Snelle vegetarische curry met aubergine

Duur: 30 min / 4 personen
MULTIMES – MAATBEKER (1L)

Deze snelle vegetarische curry met aubergine is een smaakexplosie die je in slechts 30 minuten op tafel zet. De zachte aubergine combineert prachtig met de rijke, zelfgemaakte rode currypasta, kikkererwten en romige kokosmelk. Serveer het met naanbrood voor een heerlijke, vullende maaltijd die zowel voedzaam als vol van smaak is. Ideaal voor een doordeweekse avond!

Ingrediënten

 

Voor de snelle vegetarische curry met aubergine

» 2 aubergines
» 200 g kikkererwten uit blik
» 1 blik tomatenblokjes (400 g)
» 200 ml kokosmelk
» 15 g verse koriander
» 2 el kokosolie
» 1 el chilivlokken
» naanbrood voor erbij
» peper en zout

Voor de rode currypasta

» 2 knoflooktenen
» 1 sjalot
» 1 rode peper
» 1 el tomatenpuree
» 1 el garam masala
» 1 klein stukje verse gember
» 1 tl kurkuma
» 1 tl komijnzaad
» 1 tl korianderzaad
» sap van een halve citroen
» mespunt zout

Bereiding
  1. Snijd de aubergines in blokjes. Bestrooi de aubergine met flink wat zout om het vocht te onttrekken. Laat 10 minuten intrekken en dep ze dan met wat keukenpapier droog.
  2. Maak in de tussentijd de rode currypasta. Rooster hiervoor het komijnzaad en korianderzaad in een droge koekenpan tot ze gaan geuren.
  3. Doe beide specerijen en alle overige ingrediënten voor de rode currypasta in de maatbeker. Steek het multimes op de bamix® en hak het geheel fijn tot een gladde currypasta. 
  4. Verhit een grote pan met 1 eetlepel kokosolie. Bak de aubergine goudbruin. Haal de blokjes aubergine uit de pan en zet apart. Bak in de overige kokosolie de rode currypasta aan. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en kokosmelk toe. Meng alles goed door elkaar en laat het mengsel vijf minuten sudderen.
  5. Voeg de blokjes aubergine en de uitgelekte kikkererwten toe. Laat de curry met aubergine nog even sudderen. Breng eventueel nog op smaak met wat peper en zout. Garneer de snelle vegetarische curry met aubergine met verse koriander en chilivlokken. Serveer met het naanbrood.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Caesar salade met gerookte kip

Duur: 15 min / 2 personen
MULTIMES – MENGER – MAATBEKER (1L)

Op zoek naar een snelle, voedzame lunch of een lichte avondmaaltijd? Deze caesar salade met gerookte kip is je nieuwe favoriet! De klassieke smaken van gerookte kip, knapperige croutons en een romige huisgemaakte dressing, maken dit gerecht tot een echte topper. Binnen 15 minuten heb je een heerlijke salade op tafel staan, ideaal voor een drukke dag!

Ingrediënten

 

Voor de caesar salade met gerookte kip

» 200 g romaine sla
» 150 g gerookte kip
» 50 g Parmezaanse kaas flakes
» 3 eieren
» 2 witte boterhammen
» olijfolie
» zeezout

Voor de caesardressing

» 50 ml olijfolie
» 30 g Parmezaanse kaas
» 1 eidooier
» 1 knoflookteen
» 1 el citroensap
» 1 tl ansjovispasta
» 1 tl Franse mosterd (fijn)
» 1 tl worcestersaus
» zwarte peper

Bereiding
  1. Begin met het maken van de dressing. Doe hiervoor de Parmezaanse kaas en de knoflook in de maatbeker. Steek het multimes op de bamix® en hak de Parmezaanse kaas en knoflook fijn.
  2. Voeg de eidooier, citroensap, ansjovispasta, Franse mosterd en worcestersaus toe. Steek de menger op de bamix® en meng het geheel. Voeg vervolgens langzaam de olijfolie toe totdat de dressing dik en romig wordt en alle olijfolie toegevoegd is. Breng de caesardressing op smaak met wat versgemalen zwarte peper. Zet tot gebruik apart.
  3. Snijd de witte boterhammen in vierkantjes. doe een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de stukjes brood totdat ze goudbruin worden. Breng op smaak met wat zout. Snijd de gerookte kip in plakjes. Kook de eieren totdat ze ongeveer qua gaarheid medium zijn. Laat ze goed schrikken, pel ze en snijd ze door de helft.
  4. Giet de dressing over de salade en meng goed door de salade heen. Garneer de salade met de gerookte kip, croutons, Parmezaanse kaas flakes en de gekookte eitjes. Server de caesar salade met gerookte kip meteen.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Romige courgettepasta met citroen

Duur: 25 min / 4 personen
MULTIMES – PROCESSORMOLEN

Een zomerse pasta vol met veggies! Met deze romige courgettepasta met citroen proef je de zon. Het recept is gemakkelijk om te maken en uitermate geschikt voor vegetariërs. We maken een romige saus door de courgettes samen met ricotta met de bamix® te pureren. De citroen maakt de saus helemaal af. Eet smakelijk!

Ingrediënten

 

» 300 g spaghetti
» 2 courgettes
» 100 g spinazie
» 100 g ricotta
» 75 g Parmezaanse kaas
» 1 biologische citroen
» 2 knoflooktenen
» 1 theelepel chilivlokken
» handje verse basilicum
» olijfolie
» peper en zout

Bereiding
  1. Snijd de knoflook in plakjes en de courgette in halve maantjes. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin kort de knoflook. Voeg daarna de courgette toe en bak 10 minuten op middelhoog vuur totdat de courgette zacht is geworden. Bak op het laatst kort de spinazie mee en laat deze slinken.
  2. Kook in de tussentijd de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Doe het courgettemengsel samen met de ricotta, sap en rasp van de citroen en de chilivlokken in een kom. Houd wat van het citroenrasp over om de pasta later mee te garneren. Steek het multimes op bamix® en pureer tot een romige saus. Breng de saus op smaak met peper en zout.
  4. Doe de Parmezaanse kaas in de processormolen en maal fijn.
  5. Giet de spaghetti af en voeg samen met de courgettesaus toe aan de pan. Bewaar wat van het kookvocht en voeg dit toe aan de pasta. Meng het geheel goed door. Serveer de romige courgettepasta met de Parmezaanse kaas en wat blaadjes verse basilicum. Besprenkel eventueel met nog wat olijfolie en strooi de overgebleven citroenrasp en eventueel nog wat chilivlokken eroverheen.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Japanse steak van de BBQ

Duur: 25 min / 4 personen
PROCESSORMOLEN MET POEDERSCHIJF – MENGER – MAATBEKER (1L)

Hou je ook zo van Aziatische gerechten? Maak dan eens deze Japanse steak van de BBQ. De sappige steak wordt verrijkt met een zelfgemaakte kruidenrub en een pittige wasabimayonaise. Een explosie van umami in je mond en een gerecht dat er ook nog eens prachtig uitziet!

Ingrediënten

Voor de Japanse kruidenrub

» 1 eetlepel zeezout
» 1 theelepel peperkorrels
» 1 theelepel uienpoeder
» 1 theelepel knoflookpoeder
» 1 theelepel sesamzaadjes
» 1 theelepel komijnzaad
» 1 theelepel gemalen koriander
» 1/2 theelepel chilivlokken
» 1/2 theelepel gember

Voor de wasabimayonaise

» 1 ei
» 300 ml zonnebloemolie
» 3 eetlepels wasabi
» 1 eetlepel witte wijnazijn
» 1/2 theelepel Franse mosterd (fijn)
» peper en zout

Voor de Japanse steak

» 600 g biefstuk aan één stuk
» 2 knoflookteentjes
» 1 rode peper
» 1 eetlepel furikake
» 1 lente-ui
» paar cressen
» olijfolie
» zonnebloemolie
» peper en zout

Bereiding
  1. Begin met het maken van de Japanse kruidenrub. Doe hiervoor alle kruiden in de processormolen en leg de poederschijf erin. Zet de bamix® op de processormolen en maal de kruiden fijn.
  2. Maak de wasabimayonaise door het ei, de zonnebloemolie, de wasabi, witte wijnazijn en Franse mosterd in de maatbeker te doen. Steek de menger op de bamix®, zet de bamix® op de bodem van de beker en laat hem draaien op eerste snelheid. Laat de bamix® op de bodem staan tot er rond de voet een dikke massa ontstaat. Schakel nu naar de tweede snelheid en beweeg naar boven terwijl je langzaam op de massa duwt. Ga daarna nog een paar keer op en neer in de maatbeker zodat alle olie volledig gemengd is.
  3. Breng de wasabimayonaise op smaak met peper en zout. Eventueel kun je nog meer wasabi toevoegen, maar dat is hoe pittig je de mayonaise zelf wenst. Zet de wasabimayonaise apart. Je kunt de maatbeker afsluiten met de deksel en zo zeker nog één week in de koelkast bewaren.
  4. Laat het vlees op temperatuur komen. Steek de barbecue aan en verwarm tot een temperatuur van 200 graden.
  5. Dep het vlees droog, vet het goed in met olijfolie en verdeel de kruidenrub vervolgens over het vlees. Grill het vlees op de barbecue twee minuten aan beide kanten. Haal van de barbecue en laat vijf minuten in aluminiumfolie rusten.
  6. Maak in de tussentijd de gefrituurde knoflook door de knoflook in dunne plakjes te snijden. Zet een koekenpan met een flinke laag zonnebloemolie op het vuur op hoog vuur. Frituur de plakjes knoflook hierin totdat deze krokant en goudbruin zijn geworden. Haal ze met een keukenspaan uit de pan en laat op een bord met wat keukenpapier uitlekken.
  7. Snijd de rode peper in dunne plakjes, de lente-ui in dunne ringen en het vlees in dunne plakken. Verdeel het vlees over een mooi bord. Doe wat dotjes van de wasabimayonaise op het vlees. Garneer de Japanse steak van de BBQ met de gefrituurde knoflook, rode peper en lente-ui. Bestrooi met wat furikake en maak af met wat cressen.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Geroosterde bloemkool met romescosaus

Duur: 30 min / 4 personen (als bijgerecht)
MULTIMES – MAATBEKER (600 ML)

Bloemkool wordt vaak onderschat, maar zo geroosterd op de barbecue krijgt het een ware transformatie. Samen met de romescosaus is dit gerecht er eentje om te onthouden! Romescosaus is een traditionele Spaanse saus gemaakt van geroosterde paprika’s, tomaten, rode peper, amandelen en nog meer smaakmakers. De geroosterde bloemkool met romescosaus is ideaal als bijgerecht bij een zomerse barbecue of als vegetarisch hoofdgerecht.

Ingrediënten

Voor de geroosterde bloemkool

» 1 bloemkool
» 75 g feta
» 15 g amandelschaafsel
» handje platte peterselie
» extra vierge olijfolie
» peper en zout

Voor de romescosaus

» 50 g amandelen
» 50 ml extra vierge olijfolie
» 2 puntpaprika’s
» 2 grote tomaten
» 2 knoflookteentjes
» 1 rode peper
» 1 sneetje oud brood
» 1 eetlepel rode wijnazijn
» 1 eetlepel paprikapoeder

Bereiding
  1. Steek de barbecue aan en verwarm tot een temperatuur van 200 graden.
  2. Begin met het maken van de romescosaus. Rooster de amandelen in een roestvrijstalen pan op de barbecue en zet apart. Haal de schil van de knoflookteentjes. Rooster de knoflookteentjes en het sneetje oud brood kort op de barbecue. Snijd het brood in grove stukken en zet apart.
  3. Rooster daarna de puntpaprika’s, tomaten en rode peper op de barbecue totdat de schil zwart begint te blakeren en de groenten zacht zijn. Haal de groenten dan van de barbecue en laat ze iets afkoelen. Verwijder de schil van de puntpaprika’s, tomaten en rode peper. Verwijder de zaden van de puntpaprika’s en de rode peper. Snijd alle groenten in grove stukken en zet apart.
  4. Doe alle ingrediënten behalve de olijfolie in de maatbeker. Steek het multimes op de bamix® en mix tot een gladde pasta. Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe terwijl de bamix® draait en meng net zolang tot er een gladde saus ontstaat. Proef en breng eventueel nog op smaak met peper en zout. Bewaar de saus tot gebruik in de koelkast.
  5. Rooster het amandelschaafsel in de roestvrijstalen pan op de barbecue en zet ook deze apart. Snijd het blad van de bloemkool en snijd de bloemkool in plakken van ongeveer twee centimeter dik. Wrijf de plakken bloemkool in met wat olijfolie en bestrooi deze met peper en zout naar smaak. Leg de bloemkool op het rooster van de barbecue en grill de plakken ongeveer drie minuten per kant. Haal de gegrilde bloemkool van de barbecue en zet apart.
  6. Begin nu met de opmaak van het gerecht. Verdeel de romescosaus over een schaal. Leg hier de geroosterde bloemkool op. Verkruimel de feta over het gerecht. Besprenkel met wat olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Garneer de geroosterde bloemkool met het geroosterde amandelschaafsel en de platte peterselie.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Spareribs

