Duur: 55 min / 12 taartpunten
SLICESY® MET HAKMES
Extra materiaal: springvorm van 24 cm

Hou je ook zo van vlaai? Dan is deze kersenvlaai er eentje om zeker eens te maken. Gemaakt van kersen uit het seizoen. Een stukje zomer op je bord. Het deeg maken we met de SliceSy®. Zo heb je geen vieze handen en wordt het kneden voor je gedaan.

Ingrediënten

Voor het deeg

» 275 g bloem
» 100 ml melk (lauwwarm)
» 50 g kristalsuiker
» 50 g boter (kamertemperatuur)
» 5 g gedroogde gist
» 1 ei
» snufje zout

Voor de kersenvulling

» 600 g ontpitte kersen
» 100 g kristalsuiker
» 2 eetlepels maizena
» 1 eetlepel citroensap

Voor de afwerking

» 2 eetlepels paneermeel
» 2 eetlepels abrikozenjam
» grove suiker

Bereiding
  1. Steek het hakmes in de SliceSy® en doe de ingrediënten voor het deeg erin. Steek de bamix® erop en meng tot een soepel deeg. Laat het deeg in de SliceSy® vijf minuten in totaal kneden.
  2. Maak van het deeg een bal. Als het deeg nog te plakkerig is, kun je eerst nog een beetje bloem toevoegen. Doe het deeg in een kom en laat afgedekt met een theedoek op een warme plaats één uur rijzen.
  3. Begin in de tussentijd aan de vulling. Doe hiervoor de ontpitte kersen samen met de kristalsuiker, het citroensap en een scheutje water in een steelpan en breng aan de kook. Meng de maizena met 50 ml water tot een papje zonder klontjes. Voeg dit aan de kersen toe en kook een paar minuten mee totdat het geheel gebonden is. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).
  5. Vet de taarvorm met wat boter in. Kneed het deeg nog kort door en rol dan 2/3 van het deeg op een bebloemd werkblad uit. Het overige deeg gebruik je later voor het raster van deeg. Bekleed de taartvorm met het deeg en zorg dat het overal goed aansluit. Verwijder het overhangende deeg met behulp van een mes.
  6. Strooi het paneermeel op de bodem en verdeel daaroverheen de kersenvulling. Strijk dit goed glad. Rol het overige deeg uit, snijd er reepjes van en vorm een raster van de deegstroken. Bestrijk de abrikozenjam gemengd met één eetlepel water over de bovenkant van de taart en garneer de kersenvlaai met wat grove suiker. Bak de kersenvlaai in 40 minuten gaar en goudbruin in de voorverwarmde oven. Als de bovenkant te snel bruin wordt, kun je deze afdekken met aluminiumfolie. Laat de kersenvlaai na het bakken iets afkoelen en haal hem dan uit de vorm om verder af te koelen.