Spiraaltaart met butternut en ricotta

“Een superknapperig recept om met het hele gezin van te smullen”

Ingrediënten
» 1 pak filodeeg van 250 g (afdeling diepvriesproducten)
» 450 g butternutpompoen
» 250 g ricotta
» 2 eieren
» 2 koffielepels nootmuskaat
» 1 koffielepel kurkuma
» 1 eetlepel gedroogde peterselie
» 1 koffielepel lookpoeder
» 2 eetlepels pijnboompitten
» Olijfolie
» Peper
» Zout
» 1 eetlepel sesamzaadjes

Bereiding

 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Snij je butternutpompoen in de lengte doormidden, verwijder de pitten, leg beide helften op de bakplaat en giet er een scheutje olijfolie over. Bak de butternut gedurende 25 min en laat hem daarna afkoelen. Verwijder de schil en houd 450 g vruchtvlees bij. Met de rest kun je later soep maken.
  3. Doe de butternut, de ricotta, eieren en kruiden in een slakom. Mix ze fijn met bamix met het multifunctionele mondstuk op snelheid 2.
  4. Spreid een eerste vel filodeeg open op een blad bakpapier. Bestrijk het met een penseel met olijfolie. Leg er daarna op dezelfde manier nog drie filovellen overheen. Op 2 cm van de rand breng je met een eetlepel een dikke lijn vulling aan. Rol voorzichtig zonder te hard op de vulling te drukken zodat je een eerste lange worst krijgt. Rol die op zoals een slak. Dit wordt de vorm.
  5. Herhaal dit om nog 3 andere worsten te maken en breng die rond de eerste slak aan. Bestrijk met olijfolie en werk af met blond sesamzaad. Plaats 25 tot 30 min in de oven. Smakelijk!

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Halloweenspookjes

Ingrediënten

 

Voor 30 koekjes
» 350 g bloem
» 1 koffielepel zout
» 250 g boter
» 200 g suiker
» 1 ei
» 1 koffielepel vanille-extract
» De zeste van 1 limoen
Voor het glazuur
» 1 eiwit
» 2 eetlepels citroensap
» 280 g poedersuiker
» Eetbare zwarte markeerstift

Bereiding

 

  1. Meng de bloem en het zout in een kom.
  2. Mix in een tweede grote kom de boter en suiker gedurende 5 min. Voeg het ei, het vanille-extract en de limoenzeste toe. Voeg de bloem toe en mix tot het deeg een bol vormt. Dek het deeg af met plasticfolie en zet het 45 min tot 1 uur in de koelkast.
  3. Rol het deeg uit op een met bloem bestrooid werkvlak, steek de spookjes uit met een koekjesvorm en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Bak gedurende 12 tot 14 min op 160 °C. Laat afkoelen.
  4. Bereid het glazuur. Giet alle ingrediënten in een kan. Bevestig de mengschijf aan de bamix en mix op snelheid 2. Voeg een paar druppels water toe als het mengsel te compact is. Giet het glazuur in een spuitzak en versier de spookkoekjes. Laat opdrogen en teken er oogjes en een mond op met de eetbare zwarte stift. Boeeeee!

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bowlcake met banaan

Ingrediënten

 

» 1 banaan
» 1 ei
» 40 g havermout
» 1 snuifje kaneel
» 1 snuifje zout
» 1/2 koffielepel natriumbicarbonaat
» 10 pure of witte chocoladedruppels
Voor de garnering
» Enkele plakjes banaan
» Frambozen
» Geraspte kokosnoot

Bereiding

 

  1. Doe alle ingrediënten in een kan, behalve de chocolade. Bevestig het multifunctionele hulpstuk aan de bamix en mix de ingrediënten op snelheid 2.
  2. Smeer een ontbijtkom lichtjes in met olie met behulp van een vel keukenrol. Giet het mengsel erin, voeg de pure (of witte) chocoladedruppels toe en verwarm gedurende 1 min 15 sec op 800 W in de magnetron.
  3. Draai de kom om op een bord en versier met plakjes banaan, frambozen en geraspte kokos.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Energierepen met pindakaas

Ingrediënten

 

» 190 g havervlokken
» 20 g quinoavlokken
» 70 g amandelpoeder
» 1 snuifje zout
» 240 g natuurlijke pindakaas
» 105 g honing
» 2 eetlepels kokosolie
» 1 koffielepel vanille-extract
» 75 g bittere chocolade
» 1 eetlepel kokosolie

Bereiding

 

  1. Vermaal de havervlokken met de SliceSy tot bloem. Meng de havervlokken in een kom met de quinoavlokken, het amandelpoeder, het zout, de pindakaas en de honing. Meng goed met een spatel of met je handen. Bekleed een rechthoekige bakvorm met bakpapier en druk de pasta gelijkmatig aan. Plaats in de diepvries.
  2. Smelt de chocolade in een kannetje en doe er de kokosolie bij. Meng met het mes van de bamix op snelheid 1. Giet de chocoladesaus over de pindakaaspasta en laat ze hard worden.
  3. Haal de pasta uit de bakvorm en snij hem met een scherp mes in twaalf repen. Je kunt de repen twee weken in de koelkast of drie maanden in de diepvries bewaren.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Omgekeerde taart met vijgen en rozemarijn

Ingrediënten

 

» 10 verse vijgen
» 1 takje rozemarijn
» 120 g zachte boter
» 250 g bruine rietsuiker of kokossuiker
» 3 eieren
» 200 g zelfrijzende bakmeel
» 1/2 koffielepel bicarbonaat
» 1/2 koffielepel fleur de sel
» 110 ml melk
» 1/4 koffielepel vanille-extract of vanillepoeder

 

Voor de versiering
» Volle zure room
» 2 verse vijgen
» Honing
» Rozemarijn

Bereiding

 

  1. Verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Bekleed de bodem en de zijkanten van een springvorm met hoge rand met bakpapier. Je kunt de randen licht met boter insmeren zodat het papier mooi blijft zitten.
  3. Snij de vijgen in de hoogte doormidden. Leg als een rozet op de bodem van de bakvorm. Begin met een eerste cirkel aan de uiteinden en voeg cirkels toe naarmate je naar binnen toe beweegt. Strooi fijngesnipperde rozemarijn in de tussenruimtes.
  4. Doe de zachte boter en de suiker in een grote kom. Maak de klopper op de bamix vast en meng op stand 2. Voeg een voor een de eieren toe en meng goed. Vergeet niet om de boorden met een spatel schoon te strijken.
  5. Zeef de bloem, het bicarbonaat en het zout. Giet de helft van het bloemmengsel en de helft van de melk in de kom. Meng goed. Voeg de resterende ingrediënten en het vanille-extract toe. Meng opnieuw tot het deeg mooi glad is.
  6. Giet het mengsel over de vijgen en spreid het goed open met een spaan. Laat ongeveer 1 uur in de oven bakken.
  7. Laat 15 min afkoelen. Draai de taart op een bord om en maak de springvorm voorzichtig los. Haal de bodem en het bakpapier weg. Laat afkoelen en werk af met een grote lepel zure room, de in stukken gesneden verse vijgen, een druppel honing en rozemarijn.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

cheesecake ijs met aardbeien

Cheesecake-ijs met aardbeien

Ingrediënten

 

» 1 bakje Belgische aardbeien
» 250 g speculoos
» 1 blikje geconcentreerde gesuikerde melk
» 500 g roomkaas (zoals Philadelphia)
» 30 cl vloeibare volle room
» Het sap en de zeste van 1 citroen

cheesecake ijs met aardbeien

cheesecake ijs met aardbeien
Bereiding

 

  1. Doe de roomkaas, de vloeibare room, de geconcentreerde gesuikerde melk, het citroensap en de zeste in een kan. Maak het menghulpstuk op de bamix vast en klop op op hoge snelheid  tot het mengsel dik wordt.
  2. Vermaal de speculoos met de SliceSy in grove stukken. Zet even aan de kant.
  3. Doe er daarna de aardbeien bij en hak ze enkele malen zodat er stukken overblijven.
  4. Giet de room in een schaal die in de diepvries mag (of gewoon in een Tupperware-kom). Doe er de aardbeien en stukjes speculoos bij en meng voorzichtig tot je een mooie marmering bekomt. Zet het ijs minimaal een nacht in de diepvries. Wanneer je ervan wilt eten, haal je de schaal een kwartier op voorhand uit de diepvries en schep je er bollen uit.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Nice cream met watermeloen

Ingrediënten

» 2 bananen
» 1 kleine watermeloen
» 1 eetlepel esdoornsiroop
» Het sap van 1 limoen
» 3 eetlepel amandelmelk

Bereiding

 

  1. Snij de banaan in schijfjes, doe ze in een zakje en leg dat in de diepvries.
  2. Snij twee tot drie plakken watermeloen in grove stukken.
  3. Doe de bevroren schijfjes banaan in een kan, voeg er het limoensap, de esdoornsiroop, de amandelmelk en de blokjes watermeloen aan toe.
  4. Schuif de mengstaaf op de bamix en mix de bereiding tot je glad ijs krijgt.
  5. Serveer meteen in een kom of giet het ijs in een pot en bewaar het in de diepvries.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Geglaceerde kersentiramisu

Ingrediënten
2 personen – Bereidingstijd: 25 min – Kooktijd: 15 min

» 600 g ontpitte kersen
» 250 g mascarpone
» 100 g speculoos
» 100 g suiker
» 40 g witte chocoladekrullen
» 3 eieren
» 2 eetlepels kirsch
» 1 eetlepel honing

Bereiding

 

  1. Verwarm de kersen samen met de honing gedurende 15 min in een pan op een gematigd vuur.
  2. Klop de mascarpone zo’n 5 min met de Bamix (klopper) zodat hij lekker romig wordt. Voeg er de kirsch aan toe en roer goed.
  3. Scheid de eierdooiers van het eiwit. Klop de suiker door de eierdooiers met de Bamix en de mengstaaf. Roer de geklopte dooiers voorzichtig met een bakspatel door de mascarponecrème.
  4. Klop het eiwit met de Bamix tot sneeuw en roer het ook met een bakspatel door de mascarponecrème.
  5. Strooi een bodempje grof gehakte speculoos in de glazen, doe er daarna een portie kersen met hun sap boven en dan de mascarponemousse. Plaats minstens 5 uur in de koelkast, bestrooi met de wittechocoladekrullen en serveer.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Aardbeienmousse (keto)

Ingrediënten
4 personen – Bereidingstijd: 20 min

» 250 g aardbeien
» 250 ml verse room 30% vet
» 60 ml warm water
» 3 eetlepels stevia
» 3 eetlepels poedergelatine
» 2 koffielepels citroensap

Bereiding

 

  1. Meng de poedergelatine met warm water en laat daarna minstens 5 min rusten.
  2. Mix de aardbeien, de stevia, het citroensap en het gelatine-watermengsel met de Bamix (met het stermes) in een eerste kom.
  3. Klop de room met de Bamix met klopper in een tweede kom. De room moet goed stijf zijn.
  4. Roer de opgeklopte room voorzichtig met een bakspatel door het aardbeienmengsel. Verdeel je aardbeienmousse over de schaaltjes en plaats ze minstens 5 uur in de koelkast voordat je ze serveert!

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Toetje met framboos en chocolade

Ingrediënten

Voor 1 toetje in hartvorm

Voor de frambozencoulis

» 120 g frambozenpuree
» 60 g verse frambozen
» 20 g invertsuiker
» 4 g pectine NH
» 20 g fijne kristalsuiker

Voor het chocolade zanddeeg

» 90 g poedersuiker
» 25 g ongezoet cacaopoeder
» 120 g zachte boter
» 2 g zout
» 30 g amandelpoeder
» 1 ei
» 210 g bloem type 55

Voor de frambozenmousse

» 175 g frambozenpuree
» 6 g de gelatine 200 bloom
» 52 g poedersuiker
» 26 g eiwit
» 12 g water
» 150 g opgeklopte room van 35%

Voor het spiegelglazuur

» 12 g gelatineblaadjes
» 200 g fijne suiker
» 200 g vloeibare glucose
» 110 g water
» 135 g gesuikerde, geconcentreerde melk
» 200 g witte chocolade
» 1 snuifje rode poederkleurstof

Bereiding

Voor de frambozencoulis

  1. Warm de puree, de frambozen en de invertsuiker op tot 40°C.
  2. Voeg er het mengsel van pectine NH en fijne kristalsuiker aan toe.
  3. Breng aan de kook en laat ongeveer 1 min koken.
  4. Giet in de bakvorm met insert en plaats in de diepvries gedurende 2 uur.

Voor het chocolade zanddeeg

  1. Zeef de poedersuiker samen met de cacao.
  2. Doe de zachte boter, de poedersuiker, de cacao, het zout en het amandelpoeder in een slakom. Meng met een spatel. Voeg het ei toe en roer verder. Doe er de bloem bij en kneed tot je een mooi egaal mengsel hebt, maar niet langer.
  3. Wikkel het deeg in folie, plat het af met de palm van je hand en leg 1 uur in de koelkast.
  4. Bestrooi het werkblad met bloem en rol het deeg erover uit. Snij de basis van je toetje in hartvorm uit met de snijrand van je 3D hart bakvorm (merk Silikomart).
  5. Bewaar de rest van het deeg voor een andere gelegenheid (je kunt het ook invriezen).
  6. Bak 15 min in een voorverwarmde oven op 170 °C. Laat afkoelen.

Voor de frambozenmousse

  1. Warm de frambozenpuree op en voeg er de gerehydrateerde gelatine aan toe. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  2. Maak met het eiwit, de poedersuiker en het water een Italiaanse meringue.
  3. Klop de room met de handmixer. Meng de opgeklopte room met een bakspatel door de meringue. Voeg daarna voorzichtig de frambozenpuree toe en meng licht met een garde.
  4. Doe alles in een spuitzak en leg aan de kant.
  5. Breng een laag frambozenmousse in de 3D bakvorm met hulp van de spuitzak (de helft). Breng nadien de frambozencoulis aan.
  6. Bedek het vervolgens met de andere helft van de frambozenmousse en uniformiseer..
  7. Eindig met de chocolade zanddeeg en plaats in de vriezer voor minimum 4 uur.

Voor het spiegelglazuur

  1. Rehydrateer de gelatine in een grote kom met koud water.
  2. Doe de witte chocolade en de gesuikerde geconcentreerde melk in een hoge, smalle kom. Voeg er een vleugje kleurstof naar keuze aan toe.
  3. Verwarm het water, de suiker en de glucose in een pan tot 103 °C. Controleer de temperatuur met een thermometer, dit is zeer belangrijk! Wring de gelatine uit en giet ze over het mengsel van de chocolade en geconcentreerde melk. Giet er de suikerstroop bij en mix twee minuten lang met bamix om het mengsel vloeibaar te maken. Houd het blad van de mixer diep in de kom zodat er geen lucht in de bereiding komt.
  4. Leg vershoudfolie op het glazuur en laat het afkoelen op het werkblad. Wanneer het 35 °C bereikt, is het glazuur klaar voor gebruik.
  5. Je kunt het spiegelglazuur tien dagen in de koelkast bewaren en zelfs diverse maanden in de diepvries. Als je het hebt ingevroren, moet je het de avond voor gebruik uit de diepvries halen. Om het op te warmen, leg je het telkens 30 seconden in de microgolfoven. Mix opnieuw gedurende 2 min. Het moet goed vloeibaar zijn. Als het je te dik lijkt, controleer je de temperatuur en ga je nog enkele minuten door met mixen.

Haal de frambozenentremets uit de vriezer, plaats hem op een rooster en giet er een belangrijke portie spiegelglazuur over. Laat het bevriezen en plaats de taart op een serveerschaal. Plaats in de koelkast tot degustatie.

Bamix Snacks en Zoetigheden

tulbandcake met bergamot en ricotta

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden