Champignonroomsoep

“Een lekkere en versterkende soep”

Ingrediënten
Voor 3 tot 4 personen
» 2 eetlepels olijfolie
» 2 teentjes knoflook
» 1 ui
» 1 takje rozemarijn
» 500 g bruine champignons
» 1 l kippenbouillon
» 1 eetlepel bruine miso
» 25 cl volle room
» Zout
» Peper

Bereiding

 

  1. Maak de bruine champignons schoon met een borsteltje en snij ze in dikke schijven. Pel de twee teentjes knoflook en snij de ui fijn. Verwijder de takjes van de rozemarijn en versnipper de blaadjes.
  2. Verwarm olijfolie in een stoofpan op een gematigd vuur. Voeg er de knoflook, ui en rozemarijn aan toe. Bak gedurende 4-5 min. Doe er daarna de bruine champignons bij en laat ze slinken. Giet de kippenbouillon, de bruine miso, het zout en de peper erbij en laat 10 min pruttelen. Neem er 1 eetlepel champignons uit en hou die apart voor later.
  3. Maak het multifunctionele mondstuk vast op de Bamix en mix op snelheid 2 tot je een gladde soep verkrijgt. Giet er de volle room bij en mix opnieuw zodat je een homogeen geheel bekomt. Serveer in soepkommen en doe er net voor het opdienen de champignons bij die je aan de kant had gezet, nog wat room, rozemarijn en peper.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bloemkoolpizza

“Pizzadeeg dat perfect binnen een keto dieet past”

Ingrediënten
» 1 kleine bloemkool
» 1 ei
» 150 g geraspte mozzarella
» 75 g Parmezaanse kaas
» 1 koffielepel nootmuskaat
» 1 koffielepel peper
» 1 koffielepel Italiaanse kruiden
» 1 koffielepel zout
Voor het garnituur
» 4 tot 5 eetlepels passata
» 75 g feta
» 1/2 gele paprika
» 100 g in stukjes gesneden butternutpompoen
» 1 handvol walnoten
» 1 blad boerenkool
» Enkele plakjes prosciutto
» 2 eetlepels granaatappelpitten
» 2-3 blaadjes basilicum

Bereiding

 

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snij de roosjes van de bloemkool en leg ze in de SliceSy. Mix tot je een fijne korrelige textuur hebt. Doe het mengsel in een slakom, dek af met folie en plaats 7 min in de microgolfoven op 800 W. Controleer of de bloemkool mooi gaar is. Giet hem in een schone doek en verwijder zoveel mogelijk water. De bloemkool moet haast deeg lijken.
  3. Doe de mozzarella en de Parmezaanse kaas in een kom. Laat de kaas lichtjes smelten in de microgolfoven. Giet de uitgelekte bloemkool in de slakom en doe er het ei, de mozzarella, de Parmezaanse kaas en kruiden bij. Meng goed en vorm een deegbal. Rol die open op een bakplaat met een vel bakpapier. Plaats 8 tot 10 min in de oven en draai het deeg dan voorzichtig om op een ander vel bakpapier. Laat opnieuw 8 tot 10 min bakken zodat het superknapperig wordt.
  4. Beleg de pizza met je favoriete ingrediënten en plaats ze 5 min in de oven. In deze versie hebben we tomatenpassata, gele paprika, butternut, boerenkool, walnoten en feta gebruikt. Wanneer de pizza gebakken is, garneer je ze nog met prosciutto, basilicum en granaatappelpitten. Heerlijk!

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Halloweenspookjes

Ingrediënten

 

Voor 30 koekjes
» 350 g bloem
» 1 koffielepel zout
» 250 g boter
» 200 g suiker
» 1 ei
» 1 koffielepel vanille-extract
» De zeste van 1 limoen
Voor het glazuur
» 1 eiwit
» 2 eetlepels citroensap
» 280 g poedersuiker
» Eetbare zwarte markeerstift

Bereiding

 

