Sunrise breakfast smoothie

Ingrediënten
2 personen – Bereidingstijd: 5 min

» 400 ml kokoswater
» 150 g Griekse yoghurt
» 150 g diepgevroren frambozen
» 150 g diepgevroren mango
» 150 g diepgevroren banaan

Bereiding

 

  1. Om ervoor te zorgen dat de verschillende kleuren van de Sunrise smoothie niet in elkaar overlopen, mix je de frambozen, de mango en de banaan elk afzonderlijk met de Bamix. Doe er telkens een derde van de Griekse yoghurt en van het kokoswater bij.
  2. Neem twee grote glazen en giet er eerst een portie frambozensmoothie in, dan de mango en tot slot de banaan, zodat je een mooi sunrise-effect verkrijgt.
  3. De Sunrise smoothie is perfect bij het ontbijt, hij bevat immers de nodige eiwitten om de dag goed te beginnen.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Cocktail met ananas en mango

Ingrediënten
2 personen – Bereidingstijd: 10 min

» 175 ml rum
» 130 ml ananassap
» 50 ml sinaasappelsap
» 40 ml kokoswater
» 60 g diepgevroren mango
» 2 eetlepels grenadine

Bereiding

 

  1. Giet het ananassap, sinaasappelsap, kokossap, de rum en de stukjes mango samen. Doe er wat ijsblokjes bij en mix met bamix.
  2. Giet net voor het opdienen een lepeltje grenadine in elk glas zodat de cocktail een mooie kleur krijgt. De grenadine zal naar de bodem van het glas zakken en het een leuk schaduwtintje geven. Versier met zestes van limoen en sinaasappel.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Boost-smoothie met spinazie

Boost-smoothie met spinazie

A smooth start to your day

Ingrediënten
Voor 2 glazen

» 120 g havermelk
» 2 grote handvollen spinazie
» 1 Granny Smith-appel
» 2 ontpitte dadels
» 3 eetlepels hennepzaadjes
» 1 selderijstengel
» 1/4 koffielepel gemalen gember
» 1/2 ingevroren banaan
» 1/2 Het sap van 1/2 citroen
» 2 koffielepels chiazaadjes

Bereiding

 

    1. Doe de spinazie en de havermelk in een literkan en begin te mixen. Voeg er de in stukjes gesneden appel, de ontpitte dadels, de halve banaan en de selderij aan toe. Mix tot je een glad mengsel verkrijgt en voeg er dan de rest van de ingrediënten bij. Mix nog een laatste keer. Wordt de smoothie te dik, leng hem dan gerust aan met wat water.
    2. Giet meteen in twee glazen of in de bamix thermobeker, om overal mee naartoe te nemen.

    Smakelijk!

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

smoky Christmas sour

Smoky Christmas Sour

“A cocktail is a present you give to yourself”

Ingrediënten

Voor veenbessensiroop

» 150 g verse veenbessen
» 100 g suiker
» 200 ml water

Voor 1 cocktail

» 4 el rum
» 2 el veenbessensiroop
» Sap van 1 limoen en zeste voor decoratie
» 2 tl agave siroop
» 1 ei (enkel het eiwit)
» enkele takken tijm en 1 houtskooltje om het glas te roken
» veenbes, enkele takjes tijm en zeste van limoen (garnituren)

Bereiding

Voor de veenbessensiroop

    1. Voeg de veenbessen toe aan een mengbeker samen met het water en de suiker. Pureer het geheel met de bamix staafmixer en giet vervolgens in een sauskom.
    2. Laat het geheel reduceren tot de helft en giet vervolgens door een zeef zodat alle pitjes en onregelmatigheden eruit gezuiverd worden.

Voor de cocktail

    1. Steek een kooltje aan tot dit gloeit en plaats hierop enkele takken tijm. Van zodra de tijm rookt, plaats je een glas omgekeerd boven het kooltje zodat het zich kan vullen met rook.
    2. Voeg de cocktail ingrediënten toe aan een maatbeker samen met het eiwit. Plaats het glad mes voor de bamix staafmixer om het eiwit te kloppen op de staafmixer en klop het geheel op tot je een lichte schuimkraag bekomt.
    3. Draai het met rook gevulde glas om. Voeg zo snel als mogelijk ijsblokken toe en giet de cocktail over de ijsblokken.
    4. Werk af met een stukje limoen zeste, veenbessen op een prikker en een vers takje tijm.

Geniet van je heerlijke Smoky Christmas Sour!

Smakelijk!

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Mango Mule topshot Copper landscape

Mango Mule Mocktail

Mango Mule Mocktail

Ingrediënten (voor 2 cocktails)

» 1 mango
» 600 ml gemberbier
» Sap van ½ limoen
» Afwerking: stukjes mango, munt en limoen, kruiden (?)
» Ijsblokjes

Bereiding

1 Snijd de mango in stukjes en pureer ze met behulp van het klopper-opzetstukje.
2 Voeg het gemberbier en limoensap toe en mix heel kort. Let op voor het bruisende gemberbier! Giet het mengsel in je glazen.
3 Plaats de ijsblokjes in een kom en maak crushed ice met het Multimesje.
4 Voeg het crushed ice toe bovenop en werk af met enkele stukjes mango, munt en limoen.

Charcoal vanille koffie met Oreo crumble

Charcoal vanille koffie met Oreo crumble

“YOLO – You Obviously Love Oreos”

Ingrediënten (voor 4 personen)

» 45 cl amandelmelk, kokosmelk of gewone magere melk (4°C)

» 1 zakje vanille suiker

» 4 tassen koffie

» kleine lepel activated charcoal powder

» 8 Oreo koekjes (zonder de witte vulling)

Bereiding

Giet de melk en vanillesuiker in een smalle hoge beker en klop met je bamix de melk op tot vanille melkschuim. Begin met de bamix op de bodem en ga in een trage beweging naar boven. Wanneer de bamix bovenaan is ga je nog een aantal keer opnieuw naar beneden en naar boven. Maak zeker geen roerende bewegingen, want zo mix je het schuim kapot.

2 Zet je favoriete kopje koffie klaar, roer er activated charcoal powder onder en voeg nadien het melkschuim toe aan je koffie.

3 Decoreer met een crumble van Oreo koekjes.

4 Ready to enjoy!

 

Matcha latte to go

Matcha latte to go

“Fill your life with the green goodness of Matcha”

Ingrediënten

» 100 ml water 

» 150 ml melk

» 2 tl Matcha-poeder

» 1 tl honing 

Keukengerei

» Bamix

» Thermo jug

Bereiding

Breng het water aan de kook.

Zet vervolgens de melk voor 1 minuut in de microgolfoven.

Doe het Matcha-poeder in de thermo Jug en voeg het kokend water toe.

Gebruik de bamix om het Matcha-poeder los te kloppen.

Klop de melk schuimig met de bamix klopper (lichtjes schuin houden) en schenk bij de Matcha-thee. Besprenkel de latte met de honing.

 

Super iced latte

Super iced latte

“Happiness is… that first sip of your iced latte in the morning”

Ingrediënten

» Melk

» Koffie ijsblokjes

Keukengerei

» Een glas of on the go koffiebeker

» Bamix, het klopper en multimes opzetstuk

Bereiding

Neem je bamix klopper onderdeel om je ijskoude melk op te kloppen.

Crush de bevroren koffie ijsblokjes met je bamix (multimes opzetstukje).

Kies je favoriete beker of on the go cup en meng je gecrushte ijsblokjes en melk hierin.

Enjoy!

Mocktail margarita

Mocktail margarita

“Een virgin frozen margarita: een zoete cocktail zonder alcohol.”

Ingrediënten

» 24 cl sinaasappelsap

» 8 cl limoensap

» 4 cl agave siroop

» 1 limoen

» Handvol aardbeien

» Kristalsuiker

Bereiding

1 Doe enkele ijsblokjes in een beker en giet hierbij alle vloeibare ingrediënten.

2 Mix heel grondig met bamix (hulpstuk multimes) en giet in de glazen.

3 Snijd een partje van een limoen en maak hiermee de rand van het glas nat. Dip nu het glas in suiker.

4 Gebruik de rest van de schijfjes limoen om het glas mee te versieren.

Santé!

Peren cocktail

Peren cocktail

Als je jouw gasten een ‘night to remember’ wil bezorgen, dan is dit dé cocktail bij uitstek! Perfect voor wie van een fruitige cocktail houdt.

Ingrediënten

» 45 ml gin

» 22 ml siroop, geïnfuseerd met rozemarijn en kruidnagel

» 45 ml perenpuree

» 15 ml White Whale Filthy Liar (ev. een siroop of likeur op basis van lychee)

» 15 ml citroensap

» 1 takje rozemarijn, ter decoratie

Voor de siroop:

» 100 g suiker

» 125 ml water

» 30 gr hele kruidnagels

» 3 takjes rozemarijn

Voor de perenpuree:

» 1 peer, geschild en ontpit

» 15 ml citroensap

» ½ thelepel verse rozemarijn

Bereiding

Voor de siroop, geïnfuseerd met rozemarijn en kruidnagel:

1 Doe de suiker, het water, de kruidnagels en de rozemarijn in een sauspan op een gemiddeld vuur. Wanneer het mengsel kookt, haal van het vuur en laat 30 minuten rusten.

2 Giet de inhoud van de pan door een zeef en doe het in een bokaal. Gebruik het direct, of bewaar het in de koelkast voor later. Deze hoeveelheid is ruim voldoende voor twee cocktails.

Voor de cocktail:

3 Snijd de peer in schijfjes en doe samen met het citroensap en de rozermarijn in de beker of kruik. Mix met de bamix tot een gladde massa, haal daarna het mengsel door een fijne zeef, we gebruiken enkel het gezeefde vocht.

4 Het perensap kan hier eventueel vervangen worden, maar zorg ervoor dat het gebruikte sap zeker een nachtje wordt geïnfuseerd met citroensap en rozemarijn.

5 Voeg alle bovengenoemde ingrediënten samen (uitgezonderd de takjes ter decoratie) in een cocktailshaker gevuld met ijs. Schud flink tot alles goed gekoeld is.

6 Giet in een whiskyglas en werk af met een takje rozemarijn.

Santé!