Mezze plank met verschillende dips

Duur: 30 min / één grote plank
SLICESY® MET HAKMES

Is deze mezze plank met verschillende dips geen plaatje om te zien? Allerlei lekkers om te dippen in de drie dips: een muhammara, een mango hummus en een geitenkaas-bietendip. Met de bamix® zijn ze ook nog eens zo gemaakt. Een Oosters feestje op een plank. Weer eens wat anders voor bij de borrel toch? 

De dips zijn het makkelijkst om met het hakmes in de SliceSy® te maken. Heb je deze niet? Dan kun je ook de bamix® met het multimes en een maatbeker gebruiken.

Ingrediënten

Voor de muhammara

» 350 g geroosterde paprika uit pot
» 50 g walnoten
» 2 eetlepels granaatappelmelasse
» 1 eetlepel olijfolie
» 1 eetlepel citroensap
» 1 knoflookteen
» 1 theelepel gemalen komijn
» mespunt gerookt paprikapoeder
»
peper en zout

Voor de mango hummus

» 1 mango
» 1 pot kikkererwten (350 g)
» 2 eetlepels olijfolie
» 1 eetlepel chilisaus
» 1 knoflookteen
» 1 theelepel  currypoeder
»
peper en zout

Voor de geitenkaas-bietendip

» 3 voorgekookte bieten
» 125 g verse geitenkaas
» 1 theelepel zwart sesamzaad
»
peper en zout

Voor de mezze plank (naar smaak)

» flatbread en/of pitabroodjes
» soepstengels met sesam
» radijsjes
» olijven
» kleine komkommers
»
vijgen

» cherrytomaatjes
» blokjes feta
» artisjokken
» dadels
» bladpeterselie
»
verse munt

Bereiding
  1. Begin met het maken van de muhammara. Rooster hiervoor eerst de walnoten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen. Doe alle ingrediënten vervolgens in de SliceSy® met hakmes. Meng het geheel kort totdat er een mooie dip ontstaat. Breng eventueel nog op smaak met wat peper en zout. Haal de muhammara uit de SliceSy®. Dit kan gemakkelijk door het inzetstuk omhoog te trekken en zo te legen boven een kommetje.
  2. Zorg dat de SliceSy® met het hakmes weer schoon is zodat de mango hummus gemaakt kan worden. Laat de hiervoor kikkererwten uitlekken en maak de mango schoon zodat je alleen het vruchtvlees over hebt. Doe alle ingrediënten in de SliceSy® en meng tot het een glad en smeuïg geheel is. Proef de mango hummus en breng eventueel nog op smaak met peper en zout of wat extra citroensap en/of olijfolie. Haal de mango hummus uit de SliceSy® en serveer in een kommetje.
  3. Zorg dat de SliceSy® met het hakmes weer schoon is zodat we als laatste aan de slag gaan met de geitenkaas-bietendip. Rooster de zwarte sesamzaadjes in een droge koekenpan en zet deze apart. Doe de rest van de ingrediënten in de SliceSy® en meng het geheel kort. Breng de dip eventueel nog op smaak met peper en zout. Haal uit de SliceSy®, serveer ook de geitenkaas-bietendip in een kommetje en garneer met het zwarte sesamzaad.
  4. Zet de verschillende dips op een grote houten plank en leg daaromheen alle overige ingrediënten voor de mezze plank om mee te dippen.

Hartige cake met spinazie en feta

Duur: 15 min + 45 min oventijd / 12 plakken
MENGER – MAATBEKER (1L)
Extra materiaal: cakevorm van 1L

Weer eens iets anders dan een klassieke cake is een hartige cake! Op smaak gebracht met allerlei hartige smaakmakers. Wij voegden dit keer verse spinazie, zongedroogde tomaten, pijnboompitten en feta toe. Ideaal om een plakje van deze cake met spinazie en feta mee naar school of werk te nemen. Wat over? Je kunt zelfs plakken van deze hartige cake met spinazie en feta invriezen, zodat je altijd een heerlijk tussendoortje in huis hebt. Een lekkere en gezonde traktatie!

Ingrediënten

» 200 g zelfrijzende bloem
» 200 g verse spinazie
» 125 g feta
» 100 ml olijfolie + iets extra
» 80 g zongedroogde tomaten
» 75 ml melk
» 50 g pijnboompitten
» 4 eieren
»
peper en zout

Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 170 graden (hetelucht). Vet een cakevorm in of bekleed deze met bakpapier.
  2. Doe een beetje olijfolie in een koekenpan en bak hier de spinazie in totdat deze geslonken is. Haal de pan van het vuur en laat de spinazie in een vergiet uitlekken.
  3. Doe de olijfolie, melk en eieren in de maatbeker. Steek de menger op de bamix®, schakel het toestel aan op de tweede snelheid en meng het geheel. Voeg vervolgens de zelfrijzende bloem toe, schakel het toestel opnieuw aan op tweede snelheid en meng de bloem door het beslag totdat er een glad beslag ontstaat.
  4. Verkruimel de feta en snijd de zongedroogde tomaten fijn. Houd wat van de feta, zongedroogde tomaten en pijnboompitten over voor de garnering van de bovenkant. Doe de rest van de feta, zongedroogde tomaten en de pijnboompitten samen met de spinazie bij het beslag. Spatel dit voorzichtig door het beslag. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Giet het beslag in de ingevette cakevorm en strijk de bovenkant glad. Bestrooi de cake met wat overgebleven feta, zongedroogde tomaten en pijnboompitten.
  6. Bak de cake in de voorverwarmde oven in 45 minuten af.
  7. Haal de cake uit de oven en laat hem op een taartrooster iets afkoelen. Haal uit de vorm en snijd de hartige cake met spinazie en feta vervolgens in plakken.

Eton mess met bramen, slagroom en pure chocolade

Duur: 15 min + 60 min oventijd / 4 personen
KLOPPER – MAATBEKER (1L) 

Het is weer volop bramenseizoen. Dus serveren we die in deze goddelijke eton mess met bramen, slagroom en pure chocolade. Eton mess is een klassiek Engels dessert gemaakt van meringue, slagroom en fruit. Het schijnt dat ooit bij een groot diner tijdens het serveren, er een ongeluk plaatsvond waardoor de meringue in stukken brak. Om toch nog een dessert te kunnen serveren besloot de kok om het als een ‘mess’ op te dienen. Toch vinden wij deze eton mess eruitzien als een kunstwerk op een bord!

Ingrediënten

Voor de meringue

» 4 eiwitten
» 175 g kristalsuiker (of poedersuiker)
» citroensap voor het ontvetten

Voor de eton mess met bramen, slagroom en pure chocolade

» 250 g bramen
» 250 g slagroom
» 30 g pure chocolade
» 1 eetlepel kristalsuiker
» paar cressen

Bereiding
  1. Zorg voor het maken van de meringue dat de bamix® en de maatbeker helemaal vetvrij zijn. Je kunt daardoor even alles extra goed schoonmaken door wat citroensap en keukenpapier te gebruiken. Verwarm de oven voor op 90 graden (hetelucht).
  2. Doe de eiwitten in de maatbeker. Zet de klopper op de bamix®, schakel het toestel op de eerste snelheid en zet in de maatbeker. Zodra de eiwitten beginnen te schuimen kun je beetje bij beetje de kristalsuiker erbij doen. Klop door totdat de eiwitten helemaal stijf en glanzende pieken zijn geworden. Je kunt dit controleren door de maatbeker op zijn kop te houden. Als het goed is blijven de geklopte eiwitten nu in de maatbeker zitten.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak hier vier hoopjes van de geklopte eiwitten. Zet de bakplaat in de voorverwarmde oven en droog de meringues in één uur.
  4. Haal de meringues uit de oven en laat het helemaal afkoelen.
  5. Zorg dat de maatbeker en de bamix® met klopper weer schoon is. Doe de slagroom hierin samen met één eetlepel kristalsuiker. Schakel het toestel aan op tweede snelheid en klop de slagroom stijf.
  6. Hak de pure chocolade fijn. Breek de meringues in stukken. Verdeel deze over vier borden. Verdeel hier ook de slagroom en de bramen over. Garneer de eton mess met de gehakte pure chocolade en wat cress.

Rabarbercheesecake

Duur: 20 min + 70 min oventijd / 8-12 personen
SLICESY® HAKMES – MULTIMES EN MENGER
Extra materiaal: springvorm met een diameter van 24 cm

Misschien wel de lekkerste taart der taarten: de cheesecake. Wist je dat je deze heel gemakkelijk met de bamix® kunt maken? De koekjeskruimels voor op de bodem maken we met de SliceSy® met hakmes en voor de vulling gebruiken we het hulpstuk de menger. Voor deze variant maken we ook nog een rabarberjam met gebruik van het multimes. Zo krijg je in 1-2-3 een heuse rabarbercheesecake. Fris, zoet en zuur. Zoveel smaken te proeven!

Ingrediënten

Voor de rabarberjam

» 250 g rabarber
» 75 g geleisuiker
» 1/2 biologische sinaasappel

Voor de cheesecake

» 500 g volle kwark
» 500 g roomkaas
» 200 g kristalsuiker
» 250 g digestive koekjes
» 75 g roomboter + extra om de vorm in te vetten
» 2 eieren
»
2 eidooiers
» 1 vanillestokje
» 2 eetlepels maïzena
»
snufje zout

Bereiding
  1. Begin voor het maken van dit recept met de rabarberjam. Snijd de rabarber hiervoor in stukken. Rasp de sinaasappel en pers het sap uit. Doe de rabarber samen met de sinaasappelsap en -rasp in een steelpan en verwarm op laag vuur. Voeg als de rabarber zacht is geworden de geleisuiker toe. Meng het door elkaar. Breng het mengsel al roerend aan de kook. Laat alles zo’n vijf minuten doorkoken. Steek het multimes op de bamix®. Pureer het geheel zodat het een gladde jam wordt en laat vervolgens afkoelen.
  2. Verwarm de oven voor op 150 graden (hetelucht). Vet de springvorm in met wat boter.
  3. Plaats het hakmes in de SliceSy®. Maal de koekjes met het hakmes fijn. Smelt de roomboter op laag vuur en meng deze vervolgens door de koekkruimels. Verdeel het kruimelmengsel over de bodem van de springvorm. Druk alles goed aan, dit gaat makkelijk met de achterkant van een lepel.
  4. Steek de menger op de bamix®. Doe de kwark, roomkaas, kristalsuiker, snufje zout en maïzena in een kom en meng alles met behulp van de bamix® door elkaar. Voeg vervolgens één voor één de eidooiers en de eieren toe en blijf mengen. Snijd het vanillestokje in het midden open en schraap met de punt van het mesje de vanille eruit. Meng ook deze erdoor totdat er een glad mengsel ontstaat.
  5. Schep het cheesecakemengsel in de vorm en strijk de bovenkant glad. Verdeel hieroverheen dotjes van de rabarberjam. Maak mooie ‘swirls’ door met een satéprikker het over de bovenkant te verdelen.
  6. Zet op de bodem van de oven een ovenschaal met wat kokend water. Dit zorgt ervoor dat de cheesecake gelijkmatig bakt en je minder kans hebt op scheuren. Bak de cheesecake 70 minuten in de voorverwarmde oven. De bovenkant mag nog ietsje wiebelen als hij uit de oven komt. Laat de rabarbercheesecake afkoelen tot kamertemperatuur. Zet hem vervolgens minimaal 4 uur in de koelkast, maar het liefst een hele nacht. De rabarbercheesecake is de volgende dag namelijk nog lekkerder.