Duur: 15 min + 240 min wachttijd + 150 min op de bbq / 4 personen
MULTIMES – MAATBEKER (600 ML)

We hebben ze allemaal een keertje gegeten, maar waarschijnlijk nog niet zo vaak zelf gemaakt. Terwijl je met een lekkere marinade heel gemakkelijk goede spareribs op tafel zet. We marineren de spareribs op Aziatische wijze en maken ze klaar op de barbecue. Speciaal voor mannen die wel van een stukje vlees met veel smaak houden!

Ingrediënten

Voor de spareribs

» 2 kilo spareribs
» 1 lente-ui

Voor de marinade

» 75 ml sojasaus
» 75 ml hoisinsaus
» 30 ml rijstazijn
» 25 ml sesamolie
» 40 g bruine basterdsuiker
» 3 knoflookteentjes
» 1 eetlepel sriracha
» 1 eetlepel honing
» stukje gember (5 gram)

Bereiding
  1. Verwijder het membraan (vliesje) aan de achterkant van de spareribs. Dit kun je het beste met een stuk keukenpapier doen, omdat het nogal een glibberig klusje is.
  2. Doe alle ingrediënten voor de marinade in de maatbeker. Steek het multimes op de bamix® en meng er een mooie marinade van. 
  3. Doe de spareribs in een ovenschaal en giet hier de marinade over. Dek de schaal af en laat minimaal 4 uur in de koelkast marineren.
  4. Laat de spareribs voor het bereiden op kamertemperatuur komen. Bereid in de tussentijd de barbecue voor. Verwarm de barbecue op indirecte hitte op 130 graden. Plaats de spareribs op de barbecue en sluit het deksel.
  5. Draai de spareribs af en toe om en bestrijk ze met de marinade. Laat de spareribs ongeveer 2,5 uur grillen totdat ze mals zijn en gemakkelijk van het bot loskomen.
  6. Haal de spareribs van de barbecue. Snijd de lente-ui in ringen en garneer hier de spareribs mee.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bowl met gegrilde tonijn

Duur: 25 min / 2 personen
SLICESY® MET FIJNE GLEUF & FIJNE RASP – MULTIMES – MAATBEKER (400 ML)

Van een bowl maken, word je altijd blij! Je kunt hem volstoppen met verschillende groenten, rijst of noedels en andere lekkere goodies. Het is gezond, makkelijk te maken en ziet er ook nog eens heel kleurrijk uit. Deze bowl met gegrilde tonijn is ideaal voor een zomerse avond buiten. Eet hem in de tuin, neem hem mee voor een picknick of eet hem op het strand. Als dat geen perfecte zomeravond is?

Ingrediënten

Voor de bowl met gegrilde tonijn

» 150 g witte rijstnoedels
» 2 stukken verse tonijn (125 g per stuk)
» 100 g edamame bonen
» 1/2 komkommer
» 1/2 meiraap
» 2 wortels
» paar radijsjes
» halve limoen
» verse koriander en kiemen als garnering
» 2 eetlepels sesamzaadjes
» 1 eetlepel furikake
» olijfolie

Voor de dressing

» 2 eetlepels sojasaus
» 1 eetlepel rijstazijn
» 1 eetlepel sesamolie
» 1 theelepel honing
» 1 knoflookteen
» klein stukje gember (2 gram)
» peper en zout

Bereiding
  1. Begin met het koken van de noedels volgens de aanwijzingen van de verpakking. Spoel ze af met koud water en laat ze afkoelen.
  2. Doe alle ingrediënten voor de dressing in een kleine maatbeker. Steek het multimes op de bamix® en meng tot een gladde dressing. Breng eventueel nog op smaak met wat peper en zout. Zet de dressing apart. 
  3. Schil de meiraap en de wortels. Steek de fijne gleuf in de SliceSy® en snijd de komkommer, meiraap en radijsjes in schijfjes. Steek daarna de fijne rasp in de SliceSy® en rasp de wortels.
  4. Verdeel de sesamzaadjes over de tonijn en breng de tonijn op smaak met peper en zout. Doe wat olijfolie in een koekenpan en grill de tonijn aan alle kanten kort aan. Laat de tonijn vervolgens rusten.
  5. Snijd de limoen in partjes en de koriander grof. Verdeel de noedels over twee borden en leg hierop alle groenten. Snijd de tonijn in plakjes en leg op de bowl. Besprenkel de bowl met gegrilde tonijn met de dressing. Garneer met de furikake, koriander en kiemen.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Picanha met chimicurriboter

Duur: 45 min / 4 personen
PROCESSORMOLEN

Let’s go to South America! Picanha, ook wel runderstaartstuk genoemd, is een Braziliaanse delicatesse. Botermals, mooi gemarmerd en tijdens de bereiding smelt het vet in het vlees. Wij serveren hem samen met een chimichurriboter. De basis van de boter is de Argentijnse chimichurri met kruiden, rode peper en knoflook. Picanha met chimichurriboter: dat deze twee een gouden combi zijn, weten we zeker!

Ingrediënten

Voor de picanha

» 750 g staartstuk
» olijfolie
» peper en zout

Voor de chimichurriboter

» 125 g roomboter op kamertemperatuur
» 5 g verse koriander
» 5 g platte peterselie
» 1/4 rode peper
» 1 knoflookteen
» scheutje rode wijnazijn

Bereiding
  1. Begin met het maken van de chimichurriboter. Doe hiervoor alle ingrediënten behalve de boter in de processormolen. Maal totdat alle ingrediënten zijn fijngehakt en voeg vervolgens de boter toe. Meng totdat er een mooie boter ontstaan. Zet tot gebruik apart.
  2. Steek de barbecue aan en verwarm tot 140 graden. Dep de picanha droog met wat keukenpapier en snijd daarna de vetlaag van het staartstuk kruislings in. Wrijf de picanha rondom in met wat olijfolie, peper en zout.
  3. Leg het staartstuk met de vetlaag naar boven op het rooster van de barbecue. Steek de pen van een kernthermometer in de kern van het vlees en sluit het deksel van de barbecue. Stel de thermometer in op 48 graden en laat de picanha in ongeveer 30 minuten op indirect vuur garen totdat deze temperatuur is bereikt.
  4. Haal de picanha van de barbecue af, stel de bbq zo in dat je direct kunt grillen en verhoog de temperatuur tot 200 graden. Leg het staartstuk dan weer met de vetlaag op het rooster van de barbecue. Grill deze in twee minuten krokant. Houdt de picanha hierbij in beweging en grill ook nog even kort na op de vleeskant. Hiervoor zorg je dat het vlees niet verbrandt.
  5. Haal de picanha van de barbecue, verpak deze in aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten. Snijd vervolgens het vlees op de draad, dit wordt ook wel tegen de draad in genoemd. Zo blijft de picanha goed mals. Serveer de picanha emt de chimichurriboter. Waarschijnlijk heb je wat van de boter over, maar dit is lekker met wat stokbrood voor bij het vlees.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Visburger met tartaarsaus

Duur: 25 min / 4 personen
MULTIMES – MAATBEKER (1L) – SLICESY® MET HAKMES

Gek op vis? Probeer dan eens deze visburgers gemaakt met kabeljauw. Weer eens wat anders en super smakelijk. Heerlijke smeuïge visburgers die je zelf ook gegarandeerd wilt maken. Bij de visburgers serveren we een zelfgemaakte tartaarsaus van augurken, kappertjes en verse kruiden. Eet smakelijk!

Ingrediënten

Voor de visburgers

» 500 g kabeljauw
» 80 g panko
» 1 ei
» 1 knoflookteen
» rasp van een halve citroen
» peper en zout
» 4 witte bollen
» 2 rode uien
» 1 avocado
» handjevol sla
» 2 el rode wijnazijn
» 1 tl kristalsuiker

Voor de tartaarsaus

» 125 g mayonaise
» 100 g Griekse yoghurt
» 60 g augurken
» 25 g kappertjes
» 5 g verse dille
» 5 g verse dragon
» 1 sjalot
» peper en zout

Bereiding
  1. Begin met het maken van de tartaarsaus. Doe hiervoor de augurken, kappertjes, de verse kruiden en de sjalot in de maatbeker. Steek het multimes op de bamix® en hak het geheel tot een grof mengsel. Meng vervolgens met een lepel de mayonaise en Griekse yoghurt erdoor. Breng de tartaarsaus op smaak met peper en zout en zet vervolgens apart.
  2. Dep de kabeljauw droog met wat keukenpapier en snijd het vervolgens in stukken. Steek het hakmes in de SliceSy®. Doe de vis in de SliceSy® en hak de vis totdat deze grof gemalen is. Doe dit eventueel in twee keer.
  3. Hak de knoflookteen fijn en doe dit samen met de vis, panko, ei en rasp van een halve citroen in een kom. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
  4. Verdeel het mengsel in vier gelijke porties en vorm er burgers van. Verhit wat olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de visburgers in ongeveer 10 minuten gaar.
  5. Halveer de broodjes terwijl je de burgers bakt en rooster de helften lichtjes in een broodrooster of onder de grill. Snijd de avocado in plakken. Snijd de rode uien in dunne ringen en meng dit door de rode wijnazijn en suiker. Laat even staan.
  6. Schep op de onderste helft een flinke lepel tartaarsaus, leg daarop wat sla en daarop de visburger. Doe hier ook nog een laag tartaarsaus over, wat plakken avocado en maak af met wat ingelegde rode ui. Leg tot slot de bovenste helft van het broodje erop. Serveer de visburgers met tartaarsaus meteen.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Kipcurry met spinazie

Duur: 35 min / 4 personen
PROCESSORMOLEN

Een curry is altijd lekker, makkelijk te maken en ook nog eens gezond. Wij delen dit keer een recept voor een heerlijke kipcurrry met spinazie. Extra lekker hieraan is dat we de currypasta helemaal van scratch met de processormolen maken. Het lijken misschien een heleboel ingrediënten, maar je hebt vast het meeste wel in huis. Serveer de kipcurry met spinazie met rijst en naanbrood. Een bordje comfort food!

Ingrediënten

Voor de currypasta

» 3 knoflooktenen
» 1 citroengras
» 1 groene peper
» 1 kardemompeul
» 1 el kerriepoeder
» 1 el korianderzaad
» 1 tl gemalen kurkuma
» 1/2 tl mosterdzaad
» 1/2 limoen
» stukje gember
» mespunt zout

Voor de kipcurry met spinazie

» 400 g kipdijfilet
» 400 g spinazie
» 400 ml kokosmelk
» 250 g cherrytomaatjes
» 200 g peulen
» 3 curryblaadjes
» 1 limoen
» 1 ui
» 2 el tomatenpuree
» 1 el kokosolie
» handjevol basilicum
» peper en zout

Bereiding
  1. Begin met het maken van de currypasta. Rasp de halve limoen en pers daarna het sap. Snijd het witte gedeelte van het citroengras in stukken. Doe alle ingrediënten in de processormolen. Maal alles tot een fijne currypasta.
  2. Doe de ui in de processormolen en hak fijn. Doe de kokosolie in een grote pan en bak hierin de ui glazig. Snijd de kip in stukken en bak deze vervolgens mee.
  3. Voeg de tomatenpuree toe en laat even kort pruttelen. Voeg daarna de currypasta toe en laat nog even kort aanbakken.
  4. Snijd de cherrytomaatjes door de helft. Voeg deze samen met de kokosmelk en curryblaadjes aan de curry toe. Laat 15 minuten pruttelen. Voeg de laatste vijf minuten de peulen toe. Voeg op het laatst de spinazie toe en laat de spinazie iets slinken.
  5. Breng de kipcurry met spinazie eventueel nog op smaak met wat peper en zout. Snijd de limoen in partjes en de basilicum grof. Serveer de kipcurry hiermee samen met rijst en naanbrood.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden