Hash browns van zoete aardappelen

Duur: 25 min / 4 personen
SliceSy®

Een recept dat altijd goed werkt voor kinderen in plaats van friet? Zoete aardappel hashbrowns. Het is knapperig, heerlijk en heel gemakkelijk te koken.

Ingrediënten

 

» 1 zoete aardappel
» ½ ui
» 2 eieren
» 1 koffielepel bloem
» ¼ koffielepel peper en zout
» 2 eetlepels plantaardige olie

Om erbij te serveren

» Lente-uitjes
» Zure room

Bereiding

 

  1. Rasp de zoete aardappel met de SliceSy en de medium rasp. Verwijder de rasp en giet de zoete aardappel in een slakom. Plaats nu het S-mes op de SliceSy en snij de ui fijn. Giet die ook in de slakom.
  2. Voeg daarna ook de overige ingrediënten aan de slakom toe: eieren, bloem, peper en zout.
  3. Verwarm een pan en giet er de plantaardige olie in. Bak 1 eetlepel van het mengsel en druk het aan met de rug van een lepel. Laat 10-12 min bakken.
  4. Serveer met de room, verse kruiden en lente-uitjes.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Wontonsoep

Duur: 35 min / 4 personen
Multimes / Kruik 1L

Bouillon is meer funky en troostend met wontons erin! Deze Aziatische soep is perfect voor een doordeweeks diner. ⁠Je kunt de chinese dumplings altijd van tevoren bereiden, invriezen en opwarmen in de groentebouillon.

Ingrediënten

 

» 20 wontonvellen
» 3 – 4 gedroogde, gerehydrateerde en daarna fijngehakte shiitakepaddenstoelen (15 g)
» 2 teentjes knoflook
» 2 koffielepels gember, fijngehakt
» 130 g tofu
» 1 ½ eetlepel sojasaus
» 2 koffielepels sesamolie
» ½ koffielepel zout
» 750 ml groentebouillon
» 2 koffielepels sesamolie
» 2 koffielepels sojasaus, naar smaak
» 2 paksoikool
» 1 lente-uitje, fijngesneden

Bereiding

 

  1. Plaats het S-mes in de kom van de SliceSy.
  2. Laat de tofu uitdruipen. Trek hem daarna met je handen uiteen en leg hem in de kom van de robot. Voeg er de shiitakes, knoflook, gember, sojasaus, sesamolie en het zout aan toe. Mix tot je een gelijkmatig gehakt mengsel verkrijgt.
  3. Leg een flinke koffielepel garnituur in het midden van een wontonvel. Doop je vingers in een kommetje water en strijk ermee langs de randen. Vouw de onderst hoek naar boven en kleef hem dicht zodat het deeg een driehoek vormt. Bevochtig een hoek en vouw de andere hoek eroverheen. Druk licht aan zodat ze samenplakken. Herhaal dit bij elke wonton.
  4. Breng een pot met water aan de kook. Snij de paksoi in vier delen en doe die in de pot. Voeg na 4 min de wontons toe en laat opnieuw 1 tot 2 min koken. Intussen warm je de bouillon op.
  5. Schenk de bouillon in grote kommen, doe er de wontons, kool, fijngesneden lenteuitjes, een scheutje sesamolie, sesamzaadjes en – indien je dat wenst – chilivlokken bij.

Kruidenmengeling voor marinades

Duur: 5 min
Hakmolen / Multimes

Wat dacht je van een lekkere kruidenmengeling om het vlees nog beter te laten smaken? Of je kunt ze ook over eieren of een avocado strooien, er tofu in marineren of een originele vinaigrette mee maken… Ideaal voor de weekendbarbecue! Je kunt de kruidenmengeling diverse weken in een hermetische pot bewaren.

Ingrediënten

 

» 1 eetlepel komijnzaad
» 1 koffielepel gerookt paprikapoeder
» 1 koffielepel chilivlokken
» 1 koffielepel zout
» 1 eetlepel venkelzaadjes
» ½ koffielepel vierkruidenpoeder
» ½ koffielepel gemberpoeder
» ½ koffielepel zwarte peper

Bereiding

 

  1. Mix alle ingrediënten gedurende 30 tot 45 sec met de hakmolen op snelheid 2, tot je een fijn poeder verkrijgt.
  2. Masseer het vlees met het poeder voor je het grilt of bakt, of bewaar de mengeling in een hermetische pot voor later.

Aziatische noedelsalade met pindasaus

Duur: 10 min – 4 personen
Multimes / Medium SliceSy® rasp / Fijne SliceSy® rasp

Nog geen vakantie? Chill met een makkelijke salade boordevol smaak, recht uit Azië! Wees niet bang om extra veel saus te maken, zo kun je een extra pot in de koelkast bewaren… Ze is verslavend lekker!

Ingrediënten

 

Voor de noedelsalade

» 50 g rodekool
» 150 g wittekool
» 50 g rode paprika
» 50 g wortel
» 120 g komkommer

» 1 kipfilet
» 100 g rijstnoedels

» 2 eetlepels sesamzaadjes
» 2 eetlepels sesamolie
» 60 g geroosterde pinda’s
» koriander
» 1 limoen

Voor de saus

» 60 g pindakaas
» Het sap van 1/2 limoen
» 2 eetlepels sojasaus
» 3 cm verse gember, geschild
» 1 teentje knoflook
» 1 koffielepel suiker
» 1 eetlepel sesamolie
» 1 koffielepel rijstazijn
» 1 koffielepel sriracha
» 4 eetlepels water

Bereiding

 

Voor de noedelsalade

  1. Snij de rodekool, de wittekool en de rode paprika fijn met de fijne SliceSy-gleuf van de bamix.
  2. Vervang de gleuf door de grote rasp en rasp de wortel en de komkommer.
  3. Meng alle groenten in een grote slakom.
  4. Breng de kipfilet op smaak met peper en zout en bak ze in sesamolie op een zacht vuurtje. // Doe die daarna in de SliceSy-kom met het S-mes. Mix met korte stoten op snelheid 2 tot het vlees gerafeld is. /of/ Snij de kipfilets in fijne reepjes.
  5. Breng een grote kom gezouten water aan de kook, gooi er de rijstnoedels in en zet het vuur uit. Laat 2 minuten koken, spoel de noedels daarna onder koud water en laat ze uitlekken.
  6. Doe de kip, noedels en saus in de slakom met de groenten. Roer goed.
  7. Werk af met koriander, sesamzaadjes, geroosterde pinda’s en kwartjes limoen.

Voor de saus

  1. Zet het multimes op de bamix cordless.
  2. Doe alle ingrediënten in de beker en mix op snelheid 2 tot je een gladde textuur krijgt.

Zalmpapillot, paneermeel met gedroogde tomaten en groene asperges

Duur: 25 min – 4 personen

En als we nu eens zalmpapillotten op de barbecue grilden? Die zijn snel klaar, ideaal om rommelende magen tevreden te stellen. Gezond, lekker en je kunt ze gezellig in de tuin opsmikkelen.

Ingrediënten

Voor het paneermeel

» 200 g droog brood
» 40 g gedroogde tomaten
» 1 takje munt
» 8 basilicumblaadjes
» 4 takjes olijfolie
» 1 snufje grof zout
» 1/2 koffielepel knoflookpoeder

 

Voor de zalmpapillot

» 4 zalmpés
» 1 citroen, in schijfjes gesneden
» 1 bundel groene asperges
» Olijfolie
» Peper en zout
» Het paneermeel met gedroogde tomaten

Bereiding

 

Voor het paneermeel

  1. Verwarm de oven voor op 150°C.
  2. Doe alle ingrediënten in de Food Processor of de SliceSy en mix 15-20 sec op snelheid 2 tot je een grof poeder krijgt.
  3. Strooi het paneermeel op een bakplaat met een vel bakpapier en laat het 5 min opdrogen in de oven.
  4. Roer door de mengeling en plaats opnieuw 5 min in de oven.
  5. Bewaar op een droge plaats in een hermetische doos.

 

Voor de zalmpapillot

  1. Snij vier vierkanten van 25 op 25 cm uit een rol aluminiumfolie. Plaats 2 schijfjes citroen in het midden en leg er daarna de zalmpavé en enkele asperges bij.
  2. Breng op smaak met peper en zout en sluit af met een scheutje olijfolie.
  3. Strooi tot slot nog 2 tot 3 eetlepels paneermeel over de pavé en sluit de papillot.
  4. Bak een tiental minuten op de grill van de barbecue. De asperges moeten zacht zijn en de zalm moet mooi roze kleuren.

Taco’s van gerafelde gebarbecuede kip

Duur: 10 min – 4 personen

Tacos + kip + guacamole = de perfecte combo voor een party met vrienden. Dit is onze tip om kip in een handomdraai te rafelen: gril de stukken vlees op de BBQ, doe ze in de kom van de SliceSy en mix met enkele stoten met het mes S. Easy peasy!

Ingrediënten

 

» 4 kippenbouten
» Een Mexicaanse kruidenmengeling
» Een pak tortilla’s
» 1 handvol kerstomaatjes
» 1/2 rode ui
» 2 avocado’s
» 1 eetlepel olijfolie
» Het sap van 1 limoen
» 1 Spaanse peper
» 1 tuiltje koriander
» Griekse yoghurt

Bereiding

 

  1. Verwarm de barbecue.
  2. Strooi Mexicaanse kruiden over de kippenbouten (je kunt een bestaande mix gebruiken of je kunt zelf chili-, paprika-, komijn- en uienpoeder en oregano mengen).
  3. Gril de kippenbouten op de barbecue. De duur hangt af van het type barbecue (gas, steenkool, elektriciteit…). Draai de stukken vlees af en toe om zodat ze overal mooi gaar zijn.
  4. Intussen bereid je de guacamole. Maak het multimes op de bamix cordless vast. Doe de rode ui en de kerstomaten in een beker. Mix op snelheid 2 om ze in grove stukken te hakken. Doe er het vruchtvlees van de twee avocado’s en het sap van de limoen, de olijfolie en peper & zout bij. Mix snel tot je een smeuïge guacamole met enkele brokjes verkrijgt. Bewaar op een koele plek.
  5. Wanneer de kip gaar is, verwijder je de botten. Het vlees doe je in de kom van de SliceSy. Schuif er het mes S op en mix met korte stoten op snelheid 2 om snel gerafelde kip te maken.
  6. Garneer de tortilla’s met guacamole en gerafelde kip en voeg er enkele blaadjes koriander, 2 koffielepels Griekse yoghurt en enkele reepjes Spaanse peper aan toe. Smakelijk!

Taart met groene asperges en feta

Tijd: 20 min – 4-6 personen

Oh wat houden we van groene asperges… en al zeker van feta! Hier vind je een eenvoudige en originele combinatie voor een heerlijke lentetaart. Om tot op de laatste kruimel van te smullen!

Ingrediënten

 

» 1 bundel groene asperges
» 1 ei
» 1 blok van 150 g feta
» 1 koffielepel gedroogde tijm
» Peper en zout
Voor het taartdeeg
» 200 g bloem
» 1/2 koffielepel zout
» 100 g zeer koude boter
» 65 ml ijswater

Bereiding

 

  1. Giet de bloem en het zout in de kom van de SliceSy met het S-vormige mes. Mix op snelheid 2 met onderbroken stoten. Snij de koude boter in kleine blokjes en doe die bij het mengsel. Mix op snelheid 1 met onderbroken stoten tot je een crumbletextuur krijgt. Voeg beetje bij beetje het ijswater toe en blijf intussen mixen. Doe dit tot het deeg zich begint te vormen.
  2. Giet het deeg op een vel bakpapier en rol het tot een bal. Plat het licht af en laat 10 minuten rusten. Vorm een rechthoek van het deeg en plaats het in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C.
  4. Schil de groene asperges en zorg dat de punten heel blijven. Laat ze 10 minuten stomen op 180°C. Zet even aan de kant.
  5. Doe de feta en het ei in de kom van de SliceSy. Voeg er het zout, de peper en de tijm aan toe. Sluit de kom en mix met de Bamix op snelheid 2 tot het ei en de feta een dikke room vormen.
  6. Haal het taartdeeg uit de koelkast en smeer er gelijkmatig de fetaroom over. Decoreer met de groene asperges en plaats gedurende 15 minuten in de oven. Combineer met een slaatje van jonge scheutjes.

Gekarameliseerde zalm met erwtenpuree

Tijd: 1 uur – 4 personen

De combinatie van zalm en erwtjes doet het altijd goed. Onze twist? Munt, yoghurt en citroen. Zo maken we een verslavende erwtenpuree die perfect past bij de gekarameliseerde zalm. Een origineel gerecht voor belangrijke gasten – zoals je ouders!

Ingrediënten

 

» 4 zalmfilets
» 2 eetlepels extra vierge olijfolie
» 2 eetlepels boter
» 2 eetlepels sojasaus
» 1 middelgrote ui
» 250 g gedopte verse erwten (of ontdooide diepvrieserwtjes)
» 2 takjes verse munt
» 3 eetlepels Griekse yoghurt
» 3 eetlepels vers citroensap
» Peper en zout
» Partjes citroen, ter afwerking

Bereiding

 

  1. Doe de ui in de kom van de SliceSy en hak hem met 2-3 drukken op snelheid 2. Verwarm een pan op een gematigd vuur en doe er 1 eetlepel olie en 1 eetlepel boter in. Giet de ui erbij en strooi er wat zout over. Laat de ui zo’n 10 minuten bakken tot hij een mooi kleurtje krijgt. Voeg er daarna de erwtjes aan toe en laat opnieuw 10 minuten bakken.
  2. Voor de puree giet je de erwt/ui-mengeling in de kom van de SliceSy. Doe er de blaadjes verse munt, de Griekse yoghurt, het citroensap, het zout en de peper bij. Mix op snelheid 2 tot je een gladde puree verkrijgt. Zet even aan de kant.
  3. Verwarm een antiaanbakpan op een gematigd-hoog vuur. Kruid de zalmfilets met peper en zout. Giet 1 eetlepel olie in de pan. Laat de ene kant van de zalmfilets gedurende 4 tot 5 minuten goudgeel bakken. Draai ze daarna om en bak ze nog 2 tot 3 minuten. Smeer ze hierbij in met boter en voeg ook de sojasaus toe.
  4. Plaats een volle lepel erwtenpuree op de bodem van de borden en leg er daarna een zalmfilet bovenop. Werk af met een citroenpartje.

Salade van radicchio, cenkel en peer & vinaigrette met blauwaderkaas

Tijd: 20 min/ 4 personen

Een superorigineel lunchboxidee of een knapperig slaatje voor bij een vleesgerecht? Dit recept moet je eens proberen: het vindt het perfecte evenwicht tussen het bittere van de radicchio, de anijssmaak van de venkel en het zoete van de peer. Heerlijk!

Ingrediënten

 

» 1 venkel
» 1 peer
» 1 krop radicchio
» Verse peterselie
» 1/3 kop gegrilde hazelnoten
Voor de vinaigrette met blauwaderkaas
» 75 g zachte blauwaderkaas
» 2 eetlepels Griekse yoghurt natuur
» 2 eetlepels zure room
» 2 eetlepels citroensap
» 3 eetlepels hazelnootolie

Bereiding

 

  1. Maak de fijne rasp op de sliceSy vast. Hiermee kun je de venkel, peer en radicchio fijnsnijden. Spreid alles open op een mooie, grote serveerschaal. Voeg een snuifje zout een gulle dosis peper toe. Versnipper de verse peterselie.
  2. Doe alle ingrediënten voor de vinaigrette met blauwaderkaas in de beker. Klik het multifunctionele mes op de Bamix en mix op snelheid 2.
  3. Giet de vinaigrette op de salade en doe er de verse peterselie en gegrilde hazelnoten bij.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bloemkool tortilla’s

Tijd: 45min / Voor 6 tortilla’s

Heb je een mooie bloemkool liggen maar weet je niet echt wat er mee aan te vangen? Goed nieuws: wij hebben een superrecept voor heerlijke en gezonde bloemkooltortilla’s. Ze zijn perfect als quesadilla’s met gesmolten kaas, met roereieren bij het ontbijt… of belegd als een taco. Lekker.

Ingrediënten

 

» 1 bloemkool
» 2 eieren
» 1 handvol fijngehakte koriander (of peterselie)
» De zeste van 1/2 limoen
» 1/2 koffielepel paprikapoeder
» 1/2 koffielepel komijn
» Zout
» Peper

Bereiding

 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bedek een ovenplaat met een vel bakpapier.
  2. Was je bloemkool en trek de roosjes er met de hand van af. Doe ze in de kom van de SliceSy en schuif het mes erop. Sluit de SliceSy af en mix op snelheid 2 tot je een textuur krijgt die wat op rijst- of couscouskorrels lijkt.
  3. Giet de gemixte bloemkool in een kom en zet die gedurende 2 min in de microgolfoven op volle kracht. Roer en plaats opnieuw 2 min in de microgolf. Giet de bloemkool daarna in een schone vaatdoek en druk die zo goed mogelijk aan om het overtollige water te verwijderen. Giet de uitgedrukte bloemkool weer in de – schoongemaakte – kom en doe er de overige ingrediënten bij. Meng met een spatel tot je een gelijkmatige pasta verkrijgt. Snij er zes bollen uit en vlak die af tot tortilla’s op het vel bakpapier.
  4. Bak de tortilla’s gedurende 10 min in de oven. Draai elke tortilla voorzichtig om en bak ze opnieuw gedurende 7 min. Leg de tortilla’s op een bakrooster en laat ze afkoelen.
  5. Tot slot verwarm je een pan op een gematigd vuur. Bak beide kanten van de tortilla’s gedurende 1 tot 2 min zonder vetstof zodat ze een lichtbruin kleurtje krijgen. Je kunt ze zo eten met kaas, beleggen met avocado, gegrilde kip en rauwe groenten of serveren bij de zondagse lunch.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden