Gamba’s van de bbq met mangosalsa en smokey aioli

Duur: 35 min / 2 personen
BAMIX® BBQ BOX MET DE PROCESSORMOLEN, MENGER & MAATBEKER (1 LITER)

Gamba’s van de bbq zijn op zichzelf al een feestje, maar met deze mangosalsa en smokey aioli til je het naar serieuze smaakhoogte. Denk: zoet, fris, een beetje pit en dan die rokerige aioli ernaast – perfect in balans! Het fijne? Je maakt zowel de mangosalsa als de aioli in een handomdraai met de bamix®, dus meer tijd om te genieten en minder tijd in de keuken te staan. Vakantiegevoel op je bord!

Ingrediënten

Voor de gamba’s van de bbq 

» 15 gamba’s
» 1 knoflookteen
» Extra vierge olijfolie
» Peper en zout

Voor de mangosalsa 

» 1 mango (eetrijp)
» 1 rode ui
» Sap van 1 limoen
» Halve rode peper
» Paar takjes verse munt
» Paar takjes verse koriander

Voor de smokey aioli

» 200 ml zonnebloemolie
» 3 knoflooktenen
» 1 eetlepel gerookt paprikapoeder
» 1 eetlepel citroensap
» 1 ei

Bereiding
    1. Maak eerst de smokey aioli. Pers de knoflook in de maatbeker en voeg de rest van de ingrediënten toe. Bevestig de menger op de bamix®. Zet de bamix® op de bodem van de maatbeker en laat draaien op eerste snelheid. Houd hem op de bodem tot er een dikke emulsie ontstaat rond de voet. Schakel dan over naar de tweede snelheid en beweeg langzaam omhoog terwijl je lichte druk uitoefent op de massa. Ga daarna een paar keer op en neer om de aioli volledig glad te mengen.
    2. Breng de aioli op smaak met peper en zout. Proef en voeg eventueel extra gerookt paprikapoeder toe voor een intensere rooksmaak.
    3. Haal het vruchtvlees uit de mango en hak grof in de processormolen met de bamix®. Doe in een kom. Hak daarna de rode ui, rode peper en verse kruiden ook grof in de processormolen. Voeg toe aan de mango en meng met het limoensap. Breng op smaak met peper, zout en eventueel een scheutje olijfolie.
    4. Bereid de barbecue voor. Dep de gamba’s droog en doe ze in een barbecueschaal of hittebestendige pan. Pers de knoflook erover, besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Zet op de barbecue en bak tot de gamba’s roze kleuren en gaar zijn.
    5. Serveer de gamba’s met de mangosalsa en de smokey aioli. Lekker met wat brood erbij. De overgebleven aioli kun je tot een week bewaren in een afgesloten pot in de koelkast.

Gegrilde zeebaars met tomatensalsa en olijvencrumble

Duur: 35 min / 2 personen
BAMIX® BBQ BOX MET MULTIMES – PROCESSORMOLEN – MAATBEKER (1L)
Extra materiaal: visklem voor op de barbecue

Gegrilde zeebaars van de barbecue, geserveerd met een frisse tomatensalsa en een kruidige olijvencrumble. Alles bereid met de bamix® BBQ box – van het fijnhakken van de ingrediënten tot het maken van de olijvencrumble. Een eenvoudig, smaakvol gerecht dat perfect past bij een avond buiten koken!

