Mango Mule topshot Copper landscape

Mango Mule Mocktail

Mango Mule Mocktail

Ingrediënten (voor 2 cocktails)

» 1 mango
» 600 ml gemberbier
» Sap van ½ limoen
» Afwerking: stukjes mango, munt en limoen, kruiden (?)
» Ijsblokjes

Bereiding

1 Snijd de mango in stukjes en pureer ze met behulp van het klopper-opzetstukje.
2 Voeg het gemberbier en limoensap toe en mix heel kort. Let op voor het bruisende gemberbier! Giet het mengsel in je glazen.
3 Plaats de ijsblokjes in een kom en maak crushed ice met het Multimesje.
4 Voeg het crushed ice toe bovenop en werk af met enkele stukjes mango, munt en limoen.

Charcoal vanille koffie met Oreo crumble

Charcoal vanille koffie met Oreo crumble

“YOLO – You Obviously Love Oreos”

Ingrediënten (voor 4 personen)

» 45 cl amandelmelk, kokosmelk of gewone magere melk (4°C)

» 1 zakje vanille suiker

» 4 tassen koffie

» kleine lepel activated charcoal powder

» 8 Oreo koekjes (zonder de witte vulling)

Bereiding

Giet de melk en vanillesuiker in een smalle hoge beker en klop met je bamix de melk op tot vanille melkschuim. Begin met de bamix op de bodem en ga in een trage beweging naar boven. Wanneer de bamix bovenaan is ga je nog een aantal keer opnieuw naar beneden en naar boven. Maak zeker geen roerende bewegingen, want zo mix je het schuim kapot.

2 Zet je favoriete kopje koffie klaar, roer er activated charcoal powder onder en voeg nadien het melkschuim toe aan je koffie.

3 Decoreer met een crumble van Oreo koekjes.

4 Ready to enjoy!

 

Matcha latte to go

Matcha latte to go

“Fill your life with the green goodness of Matcha”

Ingrediënten

» 100 ml water 

» 150 ml melk

» 2 tl Matcha-poeder

» 1 tl honing 

Keukengerei

» Bamix

» Thermo jug

Bereiding

Breng het water aan de kook.

Zet vervolgens de melk voor 1 minuut in de microgolfoven.

Doe het Matcha-poeder in de thermo Jug en voeg het kokend water toe.

Gebruik de bamix om het Matcha-poeder los te kloppen.

Klop de melk schuimig met de bamix klopper (lichtjes schuin houden) en schenk bij de Matcha-thee. Besprenkel de latte met de honing.

 

Super iced latte

Super iced latte

“Happiness is… that first sip of your iced latte in the morning”

Ingrediënten

» Melk

» Koffie ijsblokjes

Keukengerei

» Een glas of on the go koffiebeker

» Bamix, het klopper en multimes opzetstuk

Bereiding

Neem je bamix klopper onderdeel om je ijskoude melk op te kloppen.

Crush de bevroren koffie ijsblokjes met je bamix (multimes opzetstukje).

Kies je favoriete beker of on the go cup en meng je gecrushte ijsblokjes en melk hierin.

Enjoy!

Mocktail margarita

Mocktail margarita

“Een virgin frozen margarita: een zoete cocktail zonder alcohol.”

Ingrediënten

» 24 cl sinaasappelsap

» 8 cl limoensap

» 4 cl agave siroop

» 1 limoen

» Handvol aardbeien

» Kristalsuiker

Bereiding

1 Doe enkele ijsblokjes in een beker en giet hierbij alle vloeibare ingrediënten.

2 Mix heel grondig met bamix (hulpstuk multimes) en giet in de glazen.

3 Snijd een partje van een limoen en maak hiermee de rand van het glas nat. Dip nu het glas in suiker.

4 Gebruik de rest van de schijfjes limoen om het glas mee te versieren.

Santé!

Peren cocktail

Peren cocktail

Als je jouw gasten een ‘night to remember’ wil bezorgen, dan is dit dé cocktail bij uitstek! Perfect voor wie van een fruitige cocktail houdt.

Ingrediënten

» 45 ml gin

» 22 ml siroop, geïnfuseerd met rozemarijn en kruidnagel

» 45 ml perenpuree

» 15 ml White Whale Filthy Liar (ev. een siroop of likeur op basis van lychee)

» 15 ml citroensap

» 1 takje rozemarijn, ter decoratie

Voor de siroop:

» 100 g suiker

» 125 ml water

» 30 gr hele kruidnagels

» 3 takjes rozemarijn

Voor de perenpuree:

» 1 peer, geschild en ontpit

» 15 ml citroensap

» ½ thelepel verse rozemarijn

Bereiding

Voor de siroop, geïnfuseerd met rozemarijn en kruidnagel:

1 Doe de suiker, het water, de kruidnagels en de rozemarijn in een sauspan op een gemiddeld vuur. Wanneer het mengsel kookt, haal van het vuur en laat 30 minuten rusten.

2 Giet de inhoud van de pan door een zeef en doe het in een bokaal. Gebruik het direct, of bewaar het in de koelkast voor later. Deze hoeveelheid is ruim voldoende voor twee cocktails.

Voor de cocktail:

3 Snijd de peer in schijfjes en doe samen met het citroensap en de rozermarijn in de beker of kruik. Mix met de bamix tot een gladde massa, haal daarna het mengsel door een fijne zeef, we gebruiken enkel het gezeefde vocht.

4 Het perensap kan hier eventueel vervangen worden, maar zorg ervoor dat het gebruikte sap zeker een nachtje wordt geïnfuseerd met citroensap en rozemarijn.

5 Voeg alle bovengenoemde ingrediënten samen (uitgezonderd de takjes ter decoratie) in een cocktailshaker gevuld met ijs. Schud flink tot alles goed gekoeld is.

6 Giet in een whiskyglas en werk af met een takje rozemarijn.

Santé!

Pumpkin Spice Latte

Pumpkin Spice Latte

“In de herfst is er maar één latte die echt telt!”

Ingrediënten
Pumpkin Spice:
» enkele eetlepels gemalen kaneel» 2 eetlepels gemalen gember» 2 theelepels nootmuskaat» 1 ½ theelepel speculaaskruiden» 1 ½ theelepel gemalen kruidnagel

Pumpkin Spice Latte:
» 240 ml melk

» 2 eetlepels pompoenpuree

» 1 eetlepel suiker

» ¼ theelepel pumpkin spice

» ¼ theelepel vanille extract

» ¼ kopje espresso of sterke koffie

Bereiding

1 Mix alle Pumpkin Spice ingrediënten in de processormolen tot je een fijne poeder hebt.

2 Meng de melk, pompoenpuree, suiker, pumpkin spice en vanille in een magnetron-bestendige kom.

3 Dek de kom af met magnetronfolie en maak er een klein gaatje in.

4 Warm op tot de melk heet is, dit duurt ongeveer 1 à 2 minuten.

5 Mix met een bamix (klopper) tot er schuimlaagje vormt.

6 Doe de espresso in een kopje en voeg het melkmengsel toe.

7 Werk af met wat slagroom en pumpkin spice.

Cheers!

Tips

» Gebruik de poederschijf voor een optimaal resultaat.

Havermout cappuccino

Havermout cappuccino

“Zoals de naam al zegt, bestaat deze nieuwe ontbijttrend uit je favoriete koffie én ontbijthaver.”

Ingrediënten

» 25 gr havermout

» 15 cl melk

» 1 theelepel honing

» 1 snuifje cacao

» 1 espresso

Bereiding

1 Breng de harvermout met 10 cl melk en de honing aan de kook. Laat op een laag vuur zeker tien minuten pruttelen.

2 Schuim de overige 5 cl melk op met de bamix klopper.

3 Doe de havermout in een glas of beker. Schenk de opgeschuimde melk erover en doe ook de espresso erbij.

Smakelijk!

Frozen Negroni

Frozen Negroni

“De ideale zomerdrank, helemaal hot dit seizoen.”

Ingrediënten

(voor 4 glazen)» 60 ml gin

» 60 ml Campari

» 60 ml Martini

» 180 ml roze pompelmoessap

» 6 à 8 ijsblokjes

» Verse tijm als garnering

Bereiding

1 Doe alle ingrediënten (behalve de tijm) in de bamix kruik. Meng/crush het geheel met het multimesje, totdat het ijs fijngehakt is en je een dikke massa krijgt.

2 Doe de Negroni in glazen, werk af met een takje tijm en serveer.

Santé!

Tips

» Zet de gin, Campari en Martini goed koud voor je ze mengt. Dit zorgt ervoor dat je Negroni minder snel verwatert.

» Wil je een dikkere Negroni? Voeg dan enkele ijsblokjes extra toe.

» Geen pompelmoesfan? Je kan ook (bloed)sinaasappelsap gebruiken.

Ananas-kokos-mango smoothie

Ananas-kokos-mango smoothie

“Een frisse, zomerse smoothie.”

Ingrediënten

» 125 gr vanilleyoghurt

» 125 ml ijsthee

» 250 gr mango (in stukjes)

» 250 gr ananas (in stukjes)

» 1 eetlepel honing

» 100 gr gemalen kokosnoot

Bereiding

1 Doe alle ingrediënten in de beker en mix met het multimes.

2 Serveer en geniet!

Santé!

Tips

» De kokosnoot kan je ook zelf fijnmalen in de processormolen