  1. Meng de bloem en het zout in een kom.
  2. Mix in een tweede grote kom de boter en suiker gedurende 5 min. Voeg het ei, het vanille-extract en de limoenzeste toe. Voeg de bloem toe en mix tot het deeg een bol vormt. Dek het deeg af met plasticfolie en zet het 45 min tot 1 uur in de koelkast.
  3. Rol het deeg uit op een met bloem bestrooid werkvlak, steek de spookjes uit met een koekjesvorm en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Bak gedurende 12 tot 14 min op 160 °C. Laat afkoelen.
  4. Bereid het glazuur. Giet alle ingrediënten in een kan. Bevestig de mengschijf aan de bamix en mix op snelheid 2. Voeg een paar druppels water toe als het mengsel te compact is. Giet het glazuur in een spuitzak en versier de spookkoekjes. Laat opdrogen en teken er oogjes en een mond op met de eetbare zwarte stift. Boeeeee!

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

cheesecake ijs met aardbeien

Risotto met pompoen, feta & pecannoten

Ingrediënten

 

Voor 4 personen
» 2 eetlepels olijfolie
» 350 g arboriorijst
» 1 sjalot
» 2 teentjes knoflook
» 750 ml kippenbouillon
» 250 ml kokosmelk
» 1 koffielepel zout
» 1 koffielepel peper
» 1 koffielepel nootmuskaat
» 1 laurierblad
» 100 g Parmezaanse kaas
» 1 biologische pompoen
» 1 blok fetakaas
» 50 g gedroogde veenbessen
» 50 g pecannoten

Bereiding

 

  1. Snij de pompoen in 4 stukken, verwijder de pitten en leg ze op een bakplaat. Rooster ze 35 min in de oven op 180 °C met een scheutje olijfolie (of stoom ze). Controleer of ze gaar zijn door er met een vork in te prikken (zo niet, bak of stoom ze dan nog 10 min langer). Laat ze afkoelen en pureer ze op snelheid 2 met het multifunctionele hulpstuk van de bamix. Voeg de kokosmelk toe en mix opnieuw tot een gladde puree.
  2. Hak de sjalot en knoflook fijn in de bamix Processor. Giet de olijfolie in een pan en voeg de sjalot en de knoflook toe. Fruit 3-4 min op een middelhoog vuur. Voeg de rijst toe en verwarm 2-3 min tot de rijst doorschijnend wordt. Voeg het laurierblad en de kippenbouillon schep voor schep toe zodat de rijst deze kan opnemen. Voeg vervolgens de pompoenpuree, Parmezaanse kaas, zout, peper en nootmuskaat toe. Verkruimel de fetakaas en voeg de helft aan de risotto toe zodat de kaas lichtjes smelt. Bewaar de rest om te garneren.
  3. Schep de risotto op de borden, voeg de feta, veenbessen, licht geroosterde en fijngehakte pecannoten, fleur de sel, peper en een scheutje olijfolie toe. Geniet ervan!

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

cheesecake ijs met aardbeien

Bamix Snacks en Zoetigheden

zalmsteak

Bahn Bao met varkensvlees

Ingrediënten

 

Voor 4 personen
» 250 g bloem
» 2 koffielepels bakpoeder
» 180 g lauwe volle melk
» 1 zakje korrelgist
» 1 eetlepel plantaardige olie
» 50 g suiker
Voor de vulling
» 350 g varkensgehakt
» 3 eetlepels Parijse champignons
» 1 kleine gele ui
» 2 koffielepels vissaus
» 2 koffielepels oestersaus
» 1 koffielepel gochujang (of pikante saus)
» 1 koffielepel suiker
» 1/2 koffielepel zout
» 1/2 koffielepel peper
» 4 hardgekookte eieren
Voor de bereiding
» 1 eetlepel rijstazijn

Bereiding

 

  1. Leg 16 stukken bakpapier van 5 cm bij 5 cm klaar.
  2. Bereid het banh bao-deeg. Giet de gist bij de lauwe melk en meng. Laat 10 minuten rusten. Voeg vervolgens de plantaardige olie en de suiker toe. Meng opnieuw goed. Doe de bloem en het bakpoeder in een kom. Giet het mengsel van vloeibare ingrediënten erbij en kneed het met je handen. Leg het deeg vervolgens op een met bloem bestrooide ondergrond en kneed het gedurende 10 min. Dek af en laat 1 uur rijzen bij kamertemperatuur.
  3. Snij je hardgekookte eieren in 4.
  4. Bereid de vulling. Doe eerst de gele ui in de SliceSy en hak hem fijn op snelheid 1. Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe aan de SliceSy. Mix en pulseer op snelheid 2 om een gladde vulling te verkrijgen. Maak van de vulling 16 balletjes en bewaar ze in de koelkast.
  5. Verdeel het deeg in 16 porties. Rol elk stuk uit tot een schijfje met een diameter van 5 cm. Voeg in het midden 1 bolletje vulling en ¼ hardgekookt ei toe. Sluit de bao door de randen om te vouwen. Leg elke bao op een vel bakpapier.
  6. Breng een stoomkookpan aan de kook met water en 1 eetlepel rijstazijn. Stoom de banh bao’s in 15 tot 17 min gaar. Leg ze goed uit elkaar en stoom ze indien nodig in verschillende keren. Als je wil, kan je ze in de diepvriezer bewaren en later in de magnetron opwarmen.

Bamix Snacks en Zoetigheden

cheesecake ijs met aardbeien

Bamix Snacks en Zoetigheden

zalmsteak

Bamix Snacks en Zoetigheden

baba ganoush
cheesecake ijs met aardbeien

Cheesecake-ijs met aardbeien

Ingrediënten

 

» 1 bakje Belgische aardbeien
» 250 g speculoos
» 1 blikje geconcentreerde gesuikerde melk
» 500 g roomkaas (zoals Philadelphia)
» 30 cl vloeibare volle room
» Het sap en de zeste van 1 citroen

cheesecake ijs met aardbeien

cheesecake ijs met aardbeien
Bereiding

 

  1. Doe de roomkaas, de vloeibare room, de geconcentreerde gesuikerde melk, het citroensap en de zeste in een kan. Maak het menghulpstuk op de bamix vast en klop op op hoge snelheid  tot het mengsel dik wordt.
  2. Vermaal de speculoos met de SliceSy in grove stukken. Zet even aan de kant.
  3. Doe er daarna de aardbeien bij en hak ze enkele malen zodat er stukken overblijven.
  4. Giet de room in een schaal die in de diepvries mag (of gewoon in een Tupperware-kom). Doe er de aardbeien en stukjes speculoos bij en meng voorzichtig tot je een mooie marmering bekomt. Zet het ijs minimaal een nacht in de diepvries. Wanneer je ervan wilt eten, haal je de schaal een kwartier op voorhand uit de diepvries en schep je er bollen uit.

Bamix Snacks en Zoetigheden

zalmsteak

Bamix Snacks en Zoetigheden

baba ganoush
zalmsteak

Zalm met pittige salsa

Ingrediënten

 

Voor 4 personen
» 4 zalmsteaks
» 2 avocado’s
» Volkoren rijst
   

Voor de salsa

» 1 Spaanse peper
» 2 sjalotjes
» 1 teentje knoflook

» 2 tomaten
» Het sap van een halve limoen
» 2 eetlepels olijfolie
» Peper en zout
» Paprikapoeder
» 1 handje peterselie
» 1 handje koriander

zalmsteak

zalmsteak
Bereiding

 

  1. Doe de roomkaas, de vloeibare room, de geconcentreerde gesuikerde melk, het citroensap en de zeste in een kan. Maak het menghulpstuk op de bamix vast en klop op op hoge snelheid  tot het mengsel dik wordt.
  2. Vermaal de speculoos met de SliceSy in grove stukken. Zet even aan de kant.
  3. Doe er daarna de aardbeien bij en hak ze enkele malen zodat er stukken overblijven.
  4. Giet de room in een schaal die in de diepvries mag (of gewoon in een Tupperware-kom). Doe er de aardbeien en stukjes speculoos bij en meng voorzichtig tot je een mooie marmering bekomt. Zet het ijs minimaal een nacht in de diepvries. Wanneer je ervan wilt eten, haal je de schaal een kwartier op voorhand uit de diepvries en schep je er bollen uit.
baba ganoush

Baba ganoush

Ingrediënten

» 2 aubergines
» 1 eetlepel sesampasta
» Het sap van 1 citroen
» 1/2 teentje knoflook
» Extra vierge olijfolie
» Peper en zout
» 1 granaatappel
» Verse peterselie
» Sesamzaadjes
» Naanbrood

baba ganoush

baba ganoush
Bereiding

 

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Was de aubergines en prik er met een vork gaatjes in. Leg een vel bakpapier op de bakplaat, plaats er de aubergines op en giet er een scheutje olijfolie over. Schuif zo’n 30 min in de oven. De huid van de aubergines moet een beetje zwart worden. Laat ze afkoelen en haal de huid van de aubergines weg zodat je alleen het vlees overhoudt.
  2. Doe de aubergines samen met de sesampasta, het citroensap, het halve knoflookteentje, het zout, de peper en een scheutje olijfolie in de kom van de SliceSy. Mix op lage snelheid tot je een egale puree verkrijgt.
  3. Giet het mengsel in een mooie kom, versier met sesamzaadjes, granaatappelpitjes en fijngehakte verse peterselie. Serveer met stukken naanbrood.

spaghetti met butternutcrème en gebakken boerenkool

Spaghetti met butternutcrème en gebakken boerenkool

Less upsetti, more spaghetti

Ingrediënten
Goed voor 4 personen

» 1 butternutpompoen
» 1 bol knoflook
» 20 cl groentebouillon
» 1 koffielepel nootmuskaat
» 1 koffielepel gerookt paprikapoeder
» 400 g pasta
» 50 g Pecorino Romano of Parmezaanse kaas
» Verse tijm
» 250 g boerenkool
» 1 ui
» 2 teentjes knoflook
» 1 koffielepel sojasaus
» Zout, peper

Bereiding

 

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de butternutpompoen in de lengte doormidden en leg hem op een met bakpapier bedekte bakplaat met het vruchtvlees naar beneden. Leg de knoflookbol er ook bij. Sprenkel er wat olijfolie overheen en bak 20 tot 25 min.
  2. Spoel de boerenkool en snij de (hardere) middennerf door, hak vervolgens alles fijn.
  3. Hak de 2 teentjes knoflook fijn. Verhit een beetje olijfolie in een pan. Fruit de knoflook gedurende 2 min en voeg daarna de boerenkool, sojasaus en peper toe. Laat 5 min bakken. Houd warm.
  4. Verwijder het vruchtvlees van ½ butternut en doe het in een grote kan. Voeg de geroosterde knoflookteentjes, groentebouillon, nootmuskaat en gerookte paprika toe. Mix met de bamix om een mooie dikke crème te verkrijgen.
  5. Breng een grote pot met gezouten water aan de kook. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar het kookwater apart. Giet de butternutsaus over de pasta en verdun indien nodig met een beetje kookwater.
  6. Serveer de pasta in een diep bord, voeg de boerenkool toe als bijgerecht en strooi er wat geraspte Pecorino over.

Smakelijk eten!

Salade met kip, vijgen en vinaigrette van blauwe kaas

Salade met kip, vijgen en vinaigrette van blauwe kaas

“Call it crazy, or just chicken salad.”

― Sarah Dessen, Along for the Ride

Ingrediënten
Goed voor 2 personen
» 200 g salade (mix naar keuze)
» 6 vijgen
» 1 handvol blauwe bosbessen
» 2 el zonnebloempitten
» 150 g kippenreepjes
» 130 g blauwe kaas (bijv. Fourme d’Ambert)
» 20 cl vloeibare room
» 2 el olijfolie
» 1 el appelazijn
» 1 el citroensap
» 4-5 blaadjes basilicum
» zout, peper

Bereiding

 

  1. Doe de helft van de blauwe kaas, de vloeibare room, 1 eetlepel olijfolie, de appelazijn en het citroensap in een kan. Voeg zout en peper toe en mix met je bamix. Plaats het mengsel in de koelkast.
  2. Snij de vijgen in vier en hak de resterende kaas in blokjes. Rooster de zonnebloempitten in een pan zonder vetstof. Zet ze aan de kant. Doe een eetlepel olijfolie in de pan en bak de kippenreepjes.
  3. Doe de gewassen slablaadjes in een slakom. Voeg de kip, vijgen, bosbessen, kaasblokjes en zonnebloempitten toe. Werk af met de blauwe kaasvinaigrette. Serveer onmiddellijk.

Smakelijk eten!

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden