Duur: 20 min + wachttijd afkoelen / 4-6 personen
SLICESY® MET HAKMES – CORDLESS MET MULTIMES, KLOPPER – MAATBEKER (1L)
Op zoek naar een fris en zomers nagerecht dat eenvoudig te bereiden is met de bamix®? De vanilleroom wordt luchtig geklopt met de klopper, terwijl de kersen met het multimes worden omgetoverd tot een smaakvolle compote. Serveer het makkelijk kersentoetje in glaasjes voor een elegant dessert dat zo op tafel staat. Perfect voor warme dagen, feestelijke diners of gewoon als verwenmoment tussendoor!
Ingrediënten
» 500 g verse kersen + extra voor de garnering
» 500 ml slagroom
» 50 g kristalsuiker + extra voor de slagroom
» 12 bastogne koeken
» 1 vanillepeul
» 1 eetlepel citroensap
» 1 theelepel maïzena

Bereiding
-
- Ontpit de kersen en doe ze samen met de suiker en het citroensap in een pannetje. Verwarm op laag vuur tot het mengsel begint te pruttelen en de kersen zacht zijn. Steek het multimes op de bamix® en pureer tot een grove compote. Meng de maïzena meteen klein beetje water en roer dit door de compote. Laat nog even kort doorkoken tot de compote indikt. Laat vervolgens volledig afkoelen.
- Giet de slagroom in de maatbeker. Snijd de vanillepeul open en schraap het merg eruit. Voeg dit samen met een eetlepel suiker toe aan de slagroom. Steek de klopper op de bamix® en klop op eerste snelheid tot een luchtige vanilleroom.
- Steek het hakmes in de SliceSy®, voeg de bastognekoeken toe en hak fijn tot kruimels.
- Verdeel een laagje koekkruimels over de bodem van de glaasjes. Schep er een laagje kersencompote op en maak af met een flinke lepel vanilleroom. Herhaal met de overige glaasjes en garneer met een verse kers.