Ingrediënten

Voor de gegrilde zeebaars

» 1 hele zeebaars schoongemaakt (500 g)
» 60 g Taggiasca olijven
» 2 knoflooktenen
» halve biologische citroen
» paar takjes verse kruiden
» extra vierge olijfolie
» peper en zout

Voor de tomatensalsa

» 250 g tomaten naar smaak
» 1 rode ui
» 1 knoflookteen
» 1 eetlepel kappertjes
» paar takjes verse basilicum
» paar takjes platte peterselie
» scheutje rode wijnazijn

Bereiding
  1. Begin met het maken van de olijvencrumble. Verwarm de oven voor op 130 graden (hetelucht). Laat de olijven uitlekken en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ze in de oven gedurende twee uur. Laat ze daarna volledig afkoelen en maal ze fijn in de processormolen tot een olijvencrumble.
  2. Bereid de barbecue voor op een temperatuur van ongeveer 250 graden. Maak ondertussen de tomatensalsa. Pel de rode ui en de knoflook. Snijd de tomaten in vieren en halveer de rode ui. Doe de tomaten, ui, knoflook, kappertjes en verse kruiden in een maatbeker. Gebruik de bamix® met het multimes om het geheel grof te hakken tot een salsa. Breng de salsa op smaak met olijfolie, een scheutje rode wijnazijn en peper en zout. Zet apart zodat de smaken goed kunnen intrekken.
  3. Snijd de citroen in plakken en plet de knoflooktenen. Spoel de zeebaars schoon onder koud water en dep droog met keukenpapier. Snijd de filet aan de buitenkant een paar keer in om gelijkmatiger garen te bevorderen. Bestrijk de vis, zowel aan de buitenkant als in de buikholte, royaal met olijfolie. Vul de buik met verse kruiden, geplette knoflook en plakjes citroen. Bestrooi de vis binnenin en aan de buitenkant met peper en zout.
  4. Klem de vis in een visklem en gril beide zijden ongeveer tien minuten in totaal, totdat de vis gemakkelijk loskomt van de graat. Serveer de gegrilde zeebaars met de tomatensalsa en olijvencrumble en garneer met wat verse kruiden.

Pizza van de bbq met pistachepesto

Duur: 35 min + 105 wachttijd / 2 pizza’s
BAMIX® BBQ BOX MET MULTIMES – MAATBEKER (1L) – SLICESY® MET HAKMES EN DUNNE GLEUF

Pizza van de barbecue krijgt een heerlijke upgrade met zelfgemaakt deeg en een pistachepesto. Dankzij de bamix® BBQ Box en de SliceSy® met hakmes is het pizzadeeg zo gekneed en zijn de pistachenoten in een handomdraai fijngehakt tot een smeuïge pesto. Perfect voor zomerse avonden: knapperige pizza’s, de geur van de barbecue en de smaak van verse ingrediënten!

Ingrediënten

Voor de pizza van de bbq

» 125 g ricotta
» 80 g Parmaham
» 1 bol burrata
» halve courgette
» handjevol rucola

Voor het pizzadeeg

» 350 g tipo 00 bloem
» 180 ml lauwwarm water
» 7 g droge gist
» 2 eetlepels olijfolie
» 1 theelepel zout
» 1/2 theelepel suiker

Voor de pistachepesto

» 100 g gepelde pistachenoten
» 40 g Parmezaanse kaas
» 20 g verse basilicum
» 1 knoflookteen
» extra vierge olijfolie
» peper en zout

