Duur: 15 min + 240 min wachttijd + 150 min op de bbq / 4 personen
MULTIMES – MAATBEKER (600 ML)

We hebben ze allemaal een keertje gegeten, maar waarschijnlijk nog niet zo vaak zelf gemaakt. Terwijl je met een lekkere marinade heel gemakkelijk goede spareribs op tafel zet. We marineren de spareribs op Aziatische wijze en maken ze klaar op de barbecue. Speciaal voor mannen die wel van een stukje vlees met veel smaak houden!

Ingrediënten

Voor de spareribs

» 2 kilo spareribs
» 1 lente-ui

Voor de marinade

» 75 ml sojasaus
» 75 ml hoisinsaus
» 30 ml rijstazijn
» 25 ml sesamolie
» 40 g bruine basterdsuiker
» 3 knoflookteentjes
» 1 eetlepel sriracha
» 1 eetlepel honing
» stukje gember (5 gram)

Bereiding
  1. Verwijder het membraan (vliesje) aan de achterkant van de spareribs. Dit kun je het beste met een stuk keukenpapier doen, omdat het nogal een glibberig klusje is.
  2. Doe alle ingrediënten voor de marinade in de maatbeker. Steek het multimes op de bamix® en meng er een mooie marinade van. 
  3. Doe de spareribs in een ovenschaal en giet hier de marinade over. Dek de schaal af en laat minimaal 4 uur in de koelkast marineren.
  4. Laat de spareribs voor het bereiden op kamertemperatuur komen. Bereid in de tussentijd de barbecue voor. Verwarm de barbecue op indirecte hitte op 130 graden. Plaats de spareribs op de barbecue en sluit het deksel.
  5. Draai de spareribs af en toe om en bestrijk ze met de marinade. Laat de spareribs ongeveer 2,5 uur grillen totdat ze mals zijn en gemakkelijk van het bot loskomen.
  6. Haal de spareribs van de barbecue. Snijd de lente-ui in ringen en garneer hier de spareribs mee.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden