Picanha met chimicurriboter

Duur: 45 min / 4 personen
PROCESSORMOLEN

Let’s go to South America! Picanha, ook wel runderstaartstuk genoemd, is een Braziliaanse delicatesse. Botermals, mooi gemarmerd en tijdens de bereiding smelt het vet in het vlees. Wij serveren hem samen met een chimichurriboter. De basis van de boter is de Argentijnse chimichurri met kruiden, rode peper en knoflook. Picanha met chimichurriboter: dat deze twee een gouden combi zijn, weten we zeker!

Ingrediënten

Voor de picanha

» 750 g staartstuk
» olijfolie
» peper en zout

Voor de chimichurriboter

» 125 g roomboter op kamertemperatuur
» 5 g verse koriander
» 5 g platte peterselie
» 1/4 rode peper
» 1 knoflookteen
» scheutje rode wijnazijn

Bereiding
  1. Begin met het maken van de chimichurriboter. Doe hiervoor alle ingrediënten behalve de boter in de processormolen. Maal totdat alle ingrediënten zijn fijngehakt en voeg vervolgens de boter toe. Meng totdat er een mooie boter ontstaan. Zet tot gebruik apart.
  2. Steek de barbecue aan en verwarm tot 140 graden. Dep de picanha droog met wat keukenpapier en snijd daarna de vetlaag van het staartstuk kruislings in. Wrijf de picanha rondom in met wat olijfolie, peper en zout.
  3. Leg het staartstuk met de vetlaag naar boven op het rooster van de barbecue. Steek de pen van een kernthermometer in de kern van het vlees en sluit het deksel van de barbecue. Stel de thermometer in op 48 graden en laat de picanha in ongeveer 30 minuten op indirect vuur garen totdat deze temperatuur is bereikt.
  4. Haal de picanha van de barbecue af, stel de bbq zo in dat je direct kunt grillen en verhoog de temperatuur tot 200 graden. Leg het staartstuk dan weer met de vetlaag op het rooster van de barbecue. Grill deze in twee minuten krokant. Houdt de picanha hierbij in beweging en grill ook nog even kort na op de vleeskant. Hiervoor zorg je dat het vlees niet verbrandt.
  5. Haal de picanha van de barbecue, verpak deze in aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten. Snijd vervolgens het vlees op de draad, dit wordt ook wel tegen de draad in genoemd. Zo blijft de picanha goed mals. Serveer de picanha emt de chimichurriboter. Waarschijnlijk heb je wat van de boter over, maar dit is lekker met wat stokbrood voor bij het vlees.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Visburger met tartaarsaus

Duur: 25 min / 4 personen
MULTIMES – MAATBEKER (1L) – SLICESY® MET HAKMES

Gek op vis? Probeer dan eens deze visburgers gemaakt met kabeljauw. Weer eens wat anders en super smakelijk. Heerlijke smeuïge visburgers die je zelf ook gegarandeerd wilt maken. Bij de visburgers serveren we een zelfgemaakte tartaarsaus van augurken, kappertjes en verse kruiden. Eet smakelijk!

Ingrediënten

Voor de visburgers

» 500 g kabeljauw
» 80 g panko
» 1 ei
» 1 knoflookteen
» rasp van een halve citroen
» peper en zout
» 4 witte bollen
» 2 rode uien
» 1 avocado
» handjevol sla
» 2 el rode wijnazijn
» 1 tl kristalsuiker

Voor de tartaarsaus

» 125 g mayonaise
» 100 g Griekse yoghurt
» 60 g augurken
» 25 g kappertjes
» 5 g verse dille
» 5 g verse dragon
» 1 sjalot
» peper en zout

Bereiding
  1. Begin met het maken van de tartaarsaus. Doe hiervoor de augurken, kappertjes, de verse kruiden en de sjalot in de maatbeker. Steek het multimes op de bamix® en hak het geheel tot een grof mengsel. Meng vervolgens met een lepel de mayonaise en Griekse yoghurt erdoor. Breng de tartaarsaus op smaak met peper en zout en zet vervolgens apart.
  2. Dep de kabeljauw droog met wat keukenpapier en snijd het vervolgens in stukken. Steek het hakmes in de SliceSy®. Doe de vis in de SliceSy® en hak de vis totdat deze grof gemalen is. Doe dit eventueel in twee keer.
  3. Hak de knoflookteen fijn en doe dit samen met de vis, panko, ei en rasp van een halve citroen in een kom. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
  4. Verdeel het mengsel in vier gelijke porties en vorm er burgers van. Verhit wat olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de visburgers in ongeveer 10 minuten gaar.
  5. Halveer de broodjes terwijl je de burgers bakt en rooster de helften lichtjes in een broodrooster of onder de grill. Snijd de avocado in plakken. Snijd de rode uien in dunne ringen en meng dit door de rode wijnazijn en suiker. Laat even staan.
  6. Schep op de onderste helft een flinke lepel tartaarsaus, leg daarop wat sla en daarop de visburger. Doe hier ook nog een laag tartaarsaus over, wat plakken avocado en maak af met wat ingelegde rode ui. Leg tot slot de bovenste helft van het broodje erop. Serveer de visburgers met tartaarsaus meteen.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Kipcurry met spinazie

Duur: 35 min / 4 personen
PROCESSORMOLEN

Een curry is altijd lekker, makkelijk te maken en ook nog eens gezond. Wij delen dit keer een recept voor een heerlijke kipcurrry met spinazie. Extra lekker hieraan is dat we de currypasta helemaal van scratch met de processormolen maken. Het lijken misschien een heleboel ingrediënten, maar je hebt vast het meeste wel in huis. Serveer de kipcurry met spinazie met rijst en naanbrood. Een bordje comfort food!

Ingrediënten

Voor de currypasta

» 3 knoflooktenen
» 1 citroengras
» 1 groene peper
» 1 kardemompeul
» 1 el kerriepoeder
» 1 el korianderzaad
» 1 tl gemalen kurkuma
» 1/2 tl mosterdzaad
» 1/2 limoen
» stukje gember
» mespunt zout

Voor de kipcurry met spinazie

» 400 g kipdijfilet
» 400 g spinazie
» 400 ml kokosmelk
» 250 g cherrytomaatjes
» 200 g peulen
» 3 curryblaadjes
» 1 limoen
» 1 ui
» 2 el tomatenpuree
» 1 el kokosolie
» handjevol basilicum
» peper en zout

Bereiding
  1. Begin met het maken van de currypasta. Rasp de halve limoen en pers daarna het sap. Snijd het witte gedeelte van het citroengras in stukken. Doe alle ingrediënten in de processormolen. Maal alles tot een fijne currypasta.
  2. Doe de ui in de processormolen en hak fijn. Doe de kokosolie in een grote pan en bak hierin de ui glazig. Snijd de kip in stukken en bak deze vervolgens mee.
  3. Voeg de tomatenpuree toe en laat even kort pruttelen. Voeg daarna de currypasta toe en laat nog even kort aanbakken.
  4. Snijd de cherrytomaatjes door de helft. Voeg deze samen met de kokosmelk en curryblaadjes aan de curry toe. Laat 15 minuten pruttelen. Voeg de laatste vijf minuten de peulen toe. Voeg op het laatst de spinazie toe en laat de spinazie iets slinken.
  5. Breng de kipcurry met spinazie eventueel nog op smaak met wat peper en zout. Snijd de limoen in partjes en de basilicum grof. Serveer de kipcurry hiermee samen met rijst en naanbrood.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Risotto verde met asperges

Duur: 40 min / 4 personen
SLICESY® MESSENSCHIJF MET FIJNE RASP, FIJNE GLEUF EN HAKMES – MULTIMES – MAATBEKER (1L)

Een echt lentegerecht deze risotto verde met asperges! De groene kleur komt van de tuinerwten, spinazie en platte peterselie en geeft een extra dimensie aan het gerecht. De risotto verde serveren we bovenop met groene asperges en extra veel Parmezaanse kaas. Ga jij de risotto verde met asperges deze lente maken?

Ingrediënten


»
300 g risottorijst
» 250 g groene asperges
» 200 ml witte wijn
» 200 g spinazie
» 150 g tuinerwten (diepvries)
» 20 g platte peterselie
» 1 liter groenten- of kippenbouillon
» 75 g Parmezaanse kaas
» 30 g roomboter
» 2 knoflookteentje
» 1 ui
» rasp van een halve citroen
» peper en zout
» olijfolie

Bereiding
  1. Doe het hakmes in de SliceSy®, doe de knoflookteentjes erin en hak de knoflook grof. Doe wat olijfolie in een koekenpan en voeg de knoflook en tuinerwten toe. Bak het geheel voor ongeveer vijf minuten en voeg vervolgens de spinazie toe om deze te laten slinken. Doe het groentenmengsel en de platte peterselie in de maatbeker. Steek het multimes op de bamix® en hak het geheel tot een puree. Zet vervolgens apart.
  2. Doe de ui in de SliceSy® met hakmes en hak de ui fijn. Laat de helft van de roomboter in een pan smelten en bak de ui totdat deze glazig begint te worden. Voeg vervolgens de risottorijst toe. Bak deze kort mee en blus vervolgens af met de witte wijn. Voeg steeds beetje bij beetje de bouillon toe totdat de risotto begint te garen.
  3. Snijd de onderkant van de groene asperges. Doe de fijne gleuf in de SliceSy® en snijd de asperges met behulp van de SliceSy® in dunne plakken. Meng ze met wat olijfolie, breng op smaak met peper en zout en zet ze apart.
  4. Doe de Parmezaanse kaas in de SliceSy®, verwijder de fijne gleuf en steek de fijne rasp erin en rasp de kaas fijn. Voeg de groene saus bij de risotto en de helft van de gesneden rauwe asperges en meng alles door de risotto. Voeg eventueel nog wat bouillon toe totdat de risotto gaar is.
  5. Meng de helft van de Parmezaanse kaas, de rest van de boter en de rasp van de citroen door de risotto en laat nog een minuutje staan. Breng eventueel nog op smaak met wat extra peper en zout. Serveer de risotto vervolgens met de overgebleven groene asperges en de Parmezaanse kaas.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Groene shakshuka met whipped feta

Duur: 25 min / 2 personen
SLICESY® MESSENSCHIJF MET FIJNE GLEUF EN HAKMES – MULTIMES – MAATBEKER (600ML)

Heb je weleens gehoord van shakshuka? Het is een Oosters eenpansgerecht van gepocheerde eieren in groenten. Officieel wordt een shakshuka geserveerd in een saus van tomaten en paprika. Wij geven er een twist aan en maken er een groene shakshuka van met lentegroenten. Een heerlijk gerecht bomvol groene veggies. En lekker als ontbijt, lunch of als diner. Deze shakshuka kan altijd. We maken de groene shakshuka af met whipped feta. Romige feta die met de bamix® tot in perfectie is opgeklopt. Loopt het water al in je mond? 

Ingrediënten

Voor de groene shakshuka

» 3 eieren
» 1 courgette
» 200 g spinazie
» 2 stengels bleekselderij
» 50 ml kookroom
» 1 ui
» paar takjes platte peterselie
» paar takjes dille
» 1 tl komijn
» 1 tl za’atar
» 1 tl chilivlokken
» olijfolie
» peper en zout

Voor de whipped feta

» 75 g feta
» 40 g Griekse yoghurt
» 1 el citroensap
» 1 el extra vierge olijfolie

Bereiding
  1. Begin met het maken van de whipped feta. Doe hiervoor alle ingrediënten in de maatbeker. Steek het multimes op de bamix® en mix het geheel tot een romig mengsel. Breng op smaak met peper en zout. Zet de whipped feta tot gebruik in de koelkast om iets in te dikken.
  2. Steek het hakmes in de SliceSy®. Hak de ui fijn. Verwijder de ui en hak de platte peterselie en dille grof. Zet de grofgehakte kruiden apart voor later. Doe wat olijfolie in een koekenpan. Bak de ui in vijf minuten glazig.
  3. Verwijder het hakmes uit de SliceSy® en steek de fijne gleuf in de messenschijf. Snijd hiermee de courgette en stengels bleekselderij in stukjes. Voeg deze vervolgens bij de ui in de koekenpan. Bak de groenten vijf minuten op middelhoog vuur en voeg vervolgens de spinazie toe.
  4. Voeg de kookroom aan de groenten toe en breng het geheel op smaak met de komijn, za’atar, peper en zout. Maak drie kuiltjes in de groenten en breek hier voorzichtig de eieren in. Doe een deksel op de pan en laat de eitjes in ongeveer vijf minuten pocheren. Het lekkerste is natuurlijk als de eidooier straks nog loopt, dus laat de eieren niet te lang pocheren.
  5. Verdeel de whipped feta over de shakshuka. Garneer met de chilivlokken en de grofgesneden kruiden. Breng het geheel eventueel nog op smaak met wat extra peper en zout. Serveer de groene shakshuka met whipped feta meteen. Lekker met flatbread om te dippen.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Norwegian eggs benedict met hashbrowns

Duur: 50 min / 2 personen
SLICESY® MET GROVE RASP EN HAKMES – MENGER – MAATBEKER (600ML)

Deze Norwegian eggs benedict met hashbrowns wil je het liefst iedere dag eten! Geniet van de verfijning van zalm, gepocheerde eieren en zijdezachte Hollandaisesaus geserveerd op perfect gebakken hashbrowns. De oorsprong van eggs benedict is enigszins gehuld in mysterie, maar over het algemeen wordt het beschouwd als een Amerikaans gerecht met Franse invloeden en door de zalm zelfs Noorse invloeden. Een geliefd gerecht waar wereldwijd van wordt genoten!

Ingrediënten

Voor de hashbrowns

» 2 grote vaste aardappelen
» 1 kleine ui
» 2 eetlepels bloem
» peper & zout
» klontje roomboter

Voor de Hollandaisesaus

» 4 eidooiers
» 150 g roomboter
» 2 eetlepels melk
» 1 eetlepel citroensap
» peper & zout

Voor de Norwegian eggs

» 4 eieren
» 100 g gerookte zalm
» handjevol verse dille
» scheut witte wijnazijn
» snufje zout

Bereiding
  1. Steek de grove rasp in de SliceSy®. Schil de aardappelen en rasp ze met behulp van de SliceSy®. Knijp het overtollige vocht uit de aardappelen met behulp van een schone theedoek. Haal de messenschijf met grove rasp uit de SliceSy® en zet het hakmes vervolgens in de SliceSy®. Hak met de SliceSy® de ui fijn. Meng in een aparte kom de geraspte aardappelen met de fijngehakte ui, bloem en peper en zout. Maak met je handen er mooie ronde hashbrowns van.
  2. Laat voor de Hollandaisesaus de roomboter in een pannetje smelten. Steek de menger op de bamix®. Doe de eidooiers samen met de melk in een kom. Verwarm deze al mengend met de bamix® au bain-marie. Meng net zo lang totdat het mengsel dikker begint te worden. Heb geduld, het duurt wel even voordat het mengsel goed dik is.
  3. Giet de inhoud van het mengsel over in een maatbeker. Voeg dan al kloppend met de bamix® op eerste snelheid beetje bij beetje de gesmolten boter toe. Breng de Hollandaisesaus vervolgens op smaak met het citroensap en peper en zout. Dek de maatbeker af, zodat de saus warm blijft.
  4. Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Plaats de hashbrowns in de hete pan en druk ze lichtjes met een spatel aan. Bak de hashbrowns in ongeveer 10 minuten aan iedere kant goudbruin en knapperig. Pak ze in aluminiumfolie in zodat ze warm blijven.
  5. Zet voor de gepocheerde eieren een grote pan op het vuur met voor de helft gevuld met kokend water. Voeg een snufje zout en een flinke scheut azijn aan het water toe. Breek een ei open in een kopje. Doe de bamix® met menger in de pan totdat er een draaikolk ontstaat.
  6. Breng het kopje zo dicht mogelijk naar het water toe en giet het ei voorzichtig in het water. Draai met twee lepels het eiwit zo snel mogelijk om het eigeel heen. Pocheer het ei ongeveer drie minuten en haal het dan voorzichtig met een schuimspaan uit het water. Snijd het overtollige eiwit van het gepocheerde ei af. Herhaal dit met de rest van de eieren.
  7. Verdeel de gerookte zalm over de hashbrowns. Leg hier de gepocheerde eieren op. Hak de verse dille grof. Giet de Hollandaisesaus over het gerecht en garneer met de verse dille. Serveer de Norwegian eggs benedict met hashbrowns meteen.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Flammkuchen met spek en ui

Duur: 25 min + 60 min wachttijd / 2 stuks
SLICESY® MET HAKMES EN FIJNE GLEUF

Heb je weleens flammkuchen gegeten? Het is een gerecht uit de Elzas gemaakt van een dunne bodem van brooddeeg die met crème fraîche en allerlei lekkere toppings is belegd. De traditionele flammkuchen wordt gemaakt met spek en ui. We maken het deeg met de precisie van de bamix® SliceSy®. Zo is deze flammkuchen met spek en ui een perfecte combinatie van traditie en innovatie!

Ingrediënten

Voor het deeg

» 200 g bloem
» 150 ml lauwwarm water
» 5 g zout
» 4 g droge gist
» 1/2 eetlepel olijfolie
» scheutje zonnebloemolie

Voor de toppings

» 150 g spekreepjes
» 125 g crème fraîche
» 2 rode uien
» zwarte peper
» bieslook voor de garnering

Bereiding
  1. Doe de bloem samen met het zout en het gist in de SliceSy® met hakmes en meng het geheel. Voeg het water en de olijfolie toe en meng alles goed door elkaar. Kneed het deeg vervolgens met de bamix® SliceSy® vijf minuten tot een soepel deeg. Voeg geen extra bloem toe, het deeg wordt tijdens het kneden vanzelf minder kleverig.
  2. Vet een grote kom licht in met wat zonnebloemolie. Keer het deeg één keer zodat het aan alle kanten met wat olie is bedekt. Let het daarna in de kom en dek de met een theedoek af. Laat het deeg in ongeveer één uur rijzen en in volume verdubbelen.
  3. Stort het deeg op een licht met zonnebloemolie ingevette werkplek, kneed het deeg en druk de lucht uit het deeg. Verdeel het deeg daarna in twee porties. Neem één portie en dek de rest weer af.
  4. Verwarm de oven voor op 240 graden (hetelucht). Werk met één stuk deeg tegelijk. Rol het deeg op een stuk bakpapier zo dun mogelijk uit. Het deeg moet dunner zijn dan met een pizza.
  5. Steek de fijne gleuf in de SliceSy® en snijd de rode ui in ringen. Besmeer de flammkuchen met de crème fraîche en garneer met de rode ui en spekjes. Breng op smaak met wat versgemalen zwarte peper. Bak de flammkuchen met spek en ui in tien minuten krokant in de voorverwarmde oven. Snijd de bieslook fijn en serveer de flammkuchen met de fijngesneden bieslook.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Zelf falafel maken

Duur: 25 min + minstens 750 min wachttijd / 8 stuks
SLICESY® MET HAKMES

Zelfgemaakte falafel is echt zoveel lekkerder dan uit de supermarkt! Zelf falafel maken is ook nog eens een leuk klusje om te doen. Je hebt hiervoor gedroogde kikkererwten nodig die je lang genoeg van tevoren in koud water weekt. De falafel is lekker in een salade, in wraps of op een pitabroodje, maar ook lekker als snack. Laat de keukenpret beginnen en trakteer jezelf op deze heerlijke zelfgemaakte falafel!

Ingrediënten


»
125 g gedroogde kikkererwten
» 1 ui
» 2 knoflooktenen
» 3 eetlepels bloem
» 1 theelepel komijnzaad
» 1 theelepel korianderzaad
» 1/2 theelepel cayennepeper
» sap van een halve citroen
» handjevol platte peterselie
» peper en zout
» zonnebloemolie om in te frituren

Bereiding
  1. Week de kikkererwten minstens 12 uur in koud water. Giet ze af en dep ze droog met keukenpapier.
  2. Doe ze samen met alle ingrediënten in de SliceSy® met hakmes. Maal het mengsel tot een grof geheel. Eventueel kun je de SliceSy® samen met de bamix® oppakken en iets heen en weer schudden. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
  3. Is het mengsel nog te nat? Voeg dan eventueel nog wat extra bloem toe.
  4. Vorm kleine balletjes van het mengsel met je handen. Laat de falafel vervolgens een half uur in de koelkast opstijven.
  5. Verhit de zonnebloemolie in een diepe pan tot ongeveer 180 graden. Bak de falafel in de hete olie tot ze goudbruin en knapperig zijn. Haal de falafel vervolgens uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer de falafel meteen.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Porchetta met noten, abrikozen en vijgen

Duur: 150 min + één nacht rusten / 8 personen
SLICESY® MET HAKMES
Extra materiaal: Barbecue, keukentouw

Met deze porchetta met noten en abrikozen kun je in de knisperende kou genieten van het samenzijn. We maken de porchetta namelijk op de winterbarbecue. Zo krijg je perfect geroosterde porchetta met een knapperig zwoerd en een verrassende vulling. Porchetta is een buikspek, maar dan op zijn Italiaans bereid en door hem te vullen met noten, abrikozen en vijgen geven we dit gerecht een twist. Een ideaal gerecht om voor een grote groep mensen te maken. Proef de sfeer van het seizoen en deel zo de gezelligheid met vrienden en familie rondom de barbecue!

Ingrediënten


»
2,5 kg buikspek met zwoerd
» 150 g gemengde noten
» 125 g gedroogde abrikozen
» 125 g gedroogde vijgen
» 100 g vers broodkruim
» 1 ui
» 2 knoflooktenen
» 2 eetlepels venkelzaad
» 3 takjes rozemarijn
» 3 takjes salie
» olijfolie
» peper en flink wat zout

Bereiding
  1. Leg het vlees met het zwoerd omhoog op je werkvlak. Dep het met keukenpapier goed droog. Kerf het zwoerd kruislings om de 1 cm met een scherp mes in. Wrijf het ingesneden vlees wat flink wat zout in en duw het ook in de inkepingen. Keer het vlees vervolgens om.
  2. Snijd de ui en knoflook met behulp van de SliceSy® fijn. Doe hiervoor het hakmes in de SliceSy® en zet de bamix® erop. Doe wat olijfolie in een koekenpan en bak de ui en knoflook hierin glazig. Laat iets afkoelen en doe vervolgens in een grote kom.
  3. Voeg de gemengde noten, venkelzaad, rozemarijn en salie toe aan de SliceSy®. Zet de bamix® op de SliceSy® en hak alles fijn. Herhaal dit proces voor de abrikozen en vijgen. Voeg dit daarna ook samen met het broodkruim toe aan de kom. Voeg een flinke scheut olijfolie toe aan de vulling, breng op smaak met peper en zout en meng het geheel.
  4. Besmeer de binnenkant van het vlees met de vulling. Rol het vlees stevig op tot een rollade. Bind hem op meerdere plekken met wat keukentouw vast. Leg hem op een schaal en zet hem onafgedekt een nacht in de koelkast zodat het zwoerd iets uitdroogt.
  5.  Laat het vlees op kamertemperatuur komen en pak het goed in aluminiumfolie in. Bereid de barbecue voor op 150 graden indirect grillen. Rooster de porchetta met het aluminiumfolie 1,5 uur à 2 uur tot hij gaar is. Haal het aluminiumfolie er vervolgens vanaf en bewaar eventueel het bakvet voor een lekkere saus. Rooster de porchetta nog even direct op de grill totdat deze een goudbruin en krokante korst krijgt. Dit kun je het beste met de deksel open / eraf doen, omdat het vlees anders snel verbrandt.
  6. Haal de porchetta van de barbecue af, verpak hem in aluminiumfolie en laat hem 10 minuten rusten voordat je hem in plakken snijdt. 

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Aardappelgratin

Duur: 55 min / 4 personen
SLICESY® MESSENSCHIJF MET FIJNE GLEUF

Aardappelgratin is zo’n lekker basisrecept om aardappelen in de oven klaar te maken. Met de SliceSy® zijn de aardappels ook nog eens zo in plakjes gesneden. Aardappelgratin is gemakkelijk om te maken. De oven doet eigenlijk het meeste werk. Heerlijk als bijgerecht en echt comfortfood deze aardappelgratin!

Ingrediënten

» 750 g vastkokende aardappelen
» 250 ml slagroom
» 100 g geraspte kaas
» 2 rode uien
» 1 knoflookteen
» 1 eetlepel mosterd
» snufje nootmuskaat
» peper en zout
» handjevol verse peterselie
» klontje roomboter

Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
  2. Haal de schil van de aardappelen en uien af en snijd deze in stukken. Snijd de aardappelen met behulp van de bamix® SliceSy® messenschijf met rasp en brede gleuf in schijfjes. Haal ze uit de bamix® SliceSy® en herhaal dit met de rode uien.
  3. Vet een ovenschaal in met het klontje roomboter. Verdeel de aardappelplakjes en de uien over de ovenschaal. Doe dit dakpansgewijs.
  4. Snijd de knoflook fijn en meng dit samen met de room en de helft van de geraspte kaas. Breng het roommengsel op smaak met peper en zout, de mosterd en een snufje nootmuskaat.
  5. Giet de room over de aardappelen en verdeel hier de resterende geraspte kaas over.
  6. Zet de ovenschaal voor 45 minuten in de voorverwarmde oven. De aardappelgratin is klaar als de aardappelschijfjes gaar zijn en de gratin een lekker krokant korstje heeft.
  7. Haal de aardappelgratin uit de oven. Snijd de verse peterselie fijn en garneer hier de aardappelgratin mee.