Bereiding
  1. Meng voor het pizzadeeg de gist met de suiker en het lauwwarme water in een kommetje. Laat dit vijf minuten staan, totdat het begint te schuimen.
  2. Doe de bloem en het zout in de SliceSy®. Plaats het hakmes en giet het gistmengsel en de olijfolie erbij. Zet de bamix® op de SliceSy® en meng alles in vijf minuten tot een samenhangend deeg. Verwijder het hakmes, dek de kom af met een vochtige theedoek en laat het deeg 15 minuten rusten.
  3. Haal het deeg uit de SliceSy® en kneed het nog vijf minuten met de hand tot een soepel en elastisch deeg. Vorm een bol en leg die in een licht ingevette kom. Dek opnieuw af met een vochtige theedoek en laat een uur rijzen op een warme plek.
  4. Maak ondertussen de pistachepesto. Rooster de pistachenoten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen. Doe ze in de maatbeker en voeg de Parmezaanse kaas, basilicum en knoflook toe. Bevestig het multimes op de bamix® en hak alles fijn. Voeg vervolgens een flinke scheut olijfolie toe en maal tot een gladde pesto. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Verwarm de pizzasteen voor op de barbecue tot minimaal 250 graden. Zorg voor voldoende zuurstof door alle schuifjes van de barbecue open te zetten.
  6. Druk het deeg plat om de lucht eruit te duwen en verdeel het in twee gelijke bollen. Laat deze nog een half uur rusten onder een vochtige theedoek.
  7. Rol de deegbollen uit tot dunne pizzabodems. Bevestig de dunne gleuf in de SliceSy® en snijd dunne plakjes courgette met de bamix®. Besmeer de pizzabodems met ricotta en verdeel de courgetteplakjes erover. Bak de pizza’s in circa tien minuten op de pizzasteen, met het deksel van de barbecue gesloten. Beleg de gebakken pizza’s met de pistachepesto, burrata en Parmaham. Garneer met wat verse rucola. Waarschijnlijk houd je wat pistachepesto over, maar die raakt vast wel op.

Frittata met tuinkruiden en geitenkaas

Duur: 10 min + 15 min oventijd / 2 tot 4 personen
MULTIMES – MAATBEKER (1L)

Een ei hoort erbij! Maar net even wat anders, we maken er namelijk een frittata van met tuinkruiden en geitenkaas. Perfect voor tijdens de paasbrunch. Bomvol smaak, maar zó makkelijk om te maken. Gewoon alle ingrediënten in de maatbeker, de bamix® met het multimes maakt van het alles een luchtig mengsel en de oven doet de rest. Een heerlijk gerecht voor Pasen of gewoon voor elke lentedag!

Ingrediënten


»
6 biologische eieren
» 100 g zachte geitenkaas
» 50 g harde geitenkaas
» 3 lente-uien
» handje verse bieslook
» handje verse platte peterselie
» handje verse tuinkers
» eetlepel olijfolie
» peper en zout

Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht). Doe de verse kruiden in de maatbeker. Steek het multimes op de bamix® en hak de tuinkruiden fijn. Voeg de harde geitenkaas en de eieren toe en meng tot een luchtig mengsel. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
  2. Vet een ovenvaste pan in met wat olijfolie. Schenk het eiermengsel in de pan. Verdeel de zachte geitenkaas erover. Zet voor 15 minuten in de voorverwarmde oven totdat de frittata goudkleurig is geworden en de bovenkant niet meer zacht is.
  3. Serveer de frittata met tuinkruiden en geitenkaas meteen of laat hem afkoelen. Garneer eventueel met nog wat extra tuinkruiden. Lekker met een gemengde groene salade en eventueel nog wat brood.

Lamskoteletjes met witte bonenpuree, gekarameliseerde tomaatjes en gremolata

Duur: 25 min + 20 min oventijd / 4 personen
MULTIMES – PROCESSORMOLEN

Voorjaar op je bord! Deze lamskoteletjes met witte bonenpuree, gekarameliseerde tomaatjes en gremolata zijn een echte smaakexplosie. Serveer met geroosterde aardappeltjes of een frisse salade en je hebt een perfect seizoensmaal. Met de bamix® maak je de bonenpuree en gremolata eenvoudig zelf, heerlijke smaakmakers die het gerecht helemaal afmaken. Boordevol smaak en precies zoals jij het wilt!

Ingrediënten

Voor de lamskoteletjes

» 12 lamskoteletjes, botjes schoongekrabd
» extra vierge olijfolie
» peper en zout

Voor de witte bonenpuree

» 600 g cannellinibonen
» 2 knoflooktenen
» 100 ml droge witte wijn

Voor de gekarameliseerde tomaatjes

» 250 g cherrytomaten
» 2 eetlepels balsamicoazijn
» 1 theelepel suiker

Voor de gremolata

» 10 g verse peterselie
» 1 knoflookteen
» schil van een biologische citroen

Bereiding
  1. Haal de lamskoteletjes uit de koelkast. Dep ze droog met wat keukenpapier. Leg ze in een schaal en besprenkel met wat olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht). Doe alle ingrediënten voor de gekarameliseerde tomaatjes in een ovenschaal. Besprenkel met wat olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Karameliseer de tomaatjes 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Laat de cannellinibonen goed uitlekken. Snijd de knoflooktenen in plakjes. Doe wat olijfolie in een pannetje en zet op middelhoog vuur. Bak de plakjes knoflook even kort aan en voeg vervolgens de uitgelekte cannellinibonen en witte wijn toe. Laat het geheel tien minuten op laag vuur pruttelen. Zet het vuur uit en steek het multimes op de bamix®. Pureer met behulp van de bamix® tot een mooie witte bonenpuree. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Doe voor de gremolata de blaadjes van de verse peterselie, de knoflookteen en de schil van de citroen in de processormolen. Voeg wat olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout. Steek de bamix® op de processormolen en pulse totdat het een mooi geheel is geworden en de peterselie fijn is gehakt.
  5. Verhit een grillpan of de barbecue tot middelhoog vuur. Grill de lamskoteletjes twee tot drie minuten aan elke kant. Haal ze vervolgens uit de pan en laat ze in wat aluminiumfolie nog even vijf minuten rusten.
  6. Verdeel de witte bonenpuree op een schaal. Leg hier de lamskoteletjes op. Verdeel hierover de gekarameliseerde tomaatjes en maak af met de gremolata. Besprenkel het gerecht nog met wat olijfolie.

Gegrilde kip met dragonboter en lentegroenten

Duur: 10 min + 60 min oventijd / 4 personen
MULTIMES – MAATBEKER (1L)

Sappige, malse gegrilde kip met aromatische dragonboter en knapperige lentegroenten! Loopt het water je al in de mond? Deze combinatie is er een om te blijven maken. De boter, op smaak gebracht met verse dragon, smelt over de warme kip en geeft een heerlijke smaak. Met de bamix® en het multimes hak je de dragon en boter zo tot een romige en kruidige boter. De gegrilde kip met dragonboter en lentegroenten is een lichte en smaakvolle maaltijd die perfect past bij het voorjaar!

Ingrediënten

Voor de gegrilde kip met dragonboter en lentegroenten

» 1 kip van ca. 1,5 kilo
» 350 g groene asperges
» 300 g jonge worteltjes
» 150 g roomboter op kamertemperatuur
» 3 stuks prei
» paar takjes dragon
» zout en peper

Bereiding
  1. Bevestig het multimes op de bamix® en verwijder de dragonblaadjes van de takjes. Doe de dragon samen met de roomboter in de maatbeker en mix tot een gladde boter.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht). Vul de kip met de helft van de dragonboter en breng op smaak met zout en peper. Wrijf de rest van de boter over de buitenkant van de kip en strooi er extra zout overheen. Braad de kip 40 minuten in de oven tot de huid goudbruin en krokant is. Bedruip tussendoor met het braadvocht.
  3. Maak intussen de groenten schoon. Blancheer de worteltjes en prei vijf minuten in kokend gezouten water. Giet af, spoel met koud water en laat uitlekken.
  4. Leg na 40 minuten de groenten onder de kip en laat alles nog 20 minuten in de oven garen, zodat de groenten de smaak van de kip en boter opnemen. Voeg in de laatste 5 minuten de groene asperges toe en schep de groenten om.
  5. Snijd voor het serveren de kip in stukken: halveer de filets en verdeel de poten. Serveer met de groenten en scherp er wat van de jus overheen.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Mac & cheese met prei

Duur: 30 min + 15 min wachttijd / 4 tot 6 personen
SLICESY® MET BREDE GLEUF, FIJNE RASP & HAKMES – MENGER

Deze mac & cheese is hét ultieme comfort food, maar krijgt dit keer een lenteachtige twist door de toevoeging van prei. De prei past perfect bij de romige kaassaus en geeft het gerecht net dat beetje extra. Met de bamix® SliceSy® hak je de prei moeiteloos in ringen en rasp je de kazen in een handomdraai. Handig toch zo’n keukenhulpje? Een heerlijk gerecht voor een doordeweekse avond of als smaakvol weekendmaal. Een tikkeltje winter, maar met een vleugje voorjaar!

Ingrediënten

Voor de mac & cheese met prei

» 500 ml halfvolle melk
» 450 g macaroni grande
» 100 g Gruyère
» 100 g Parmezaanse kaas
» 80 g ongezouten roomboter
» 40 g bloem
» 3 takjes tijm
» 3 middelgrote preien
» 1 knoflookteen

Voor de topping

» 40 g Parmezaanse kaas
» 40 g Gruyère
» 30 g paneermeel

Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Zet een grote pan met gezouten water op hoog vuur en breng aan de kook. Kook hierin de pasta twee minuten korter dan op de bereidingswijze op de verpakking staat aangegeven. Giet de pasta af, spoel af met koud water en doe terug in de pan.
  2. Verwijder de buitenste bladeren en de kontjes van de prei. Steek de brede gleuf in de SliceSy® en snijd de prei in ringen. Doe de prei in een vergiet en spoel grondig onder de koude kraan om eventuele restjes aarde te verwijderen.
  3. Verwarm een grote hapjespan met de helft van de boter op middelhoog vuur. Hak ondertussen de knoflook in de SliceSy® met hakmes fijn. Voeg de prei, knoflook, blaadjes van de tijm en zout en peper naar smaak toe. Bak de prei 10 minuten op laag tot middelhoog vuur zodat deze zacht is geworden.
  4. Steek de fijne rasp in de SliceSy®. Rasp de kaas voor de saus en topping fijn met de SliceSy®. Zet apart in verschillende bakjes.
  5. Maak in de tussentijd de roux. Verwarm hiervoor de resterende boter in een sauspan op middelhoog vuur. Voeg zodra de boter is gesmolten in één keer de bloem toe en bak drie minuten onder continu roeren. Voeg een scheut melk toe en meng weer goed. Voeg daarna de rest van de melk toe. Breng zachtjes aan de kook onder continu roeren.
  6. Steek de menger op de bamix®. Voeg de twee soorten geraspte kaas voor de mac and cheese aan de saus toe. Meng het geheel met de bamix®. Breng op smaak met een flinke draai zwarte peper. Giet de béchamelsaus bij de prei en voeg de gekookte pasta toe. Meng het geheel en breng eventueel nog extra op smaak met zout en peper.
  7. Meng de resterende kaas voor de topping met het paneermeel. Vet een ovenschaal in met wat boter of olie. Giet het pastamengsel in de schaal en garneer met de topping. Bak de mac and cheese met prei 15 minuten in de oven tot de pasta helemaal gaar is en de bovenkant een mooi  goudbruin en krokant korstje heeft. Is de pasta al gaar, maar de topping nog niet krokant? Zet dan eventueel nog kort de grill aan.

Rösti van zoete aardappel met Turkse eieren

Duur: 35 min / 2 personen
SLICESY® MET GROVE RASP – MULTIMES – MENGER – MAATBEKER (600ML)

Rösti van zoete aardappel samen met Turkse eieren is een perfecte match! Ultiem comfortfood om te maken als brunch, lunchgerecht of lichte maaltijd. De knapperige rösti vormt een heerlijk contrast met de zijdezachte Turkse eieren. En de bamix® die helpt een handje mee, zodat dit heerlijke gerecht zo op tafel staat. Verrassend, smaakvol en makkelijk te maken!

Ingrediënten

Voor de rösti van zoete aardappel

» 1 grote zoete aardappel
» 2 eetlepels bloem
» 1 ui
» 1 ei
» peper en zout
» olijfolie

Voor de Turkse eieren

» 3 eieren
» 200 ml Turkse yoghurt
» 40 g roomboter
» 1 theelepel chilivlokken
» 1/2 theelepel paprikapoeder
» 1/2 theelepel komijnpoeder
» 1 knoflookteentje
» paar takjes platte peterselie
» paar takjes verse dille

Bereiding
  1. Schil de zoete aardappel en de ui. Steek de grove rasp in de SliceSy®. Rasp de zoete aardappel en de ui grof. Knijp het overtollige vocht uit de groenten. Doe beide in een kom. Steek de menger op de bamix®, voeg de bloem en het ei toe en meng tot een mooi geheel. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Steek het multimes op de bamix®. Doe de Turkse yoghurt samen met het knoflookteentje en 1/3 van de verse kruiden in de maatbeker. Meng tot een gladde saus en breng op smaak met peper en zout.
  3. Laat de roomboter op laag vuur in een steelpannetje smelten. Voeg de chilivlokken, paprikapoeder en komijnpoeder toe en roer goed door elkaar. Zorg dat de kruiden niet verbranden.
  4. Kook de eitjes in vijf minuten halfzacht. Verhit wat olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Schep kleine hoopjes van het röstimengsel in de pan en druk ze een beetje plat. Bak ze ongeveer drie minuten per kant totdat ze goudbruin en knapperig zijn geworden.
  5. Verdeel de knoflookyoghurt over twee borden. Snijd de gekookte eitjes door de helft en leg ze op de knoflookyoghurt. Besprenkel het gerecht met de kruidige botersaus, garneer met de overige verse kruiden en leg de rösti van zoete aardappel erbij.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Hartjesravioli met rode biet

Duur: 50 min + 30 min wachttijd / 2 personen
MULTIMES – PROCESSORMOLEN – MAATBEKER (1L)
Extra materiaal: pastamachine – hartjessteker voor de ravioli

Vier de liefde met deze hartjesravioli gevuld met rode biet. Op 14 februari is het weer Valentijnsdag, hét moment om samen te genieten van een romantisch diner. En wat is er specialer dan deze zelfgemaakte ravioli geserveerd met een saus van salieboter? De kleur van de vulling komt van de rode biet en met de bamix® heb je deze zo gemaakt. Een feestelijk en smaakvol gerecht waarmee je jouw Valentijn gegarandeerd verrast. Liefde gaat tenslotte door de maag!

Ingrediënten

Voor de hartjesravioli

» 125 g tipo 00 bloem
» 75 g semolina
» 2 eieren
» snufje zout

Voor de bietenvulling

» 300 g gekookte bieten
» 150 g ricotta
» 50 g Parmezaanse kaas
» 3 eetlepels paneermeel
» 1 eidooier
» peper en zout

Voor de salieboter

» 50 g roomboter
» 30 g Parmezaanse kaas + extra voor de garnering
» 15 blaadjes salie

Bereiding
  1. Meng de tipo 00 bloem, semolina en zout goed door elkaar. Maak een kuiltje in het midden en voeg de eieren toe. Kluts ze geleidelijk door de bloem en werk het geheel langzaam tot een deeg. Kneed het deeg vervolgens minstens 10 minuten tot het elastisch, soepel en glad is. Is het te droog? Voeg dan een beetje water toe. Is het te vochtig? Strooi er wat extra tipo 00 bloem overheen en kneed verder. Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
  2. Doe de rode biet in de grote maatbeker. Steek het multimes op de bamix® en hak ze fijn. Laat de gehakte bieten uitlekken in een zeef. Doe terug in de maatbeker en voeg de overige ingrediënten toe. Meng met de bamix® totdat het een stevige vulling is geworden. Breng op smaak met peper en zout. Zet tot gebruik in de koelkast. 
  3. Haal het deeg uit de koelkast en druk het deeg plat. Haal het vervolgens door de pastamachine op de grootste opening. Vouw de buitenkanten naar binnen en draai het deeg door de machine. Herhaal dit proces, waarbij je de opening telkens een stand kleiner zet, totdat het pastadeeg ongeveer 1 mm dik is.
  4. Leg het pastadeeg op een met semola bestoven werkblad en snijd het vel doormidden. Verdeel kleine hoopjes vulling over één helft, waarbij elk hoopje ongeveer 2/3 van de ravioli bedekt. Maak de randjes van het deeg vochtig met je vingers en wat water. Leg de andere helft van het pastavel erover, druk de lucht eruit en steek de ravioli uit met de hartjessteker. Zorg ervoor dat de randjes goed dichtzitten.
  5. Maal de Parmezaanse kaas voor de salieboter fijn in de processormolen. Smelt intussen de boter in een klein pannetje. Wrijf de salieblaadjes tussen je handen om de aroma’s vrij te laten komen en voeg ze toe aan de boter. Laat de salieboter op laag vuur kort pruttelen en breng eventueel op smaak met peper en zout.
  6. Breng een pan met gezouten water aan de kook. Laat de ravioli voorzichtig in het kokende water glijden. Zodra ze bovendrijven, zijn ze gaar. Voeg twee eetlepels pastawater toe aan de salieboter om de saus te binden. Giet de ravioli af en meng ze met de salieboter. Voeg de Parmezaanse kaas toe en zet het vuur iets hoger. Schud de pan zodat alles goed bedekt raakt en de saus iets indikt. Verdeel de hartjesravioli over de borden en garneer met extra Parmezaanse kaas.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Wintersalade met citroenvinaigrette

Duur: 15 min / 2 personen
SLICESY® MET FIJNE GLEUF, FIJNE RASP & HAKMES – MENGER – MAATBEKER (600 ML)

Een frisse start met deze wintersalade met citroenvinaigrette! Deze voedzame salade zit boordevol winterse smaken en is perfect om met je goede voornemens een vliegende start te maken. Ideaal als lunch, want het helpt je gedurende de dag om op een makkelijke en lekkere manier al meer groenten binnen te krijgen. De bamix® helpt je om moeiteloos alle groenten voor de salade te snijden en in een handomdraai de frisse citroenvinaigrette te maken. Het resultaat? Een vegetarische salade die niet alleen voedzaam is, maar ook vol van smaak. Perfect om je door de koude winterdagen heen te helpen!

Ingrediënten

Voor de wintersalade

» 250 g rode kool
» 125 g halloumi
» 1 winterpeen
» 2 stronken witlof
» 1 rijpe peer
» 1 bloedsinaasappel
» 50 g walnoten
» 50 g granaatappelpitjes

Voor de citroenvinaigrette

» sap van een halve citroen
» 3 eetlepels extra vierge olijfolie
» 1 theelepel honing
» 1 theelepel mosterd
» peper en zout

Bereiding
  1. Begin met het maken van de citroenvinaigrette. Doe hiervoor het citroensap, de honing en de mosterd in de maatbeker. Steek de menger op de bamix® en giet terwijl de bamix® draait beetje bij beetje de olijfolie erbij. Meng tot een mooie dressing en breng op smaak met peper en zout. 
  2. Steek de fijne gleuf in de SliceSy® en snijd de rode kool, witloof en peer fijn. Steek vervolgens de fijne rasp in de SliceSy® en rasp de winterpeen. Zet als laatste het hakmes in de SliceSy® en hak de walnoten grof. Snijd met een mes partjes uit de sinaasappel. 
  3. Snijd de halloumi in plakken en grill deze in een grillpan aan beide kanten twee minuten. Doe de gesneden groenten en de peer in een kom en meng met de citroenvinaigrette. Verdeel hierover de partjes bloedsinaasappel en gegrilde halloumi. Maak af met de grofgehakte walnoten en granaatappelpitjes.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden