoal powder

» 8 Oreo koekjes (zonder de witte vulling)

Bereiding

Giet de melk en vanillesuiker in een smalle hoge beker en klop met je bamix de melk op tot vanille melkschuim. Begin met de bamix op de bodem en ga in een trage beweging naar boven. Wanneer de bamix bovenaan is ga je nog een aantal keer opnieuw naar beneden en naar boven. Maak zeker geen roerende bewegingen, want zo mix je het schuim kapot.

2 Zet je favoriete kopje koffie klaar, roer er activated charcoal powder onder en voeg nadien het melkschuim toe aan je koffie.

3 Decoreer met een crumble van Oreo koekjes.

4 Ready to enjoy!