Bloederige bietensoep

Duur: 10 minuten + 60 minuten kooktijd
BAMIX® CORDLESS MET MULTIMES

Recept voor vier personen

Halloween vraagt om een creepy twist en wat past daar beter bij dan een felrode ‘bloederige’ bietensoep? De zoete aardse smaak van biet krijgt pit van wat kruiden en door de bamix® wordt de soep zijdezacht. Serveer hem in een kom met een swirl van crème fraîche die eruitziet als een spinnenweb. Spannend, lekker en super makkelijk om te maken!

Ingrediënten

» 750 gram verse rode bieten
» 100 gram crème fraîche
» 2 knoflookteentjes
» eetlepels olijfolie
» liter groentebouillon
» vastkokende aardappel
» 1 ui
» 1 laurierblad
» 1 theelepel karwijzaad
» peper en zout

Bereiding
    1. Snijd de ui en knoflook grof. Verhit wat olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook zachtjes aan. Voeg de kerrie toe en bak kort mee.
    2. Hak de bloemkool in roosjes en voeg deze toe aan de soeppan. Bak kort mee en schenk vervolgens de bouillon erbij. Breng de soep aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken tot de bloemkool gaar is.
    3. Maak in de tussentijd de croutons. Doe de sneetjes brood in de SliceSy®, steek het hakmes erin en hak het brood grof. Doe een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en rooster ze goudbruin en knapperig. Breng ze op smaak met wat zout.
    4. Pureer met de bamix® en het multimes de soep glad. Roer de slagroom met de bamix® erdoor en breng op smaak met peper en zout. Is de soep nog te dik? Voeg dan eventueel nog wat extra bouillon toe. Serveer de bloemkool kerriesoep met de croutons en giet er wat extra olijfolie overheen. Maak de soep af met wat verse peterselie.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bloemkool kerriesoep

Duur: 30 min / 4 personen
SWISSLINE MET MULTIMES, MAATBEKERS (1L) – SLICESY® MET HAKMES

De eerste frisse dagen zijn er straks weer en dat vraagt om een kom dampende soep! Deze bloemkool kerriesoep is kruidig, romig en puur comfortfood. Met de bamix® mix je hem in een no-time fluweelzacht en maak je er een makkelijk doordeweeks recept van. Extra lekker met zelfgemaakte croutons erbij. Zo heb je in een handomdraai een verwarmende maaltijd voor het begin van de herfst!

Ingrediënten

» 800 ml kippenbouillon
» 125 ml slagroom
» 3 sneetjes oud zuurdesembrood
» 2 eetlepels kerriepoeder
» 2 knoflookteentjes
» 1 middelgrote bloemkool
» 1 ui
» verse peterselie voor de garnering
» extra vierge olijfolie
» peper en zout

Bereiding
    1. Snijd de ui en knoflook grof. Verhit wat olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook zachtjes aan. Voeg de kerrie toe en bak kort mee.
    2. Hak de bloemkool in roosjes en voeg deze toe aan de soeppan. Bak kort mee en schenk vervolgens de bouillon erbij. Breng de soep aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken tot de bloemkool gaar is.
    3. Maak in de tussentijd de croutons. Doe de sneetjes brood in de SliceSy®, steek het hakmes erin en hak het brood grof. Doe een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en rooster ze goudbruin en knapperig. Breng ze op smaak met wat zout.
    4. Pureer met de bamix® en het multimes de soep glad. Roer de slagroom met de bamix® erdoor en breng op smaak met peper en zout. Is de soep nog te dik? Voeg dan eventueel nog wat extra bouillon toe. Serveer de bloemkool kerriesoep met de croutons en giet er wat extra olijfolie overheen. Maak de soep af met wat verse peterselie.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Groentelasagne met ricotta

Duur: 80 min / 4 tot 6 personen
SUPERBOX SILVER MET MENGER, MAATBEKER (1L) – SLICESY® MET FIJNE RASP & HAKMES

Een lasagne hoeft echt niet altijd vlees te bevatten. Deze groentelasagne met ricotta zit zo vol met groenten dat je niets mist. Met de bamix® hak je de groenten fijn, rasp je de kaas en klop je een luchtige ricotta tot een romige topping in plaats van de klassieke bechamelsaus. Ideaal voor drukke dagen, want de bamix® doet het meeste werk. Makkelijk te maken, echt comfortfood en bomvol smaak!

Ingrediënten

Voor de groentelasagne

» pak lasagnebladen
» 250 g champignons
» 150g Parmezaanse kaas
» 4 stengels bleekselderij
» 2 blikken gepelde tomaten
» 2 wortels
» 2 knoflooktenen
» 1 courgette
» 1 rode paprika
» 1 ui
» 1 bouillonblokje (groentebouillon)
» 1 theelepel Italiaanse kruiden
» paar blaadjes verse basilicum
» peper en zout

Voor de whipped ricotta

» 500 g ricotta
» extra vierge olijfolie

Bereiding
    1. Ontvel de ui en knoflook. Steek het hakmes in de SliceSy® en hak fijn. Verhit een scheut olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook zachtjes aan.
    2. Doe de champignons, bleekselderij, wortel, courgette en rode paprika in de SliceSy® met hakmes en hak ook deze fijn. Doe dit in delen, want niet alles past in één keer in de SliceSy®. Voeg de groenten toe aan de pan en bak vijf minuten mee. Doe vervolgens de gepelde tomaten erbij samen met het bouillonblokje en de Italiaanse kruiden. Roer goed door, breng op smaak met peper en zout en laat de saus zeker 30 minuten zachtjes pruttelen. Roer af en toe door.
    3. Doe de ricotta samen met drie eetlepels olijfolie in de maatbeker. Steek de menger op de bamix® en mix luchtig. Breng op smaak met peper en zout en zet koel weg tot gebruik.
    4. Steek de fijne rasp in de SliceSy® en rasp de Parmezaanse kaas fijn.
    5. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) en vet een ovenschaal licht in. Begin met een laagje groentesaus, gevolgd door een laagje whipped ricotta en lasagnebladen. Herhaal tot alle saus en bladen op zijn. Eindig met de whipped ricotta en strooi er de geraspte Parmezaanse kaas over.
    6. Zet de groentelasagne 40 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is en de bladen gaar zijn. Haal de lasagne uit de oven en laat vijf minuten rusten. Serveer de groentelasagne met wat verse basilicum.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bao buns met buikspek

Duur: 25 min + 60 min barbecuetijd / 4 personen
BBQ BOX MET MULTIMES & MAATBEKER (600 ML) – SLICESY® MET DUNNE GLEUF & FIJNE RASP

Bao buns met buikspek van de barbecue: een feestje om te maken en om op te eten. We marineren het vlees met een bom aan Aziatische smaken en grillen het langzaam op de barbecue tot het mooi karamelliseert. De bamix® helpt ondertussen een handje mee: het multimes gebruiken we om de marinade te maken en met de SliceSy® snijden we in no time de groenten voor op de buns. Zo staat er echt iets bijzonders op tafel!

Ingrediënten

Voor de bao buns met buikspek

» 1 kilo buikspek
» 8 bao buns
» 3 eetlepels rijstazijn
» 2 wortelen
» 2 eetlepels sesamzaadjes
» 1 eetlepel kristalsuiker
» halve komkommer
» paar takjes verse koriander

Voor de marinade

» 4 eetlepels extra vierge olijfolie
» 2 eetlepels ketjap
» 2 eetlepels sojasaus
» 2 eetlepels sesamolie
» 1 eetlepel honing
» 1 eetlepel vijfkruidenpoeder
» 1 eetlepel sambal
» 1 knoflookteen
» klein stukje verse gember
» peper en zout

Bereiding
    1. Doe alle ingrediënten voor de marinade in de maatbeker. Steek het multimes op de bamix® en meng tot een gladde marinade.
    2. Snijd de vetkant van het buikspek kruislings in. Giet de marinade erover en masseer goed in het vlees. Dek af en laat minimaal vier uur marineren (langer mag altijd).
    3. Bereid de barbecue voor op 120 graden (indirect vuur). Haal het buikspek een half uur van tevoren uit de marinade en laat uitlekken. Vang de rest van de marinade op. Leg het buikspek met de vetkant omhoog op het rooster. Steek een kernthermometer in het vlees en gaar tot een kerntemperatuur van zo’n 75 graden. Bestrijk het buikspek tussendoor een paar keer met de achtergehouden marinade. Eindig kort boven direct vuur om de buitenkant mooi krokant te krijgen.
    4. Haal het vlees van de barbecue. Laat een half uur rusten onder aluminiumfolie. Halveer de komkommer in de lengte. Steek de fijne gleuf in de SliceSy® en snijd de komkommer in halve maantjes. Meng de komkommer met de rijstazijn, kristalsuiker en een snufje zout. Zet 15 minuten in de koelkast.
    5. Steek de fijne rasp in de SliceSy® en rasp de wortel fijn. Rooster de sesamzaadjes kort in een droge koekenpan. Warm de bao buns op (stomen of kort in de magnetron met een vochtige doek). Snijd het buikspek in plakjes. Beleg de buns met een buikspek, zoetzure komkommer en wortel. Garneer met wat koriander en de sesamzaadjes.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Crispy aardappelsalade

Duur: 25 min + 60 min oventijd / 4 personen
SUPERBOX SILVER MET MENGER EN MAATBEKER (400 ML) – SLICESY® MET HAKMES EN DUNNE GLEUF

Zo simpel en zo lekker: crispy aardappelsalade! Perfect voor bij een zomerse barbecue of als snelle avondmaaltijd. De dressing maak je met de bamix® menger en met de SliceSy® hak je de komkommer en verse kruiden alsof het niks is. Krokante aardappeltjes erbij, alles mengen… en klaar ben je!

Ingrediënten

» 1 kilo vaste aardappels
» 2 eetlepels mayonaise
» 2 eetlepels Griekse yoghurt
» 1 eetlepel Franse mosterd
» 1 theelepel chilivlokken
» halve komkommer
» halve biologische citroen
» flinke hand bieslook
» flinke hand verse dille
» scheut extra vierge olijfolie
» peper en zout

Bereiding
    1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht). Snijd de aardappels in partjes en kook ze in 10 minuten gaar. Leg de aardappels op een met bakpapier beklede bakplaat. Plet de aardappels met de achterkant van een stevig glas. Besprenkel royaal met olijfolie en breng ze op smaak met peper en zout. Rooster ze 60 minuten in de oven, draai ze halverwege om en besprenkel opnieuw met olijfolie. Laat de aardappels daarna volledig afkoelen.
    2. Maak ondertussen de dressing. Rasp de citroen en pers het sap uit. Steek de menger op de bamix®. Doe de mayonaise, Griekse yoghurt, citroenrasp, citroensap en Franse mosterd in de maatbeker. Voeg een scheut olijfolie toe en mix met de bamix® tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper en zout.
    3. Snijd de komkommer in de lengte doormidden. Plaats de fijne gleuf in de SliceSy® en snijd de komkommer in halve maantjes. Haal de komkommer eruit, steek het hakmes in de SliceSy® en voeg de verse kruiden toe. Hak de verse kruiden fijn.
    4. Meng de aardappels met een deel van de dressing, komkommer en fijngehakte kruiden. Bestrooi de crispy aardappelsalade naar smaak met chilivlokken. Houd je dressing over? Die blijft nog een paar dagen goed in de koelkast.

Pastasalade met rode pesto

Duur: 25 min / 4 personen
SWISSLINE MET MULTIMES, MAATBEKER 1L

Met een lekkere pastasalade zit je altijd goed! Deze pastasalade met rode pesto, meloen en rauwe ham is fris, hartig en verrassend lekker. En ook nog eens zo gemaakt, zeker omdat voor de rode pesto de bamix® te pas komt. Of je nu meeneemt naar het park of gewoon in je tuin eet, deze pastasalade met rode pesto is precies waar je trek in hebt.

Ingrediënten

 

Voor de pastasalade

» 300 g pasta naar keuze
» 250 g mini mozzarella
» 250 g cherrytomaatjes
» 100 g rauwe ham
» 50 g rucola
» 30 g pijnboompitten
» 3/4 cantaloupe meloen

Voor de rode pesto

» 100 g zongedroogde tomaten
» 75 ml extra vierge olijfolie
» 50 g gegrilde rode paprika
» 50 g pijnboompitten
» 50 g Parmezaanse kaas
» 1 knoflookteen
» handjevol verse basilicum
» peper en zout

Bereiding
    1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel kort met koud water en laat goed uitlekken.
    2. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn. Doe dit zowel voor de pesto als voor de garnering en laat ze afkoelen. Steek het multimes op de bamix®. Doe alle ingrediënten voor de rode pesto in de maatbeker, behalve de olijfolie. Hak tot een fijne massa tot de pesto de gewenste structuur heeft. Breng op smaak met peper en zout.
    3. Halveer de cherrytomaatjes. Snijd de meloen in blokjes of maak er bolletjes van met een meloenlepel. Scheur de rauwe ham in stukjes. Meng de gekookte pasta met de rode pesto, tomaatjes, meloen en mini mozzarella. Je houdt waarschijnlijk wat rode pesto over. Die kun je afgesloten in de maatbeker nog een week bewaren in de koelkast. Voeg als laatste de rucola toe en garneer met de geroosterde pijnboompitten en rauwe ham.

Gamba’s van de bbq met mangosalsa en smokey aioli

Duur: 35 min / 2 personen
BAMIX® BBQ BOX MET DE PROCESSORMOLEN, MENGER & MAATBEKER (1 LITER)

Gamba’s van de bbq zijn op zichzelf al een feestje, maar met deze mangosalsa en smokey aioli til je het naar serieuze smaakhoogte. Denk: zoet, fris, een beetje pit en dan die rokerige aioli ernaast – perfect in balans! Het fijne? Je maakt zowel de mangosalsa als de aioli in een handomdraai met de bamix®, dus meer tijd om te genieten en minder tijd in de keuken te staan. Vakantiegevoel op je bord!

Ingrediënten

Voor de gamba’s van de bbq 

» 15 gamba’s
» 1 knoflookteen
» Extra vierge olijfolie
» Peper en zout

Voor de mangosalsa 

» 1 mango (eetrijp)
» 1 rode ui
» Sap van 1 limoen
» Halve rode peper
» Paar takjes verse munt
» Paar takjes verse koriander

Voor de smokey aioli

» 200 ml zonnebloemolie
» 3 knoflooktenen
» 1 eetlepel gerookt paprikapoeder
» 1 eetlepel citroensap
» 1 ei

Bereiding
    1. Maak eerst de smokey aioli. Pers de knoflook in de maatbeker en voeg de rest van de ingrediënten toe. Bevestig de menger op de bamix®. Zet de bamix® op de bodem van de maatbeker en laat draaien op eerste snelheid. Houd hem op de bodem tot er een dikke emulsie ontstaat rond de voet. Schakel dan over naar de tweede snelheid en beweeg langzaam omhoog terwijl je lichte druk uitoefent op de massa. Ga daarna een paar keer op en neer om de aioli volledig glad te mengen.
    2. Breng de aioli op smaak met peper en zout. Proef en voeg eventueel extra gerookt paprikapoeder toe voor een intensere rooksmaak.
    3. Haal het vruchtvlees uit de mango en hak grof in de processormolen met de bamix®. Doe in een kom. Hak daarna de rode ui, rode peper en verse kruiden ook grof in de processormolen. Voeg toe aan de mango en meng met het limoensap. Breng op smaak met peper, zout en eventueel een scheutje olijfolie.
    4. Bereid de barbecue voor. Dep de gamba’s droog en doe ze in een barbecueschaal of hittebestendige pan. Pers de knoflook erover, besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Zet op de barbecue en bak tot de gamba’s roze kleuren en gaar zijn.
    5. Serveer de gamba’s met de mangosalsa en de smokey aioli. Lekker met wat brood erbij. De overgebleven aioli kun je tot een week bewaren in een afgesloten pot in de koelkast.

Gegrilde zeebaars met tomatensalsa en olijvencrumble

Duur: 35 min / 2 personen
BAMIX® BBQ BOX MET MULTIMES – PROCESSORMOLEN – MAATBEKER (1L)
Extra materiaal: visklem voor op de barbecue

Gegrilde zeebaars van de barbecue, geserveerd met een frisse tomatensalsa en een kruidige olijvencrumble. Alles bereid met de bamix® BBQ box – van het fijnhakken van de ingrediënten tot het maken van de olijvencrumble. Een eenvoudig, smaakvol gerecht dat perfect past bij een avond buiten koken!

Ingrediënten

Voor de gegrilde zeebaars

» 1 hele zeebaars schoongemaakt (500 g)
» 60 g Taggiasca olijven
» 2 knoflooktenen
» halve biologische citroen
» paar takjes verse kruiden
» extra vierge olijfolie
» peper en zout

Voor de tomatensalsa

» 250 g tomaten naar smaak
» 1 rode ui
» 1 knoflookteen
» 1 eetlepel kappertjes
» paar takjes verse basilicum
» paar takjes platte peterselie
» scheutje rode wijnazijn

Bereiding
  1. Begin met het maken van de olijvencrumble. Verwarm de oven voor op 130 graden (hetelucht). Laat de olijven uitlekken en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ze in de oven gedurende twee uur. Laat ze daarna volledig afkoelen en maal ze fijn in de processormolen tot een olijvencrumble.
  2. Bereid de barbecue voor op een temperatuur van ongeveer 250 graden. Maak ondertussen de tomatensalsa. Pel de rode ui en de knoflook. Snijd de tomaten in vieren en halveer de rode ui. Doe de tomaten, ui, knoflook, kappertjes en verse kruiden in een maatbeker. Gebruik de bamix® met het multimes om het geheel grof te hakken tot een salsa. Breng de salsa op smaak met olijfolie, een scheutje rode wijnazijn en peper en zout. Zet apart zodat de smaken goed kunnen intrekken.
  3. Snijd de citroen in plakken en plet de knoflooktenen. Spoel de zeebaars schoon onder koud water en dep droog met keukenpapier. Snijd de filet aan de buitenkant een paar keer in om gelijkmatiger garen te bevorderen. Bestrijk de vis, zowel aan de buitenkant als in de buikholte, royaal met olijfolie. Vul de buik met verse kruiden, geplette knoflook en plakjes citroen. Bestrooi de vis binnenin en aan de buitenkant met peper en zout.
  4. Klem de vis in een visklem en gril beide zijden ongeveer tien minuten in totaal, totdat de vis gemakkelijk loskomt van de graat. Serveer de gegrilde zeebaars met de tomatensalsa en olijvencrumble en garneer met wat verse kruiden.

Pizza van de bbq met pistachepesto

Duur: 35 min + 105 wachttijd / 2 pizza’s
BAMIX® BBQ BOX MET MULTIMES – MAATBEKER (1L) – SLICESY® MET HAKMES EN DUNNE GLEUF

Pizza van de barbecue krijgt een heerlijke upgrade met zelfgemaakt deeg en een pistachepesto. Dankzij de bamix® BBQ Box en de SliceSy® met hakmes is het pizzadeeg zo gekneed en zijn de pistachenoten in een handomdraai fijngehakt tot een smeuïge pesto. Perfect voor zomerse avonden: knapperige pizza’s, de geur van de barbecue en de smaak van verse ingrediënten!

Ingrediënten

Voor de pizza van de bbq

» 125 g ricotta
» 80 g Parmaham
» 1 bol burrata
» halve courgette
» handjevol rucola

Voor het pizzadeeg

» 350 g tipo 00 bloem
» 180 ml lauwwarm water
» 7 g droge gist
» 2 eetlepels olijfolie
» 1 theelepel zout
» 1/2 theelepel suiker

Voor de pistachepesto

» 100 g gepelde pistachenoten
» 40 g Parmezaanse kaas
» 20 g verse basilicum
» 1 knoflookteen
» extra vierge olijfolie
» peper en zout

Bereiding
  1. Meng voor het pizzadeeg de gist met de suiker en het lauwwarme water in een kommetje. Laat dit vijf minuten staan, totdat het begint te schuimen.
  2. Doe de bloem en het zout in de SliceSy®. Plaats het hakmes en giet het gistmengsel en de olijfolie erbij. Zet de bamix® op de SliceSy® en meng alles in vijf minuten tot een samenhangend deeg. Verwijder het hakmes, dek de kom af met een vochtige theedoek en laat het deeg 15 minuten rusten.
  3. Haal het deeg uit de SliceSy® en kneed het nog vijf minuten met de hand tot een soepel en elastisch deeg. Vorm een bol en leg die in een licht ingevette kom. Dek opnieuw af met een vochtige theedoek en laat een uur rijzen op een warme plek.
  4. Maak ondertussen de pistachepesto. Rooster de pistachenoten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen. Doe ze in de maatbeker en voeg de Parmezaanse kaas, basilicum en knoflook toe. Bevestig het multimes op de bamix® en hak alles fijn. Voeg vervolgens een flinke scheut olijfolie toe en maal tot een gladde pesto. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Verwarm de pizzasteen voor op de barbecue tot minimaal 250 graden. Zorg voor voldoende zuurstof door alle schuifjes van de barbecue open te zetten.
  6. Druk het deeg plat om de lucht eruit te duwen en verdeel het in twee gelijke bollen. Laat deze nog een half uur rusten onder een vochtige theedoek.
  7. Rol de deegbollen uit tot dunne pizzabodems. Bevestig de dunne gleuf in de SliceSy® en snijd dunne plakjes courgette met de bamix®. Besmeer de pizzabodems met ricotta en verdeel de courgetteplakjes erover. Bak de pizza’s in circa tien minuten op de pizzasteen, met het deksel van de barbecue gesloten. Beleg de gebakken pizza’s met de pistachepesto, burrata en Parmaham. Garneer met wat verse rucola. Waarschijnlijk houd je wat pistachepesto over, maar die raakt vast wel op.

Frittata met tuinkruiden en geitenkaas

Duur: 10 min + 15 min oventijd / 2 tot 4 personen
MULTIMES – MAATBEKER (1L)

Een ei hoort erbij! Maar net even wat anders, we maken er namelijk een frittata van met tuinkruiden en geitenkaas. Perfect voor tijdens de paasbrunch. Bomvol smaak, maar zó makkelijk om te maken. Gewoon alle ingrediënten in de maatbeker, de bamix® met het multimes maakt van het alles een luchtig mengsel en de oven doet de rest. Een heerlijk gerecht voor Pasen of gewoon voor elke lentedag!

Ingrediënten


»
6 biologische eieren
» 100 g zachte geitenkaas
» 50 g harde geitenkaas
» 3 lente-uien
» handje verse bieslook
» handje verse platte peterselie
» handje verse tuinkers
» eetlepel olijfolie
» peper en zout

Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht). Doe de verse kruiden in de maatbeker. Steek het multimes op de bamix® en hak de tuinkruiden fijn. Voeg de harde geitenkaas en de eieren toe en meng tot een luchtig mengsel. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
  2. Vet een ovenvaste pan in met wat olijfolie. Schenk het eiermengsel in de pan. Verdeel de zachte geitenkaas erover. Zet voor 15 minuten in de voorverwarmde oven totdat de frittata goudkleurig is geworden en de bovenkant niet meer zacht is.
  3. Serveer de frittata met tuinkruiden en geitenkaas meteen of laat hem afkoelen. Garneer eventueel met nog wat extra tuinkruiden. Lekker met een gemengde groene salade en eventueel nog wat brood.