Duur: 15 min / 2 personen
SLICESY® MET FIJNE GLEUF, FIJNE RASP & HAKMES – MENGER – MAATBEKER (600 ML)
Een frisse start met deze wintersalade met citroenvinaigrette! Deze voedzame salade zit boordevol winterse smaken en is perfect om met je goede voornemens een vliegende start te maken. Ideaal als lunch, want het helpt je gedurende de dag om op een makkelijke en lekkere manier al meer groenten binnen te krijgen. De bamix® helpt je om moeiteloos alle groenten voor de salade te snijden en in een handomdraai de frisse citroenvinaigrette te maken. Het resultaat? Een vegetarische salade die niet alleen voedzaam is, maar ook vol van smaak. Perfect om je door de koude winterdagen heen te helpen!
Voor de wintersalade
» 250 g rode kool
» 125 g halloumi
» 1 winterpeen
» 2 stronken witlof
» 1 rijpe peer
» 1 bloedsinaasappel
» 50 g walnoten
» 50 g granaatappelpitjes
Voor de citroenvinaigrette
» sap van een halve citroen
» 3 eetlepels extra vierge olijfolie
» 1 theelepel honing
» 1 theelepel mosterd
» peper en zout
- Begin met het maken van de citroenvinaigrette. Doe hiervoor het citroensap, de honing en de mosterd in de maatbeker. Steek de menger op de bamix® en giet terwijl de bamix® draait beetje bij beetje de olijfolie erbij. Meng tot een mooie dressing en breng op smaak met peper en zout.
- Steek de fijne gleuf in de SliceSy® en snijd de rode kool, witloof en peer fijn. Steek vervolgens de fijne rasp in de SliceSy® en rasp de winterpeen. Zet als laatste het hakmes in de SliceSy® en hak de walnoten grof. Snijd met een mes partjes uit de sinaasappel.
- Snijd de halloumi in plakken en grill deze in een grillpan aan beide kanten twee minuten. Doe de gesneden groenten en de peer in een kom en meng met de citroenvinaigrette. Verdeel hierover de partjes bloedsinaasappel en gegrilde halloumi. Maak af met de grofgehakte walnoten en granaatappelpitjes.