Fluffy pannenkoekjes met rood fruit

Duur: 20 min / 2 personen
MENGER EN KLOPPER

Deze fluffy pannenkoekjes met rood fruit zijn misschien wel de lekkerste pannenkoeken die er zijn. Wij serveren ze graag als ontbijtje of brunchgerecht om het weekend te vieren. Ze doen een beetje denken aan American pancakes. Het geheim zit hem in de opgeklopte eiwitten en bakpoeder waardoor de pannenkoekjes lekker luchtig worden. Samen met het rood fruit een ware traktatie!

Ingrediënten

» 250 g gemengd rood fruit
» 200 ml karnemelk
» 125 g bloem
» 2 eieren
» 25 g gesmolten roomboter
» 1 eetlepel kristalsuiker
» 1 theelepel bakpoeder
» snufje zout
» boter of olie om ze in te bakken

Bereiding
  1. Begin met het maken van de saus van rood fruit. Verwarm hiervoor 100 gram van het gemengde rode fruit met de kristalsuiker in een steelpannetje. Breng het fruit aan de kook en laat het vervolgens 10 minuten op laag vuur pruttelen.
  2. Scheid in de tussentijd de eieren en zet de eiwitten apart. Doe de eidooiers samen met de bloem, bakpoeder en een snufje zout in een maatbeker. Steek de menger op de bamix®. Voeg de karnemelk aan de maatbeker toe en meng het geheel tot een glad beslag. Schenk vervolgens de gesmolten roomboter voorzichtig bij het beslag en meng het geheel nogmaals met de bamix®.
  3. Maak de bamix® goed schoon en steek dan de klopper erop. Pak een nieuwe maatbeker en zorg ook dat deze goed schoon is. Je kunt voor de zekerheid zowel de bamix® met klopper als de maatbeker nog even ontvetten met wat citroensap. Klop het eiwit goed stijf. Spatel dit voorzichtig door het beslag heen.
  4. Smelt wat boter of olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Schenk het beslag vanuit de maatbeker in de pan. Zorg dat de pannenkoekjes ongeveer een diameter van 10-12 centimeter hebben. Bak de pannenkoekjes ongeveer een halve minuut en draai ze dan om. Bak zo door totdat al het beslag op is.
  5. Serveer de pannenkoekjes met de saus van rood fruit en garneer met het overige verse rode fruit.

Amandelcakejes met bloedsinaasappel

Duur: 35 min / 12 cakejes
MENGER EN PROCESSORMOLEN
Extra materiaal: siliconen bakvorm voor 12 cakejes

Wij krijgen geen genoeg van de bloedsinaasappel die nu in het seizoen is. We eten hem los, maken er salades mee en gebruiken hem om de lekkerste creaties te maken. Dit keer delen we het recept voor goddelijke amandelcakejes met bloedsinaasappel. De combinatie van de nootachtige amandel met de sappige en zure smaak van de bloedsinaasappel, brengt elkaar mooi in balans. De amandelcakejes zijn met de bamix® makkelijk te maken en perfect als een zoete snack of als dessert.

Ingrediënten

Voor de amandelcakejes met bloedsinaasappel

» 4 bloedsinaasappels
» 175 g amandelmeel
» 4 eieren
» 175 g kristalsuiker
» 150 g roomboter
» 50 g bloem
» 1 theelepel bakpoeder
» takje rozemarijn
» snufje zout

Eventueel voor het bloedsinaasappel glazuur

» 100 g poedersuiker
»
2 eetlepels bloedsinaasappelsap

Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Smelt de roomboter in een steelpannetje op laag vuur en laat vervolgens iets afkoelen.
  2. Gebruik de bamix® processormolen om de rozemarijn fijn te hakken. Rasp één van de bloedsinaasappels en pers deze vervolgens uit. Snijd de rest van de bloedsinaasappels in ronde schijfjes.
  3. Steek de menger op de bamix®. Schakel het toestel aan en meng de boter en suiker totdat er een romig mengsel ontstaat. Meng vervolgens één voor één de eieren door het beslag.
  4. Voeg het amandelmeel, de bloem, het bakpoeder, de rasp van de bloedsinaasappel, de fijngehakte rozemarijn en een snufje zout aan het beslag toe. Schakel de bamix® weer aan en meng totdat het een mooi beslag is geworden. Meng op het laatst het bloedsinaasappelsap door het beslag.
  5. Verdeel het beslag over de vormpjes. Dit gaat heel makkelijk door een ijsschep te gebruiken. Leg in elk vormpje een schijfje bloedsinaasappel op het beslag. Je zou eventueel ook in een paar vormpjes het schijfje juist onder het beslag kunnen leggen. Dit geeft weer een ander effect aan de cakejes.
  6. Bak de amandelcakejes in 20 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Laat ze eerst 10 minuten in de vorm afkoelen en zet ze daarna op een taartrooster. Laat ze volledig afkoelen.
  7. Eventueel kun je sommige of alle cakejes nog versieren met bloedsinaasappel glazuur. Voor 6 cakejes meng je in een kommetje voorzichtig 100 gram poedersuiker met 2 eetlepels bloedsinaasappelsap. Drizzle de glazuur vervolgens over de cakejes en strooi er nog wat fijngehakte rozemarijn over.
  8. In een goed afgesloten trommel blijven de amandelcakejes 3 dagen goed.

Hartjeskoekjes met chocoladevulling

Duur: 45 min + 45 min wachttijd / 12 stuks
KLOPPER

Liefde gaat door de maag! Speciaal voor Valentijnsdag delen we het recept van deze hartjeskoekjes met chocolade botercrème. Verras jouw Valentijn met deze heerlijke traktatie en je weet zeker dat je zijn of haar hart hebt gestolen!

Ingrediënten

 

Voor de hartjeskoekjes

» 225 g bloem
» 125 g bruine basterdsuiker
» 150 g roomboter op kamertemperatuur
» 2 eetlepels cacaopoeder
» 1 theelepel bakpoeder
» 1 ei
» snufje zout

Voor de chocolade botercrème

» 225 g roomboter op kamertemperatuur
»
125 g poedersuiker
»
75 g pure chocolade
»
1 eetlepel cacaopoeder
» 1 eetlepel espresso
» 1 tl vanille-extract

Bereiding

 

  1. Steek de klopper op de bamix®. Schakel het toestel aan en klop de boter en suiker totdat er een romig mengsel ontstaat. Voeg het ei aan het mengsel toe en meng het met een spatel door het beslag. Voeg als laatste de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en een snufje zout toe. Meng alles goed en kneed met je handen totdat het een deeg wordt. Maak er een bal van, druk tot een platte schijf en wikkel hem in plasticfolie. Laat voor 30 minuten in de koelkast rusten.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een dikte van 4 mm. Steek er een hartvormig koekvormpje in en zorg dat je op deze manier 24 koekjes hebt. Leg de koekjes op twee met bakpapier beklede bakplaten. Prik de koekjes langs de rand met het einde van een satéprikker. Bak de koekjes 15 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze vervolgens afkoelen op een rooster.
  3. Hak de chocolade in stukjes. Smelt de chocolade vervolgens au bain-marie. Laat de chocolade iets afkoelen. Klop de boter met de bamix® klopper luchtig en romig. Voeg de poedersuiker en cacaopoeder toe en meng het geheel weer met de klopper. Voeg vervolgens de gesmolten chocolade toe en blijf kloppen totdat er een gladde crème ontstaat. Voeg als laatste het vanille-extract en espresso toe en klopt totdat het geheel glad en luchtig is.
  4. Bestrijk de hartjeskoekjes met ongeveer één theelepel chocolade botercrème per koekje. Verdeel dit gelijkmatig over het koekje. Leg er dan steeds twee op elkaar. Schuif ze voorzichtig een beetje heen en weer. Bewaar de hartjeskoekjes met chocolade botercrème in een koekjestrommel. Je kunt ze door de boter in de chocolade botercrème niet te lang bewaren, maar ze zijn zo lekker dat ze waarschijnlijk snel op zijn.

Bliss balls met dadels en kokos

Duur: 10 min / 15 stuks
SLICESY®

Zin in wat lekkers? Je hoeft echt niet altijd meteen naar iets met veel suiker te grijpen! Deze bliss balls zijn het bewijs dat je ook zonder geraffineerde suikers de lekkerste tussendoortjes kunt maken. Met de bamix® SliceSy® maak je in een mum van tijd dit bliss balls recept gemaakt van dadels en kokos.

Ingrediënten

» 180 g dadels zonder pit
» 50 g kokosrasp + 25 g extra voor de garnering
» 1 eetlepel cacaopoeder
» 1 eetlepel kaneel
» 2 eetlepels water
» Snufje zout

Bereiding
  1. Maak het hakmes op de bamix® SliceSy® vast. 
  2. Doe alle ingrediënten voor de bliss balls in de SliceSy®.
  3. Zet de bamix® staafmixer op de SliceSy® en meng het geheel op snelheid twee totdat alles gemengd is.
  4. Vorm 15 kleine ronde truffels met je handen. Rol de bliss balls vervolgens door de extra kokosrasp.
  5. Zet de bliss balls voor het serveren nog even in de koelkast.

Kerstbrownie met gekaramelliseerde noten

Duur: 1u 15min / 4 personen
HAKMES / SLICESY® / KLOPPER

De ster van de feestdagen? Dat is natuurlijk dit dessert. En het is echt niet zo moeilijk klaar te maken als het eruitziet! Bereid de verschillende crémeux en de taart vooraf. Zo hoef je op de grote dag alleen nog aan de afwerking te denken. Je neemt zelf toch ook wel een stukje?

Ingrediënten

 

Voor de brownie

» 170 g fondantchocolade
» 130 g ongezouten boter
» 100 g suiker
» 100 g bruine suiker
» 1 snuifje zout
» 4 eieren
» 130 g lichte bloem T45
» 1 klontje boter voor de bakvorm

Voor de crémeux van fondantchocolade

» 2 eierdooiers
»
30 g suiker
»
105 g volle melk
»
105 g vloeibare volle room
»
130 g fondantchocolade

Voor de opgeklopte ganache

» 180 g witte chocolade
»
100 + 140 g vloeibare volle room

Voor de gekaramelliseerde noten

» 40 g noten naar keuze
»
20 g poedersuiker
»
5 g ongezouten boter
»
1 snuifje fleur de sel

Bereiding

 

Voor de opgeklopte ganache van witte chocolade

  1. Breek de witte chocolade in stukken en laat die 1 min smelten in de microgolf. Als de chocolade daarna nog niet volledig is gesmolten, plaats je ze er nog eens 30 sec in. Daarna roer je. 
  2. Verwarm 100 g vloeibare room maar zorg dat die niet kookt. Voeg de warme room in drie stappen bij de gesmolten chocolade. Meng intussen met een spatel. Doe er daarna in twee stappen de resterende 140 g koude vloeibare room bij en blijf roeren.
  3. Giet het mengsel in een bord en dek af met huishoudfolie zodat er geen lucht tussen het mengsel en de folie is. Plaats een nacht in de koelkast (minimaal 10 uur). 

Voor de crémeux van fondantchocolade

  1. Giet de eierdooiers en de suiker in een kan. Maak de menger op de bamix vast en meng op snelheid 2 tot de bereiding een witgele kleur krijgt.  
  2. Breng de melk met room aan de kook. Giet over het witgele mengsel en doe er suiker bij terwijl je met de bamix blijft mengen. Doe alles in de pan en verwarm op een zacht vuur zodat je een crème anglaise krijgt (tot 85°C). Giet die daarna over de vooraf fijngehakte fondantchocolade. 
  3. Giet het mengsel in een bord en dek af met huishoudfolie zodat er geen lucht tussen het mengsel en de folie is. Plaats een nacht in de koelkast (minimaal 10 uur). 

Voor de gekaramelliseerde noten

  1. Maal de noten in grove stukken met de SliceSy®. 
  2. Zet een pannetje op een hoog vuur, giet er de noten in en laat ze 4 min roosteren. Doe er de suiker, boter en fleur de sel bij. Roer om de noten te laten karamelliseren. Giet de noten nu op een vel bakpapier en spreid ze uit zodat ze niet aan elkaar kleven (let op dat je je niet verbrandt). 

Voor de brownie

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. 
  2. Boter een springvorm met hoge rand van 22 cm ø in.  
  3. Laat de boter en chocolade anderhalve minuut lang smelten in de microgolf. Meng. Doe er de suiker, de bruine suiker en het zout aan toe. Schuif de klopper op de bamix® en meng op snelheid 1. Doe er een voor een de eieren bij. Klop na elk ei goed door. Werk af met de bloem. Giet het deeg in de bakvorm en plaats 35 min in de oven.  
  4. Laat 15 min afkoelen tot het baksel lauw is, haal het dan uit de bakvorm en plaats het op een serveerschaal. Laat nu volledig afkoelen. 

Voor de afwerking van de taart – op de grote dag

  1. Doe de ganache van witte chocolade in een koelkastkoude kan of slakom van roestvrij staal. Klop op snelheid 2 met de bamix® met klopper tot je een stevige opgeklopte ganache verkrijgt (zoals slagroom). Doe die in een spuitzak met een gladde of sterpunt. Doe nu ook de chocoladecrémeux in een spuitzak met gladde punt.  
  2. Spuit her en der wat crémeux van fondantchocolade op de brownie en spuit er witte-chocoladeganache tussenin. Werk af met de gekaramelliseerde noten en – indien je dat wenst – met zoete feestdecoratie (goudkleurige bolletjes, sterren…).
  3. Zet de taart in de koelkast tot net voor het serveren.

Truffels van geitenkaas, cranberry en pecannoten

Duur: 15 min / 4 personen
KLOPPER / SLICESY® / HAKMES

Hou je ook zo van truffels? Wij zijn in elk geval grote fan! Zo groot zelfs, dat we een versie met kaas hebben uitgevonden. Lekker voor bij het aperitief.

Ingrediënten

 

» 300 g verse geitenkaas
» 150 g roomkaas (type Philadelphia)
» 1 koffielepel kaneel
» 1 koffielepel gerookt paprikapoeder
» 1 snuifje Espelettepeper (optioneel)
» 3 eetlepels honing
» 225 g pecannoten
» 150 g gedroogde cranberry’s
» 30 g verse peterselie
» 1 snuifje zout
» peper

Bereiding

 

  1. Schuif het hakmes op de SliceSy ®, giet de pecannoten in de kom en hak ze in grove stukken. Zet de helft van de noten opzij. Hak de peterselie fijn en snij de gedroogde cranberry’s met een mes in grove stukken. Roer die drie ingrediënten dooreen. Ze zullen straks dienen om de truffels mee te bedekken
  2. Schuif de klopper op de bamix ®. Doe de geitenkaas, de roomkaas, het kaneel, het paprikapoeder en de Espelettepeper in een slakom en klop tot je een lichte en luchtige consistentie krijgt. Roer er de helft van de gehakte pecannoten doorheen en plaats in de koelkast. 
  3. Leg een vel bakpapier op je werkblad. Neem een koffielepel van het kaasmengsel, rol het met je handen tot een balletje (met handschoenen gaat het makkelijker) en rol dat door het cranberry-pecannoten-peterseliemengsel. 
  4. Zet de truffels in de koelkast tot net voor het serveren.