Chocolade hazelnotenpasta

Duur: 15 min / 1 pot
SLICESY® MET HAKMES

Deze chocolade hazelnotenpasta is de ultieme traktatie voor op je brood! Romig, vol van smaak en heerlijk zoet, dankzij de rijke combinatie van geroosterde hazelnoten en pure chocolade. Niet alleen lekker op een vers stukje brood, maar ook op pannenkoeken of gebruik het bij allerlei baksels. Een chocoladepasta die nog lekkerder is dan uit een potje van de supermarkt. Ga jij deze chocolade hazelnotenpasta maken?

Ingrediënten


»
150 g pure chocolade
» 125 g blanke hazelnoten
» 100 ml zonnebloemolie
» 50 g kristalsuiker
» 25 g cacaopoeder
» snufje zout

Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht). Rooster de hazelnoten acht minuten in de voorverwarmde oven op een met bakpapier beklede bakplaat.
  2. Laat de hazelnoten iets afkoelen. Steek het hakmes in de SliceSy® en hak de hazelnoten zo fijn mogelijk.
  3. Smelt de chocolade au bain-marie. Dit doe je door een kom boven een pan net tegen de kook aan water te zetten. Hierbij mag de bodem van de kom het water niet raken. Laat de gesmolten chocolade iets afkoelen.
  4. Voeg de gesmolten chocolade en de overige ingrediënten aan de SliceSy® toe. Meng tot een mooie en gladde chocolade hazelnotenpasta. Aan het begin lijkt de pasta een beetje dun, maar de chocolade gaat natuurlijk nog stollen en dus wordt de chocolade hazelnotenpasta vanzelf dikker.
  5. Doe de chocolade hazelnotenpasta in een schone uitgekookte pot. Zo kun je de pasta zeker twee weken op een donkere plaats bewaren.

Dadelrepen met kokos

Duur: 35 min / 12 stuks
SLICESY® MET HAKMES

Zin in een voedzame snack die ook nog eens heerlijk smaakt? Probeer dan deze dadelrepen met kokos! Naast smaak zitten ze boordevol energie dankzij de dadels, havervlokken en een vleugje honing. Perfect om mee te nemen of om van te genieten bij een kopje thee. Een verantwoorde traktatie voor elk moment van de dag!

Ingrediënten


»
200 g dadels
» 125 g havervlokken
» 125 g speltbloem
» 100 g roomboter
» 75 g kokosrasp
» 50 g lichtbruine basterdsuiker
» 3 el honing
» 1 el bakpoeder
» snufje zout

Bereiding
  1. Bekleed de bodem van een bakvorm van 25 x 25 centimeter met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
  2. Doe het hakmes in de SliceSy®. Ontpit de dadels en voeg ze toe aan de SliceSy®. Steek de bamix® op de SliceSy® en hak de dadels fijn. Doe de dadels in een kom en voeg de havervlokken, speltbloem, lichtbruine basterdsuiker en een snufje zout toe. Voeg ook 2/3 van de kokosrasp toe. 
  3. Smelt de roomboter in een steelpannetje op laag vuur. Voeg al roerend de honing toe. Schenk het mengsel bij de droge ingrediënten in de kom en roer alles goed door elkaar.
  4. Schep het mengsel in de bakvorm. Druk aan en strijk glad met de bolle kant van een lepel of met je vingers. Garneer de dadelrepen met de rest van de kokosrasp. Zet de dadelrepen met kokos in de voorverwarmde oven en bak ze in 25 minuten goudbruin. Haal de vorm na 15 minuten uit de oven en bedek met aluminiumfolie. Zet voor de overige 10 minuten terug in de oven.
  5. Laat de dadelrepen met kokos afkoelen in de bakvorm en snijd vervolgens in repen. Je kunt de repen in de koelkast zeker een week bewaren.

Ei muffins met champignons

Duur: 25 min / 12 stuks
SLICESY® MET HAKMES – MENGER – MAATBEKER (1L)

Na de zomervakantie zijn we weer terug in het ritme. We zitten weer op de schoolbanken of zijn aan het werk. Om weer vol energie er tegenaan te kunnen, delen we dit recept voor ei muffins met champignons. Muffins gemaakt van ei en allerlei anders lekkers. Wij maken ze met champignons, puntpaprika en Emmentaler, maar je kunt juist ook je restjes hierin verwerken. De ei muffins met champignons zijn een ideaal tussendoortje om de trek te stillen en perfect om mee naar school of je werk te nemen!

Ingrediënten

 

» 12 eieren
» 100 g champignons
» 75 g Emmentaler
» 1 puntpaprika
» 1 rode ui
» paar takjes verse dille
» scheutje olijfolie
» peper en zout

Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Vet een muffinvorm in met wat olijfolie en zet apart.
  2. Steek het hakmes in de SliceSy®. Verwijder de zaadlijsten uit de puntpaprika. Hak met behulp van de SliceSy® de champignons, puntpaprika en rode ui fijn. Doe de gesneden groenten in een mengkom en hak vervolgens de Emmentaler en verse dille fijn. Doe de helft van het kaasmengsel bij de gesneden groenten en meng door elkaar.
  3. Doe de eieren in een maatbeker. Steek de menger op de bamix® en klop de eieren luchtig. Breng het eimengsel op smaak met peper en zout.
  4. Verdeel het groentemengsel over de 12 muffinvormpjes. Verdeel vervolgens het eimengsel over de muffinvormpjes. Vul ieder vormpje voor ongeveer 2/3. Bestrooi de ei muffins met champignons met het overgebleven kaasmengsel.
  5. Bak de ei muffins met champignons in 15 minuten af in de oven. Serveer ze meteen of laat ze afkoelen om mee te nemen.

Lemon posset: citroendesserts met tijm

Duur: 20 min + 120 min wachttijd / 6 personen
MULTIMES – KLOPPER – MAATBEKER (1L)

Met maar een paar ingrediënten zet je een heel indrukwekkend dessert op tafel. Lemon posset is een citroendessert geserveerd in een citroen. Het recept dat viral is gegaan op TikTok. Hoe kan het anders? Citroendesserts die heel gemakkelijk te maken zijn met een verbluffend eindresultaat!

Ingrediënten

 

» 4 citroenen
» 250 ml slagroom
» paar takjes verse tijm
» 100 g suiker

Bereiding
  1. Rasp de schil van een van de citroenen en zet apart. Snijd de overige drie citroenen in de lengte doormidden. Haal het vruchtvlees van twee citroenen eruit en verwijder de pitten.
  2. Doe het vruchtvlees van twee citroenen en de suiker in een steelpannetje. Zet de pan op het vuur en verwarm totdat de suiker is gesmolten. Haal van het vuur en giet in een maatbeker. Steek het multimes op de bamix® en pureer het geheel. Giet het mengsel door een vergiet en laat afkoelen. 
  3. Steek de klopper op de bamix®. Giet de slagroom in de andere maatbeker en klop de slagroom stijf. Hak de tijm fijn. Meng de slagroom samen met het citroenmengsel, de tijm en de citroenrasp. Giet het mengsel in de opengesneden citroenen en zet minimaal twee uur in de koelkast om op te stijven. 
  4. Haal de citroendesserts uit de koelkast. Garneer met wat takjes tijm en serveer op leuke bordjes.

Kersenvlaai

Duur: 55 min / 12 taartpunten
SLICESY® MET HAKMES
Extra materiaal: springvorm van 24 cm

Hou je ook zo van vlaai? Dan is deze kersenvlaai er eentje om zeker eens te maken. Gemaakt van kersen uit het seizoen. Een stukje zomer op je bord. Het deeg maken we met de SliceSy®. Zo heb je geen vieze handen en wordt het kneden voor je gedaan.

Ingrediënten

Voor het deeg

» 275 g bloem
» 100 ml melk (lauwwarm)
» 50 g kristalsuiker
» 50 g boter (kamertemperatuur)
» 5 g gedroogde gist
» 1 ei
» snufje zout

Voor de kersenvulling

» 600 g ontpitte kersen
» 100 g kristalsuiker
» 2 eetlepels maizena
» 1 eetlepel citroensap

Voor de afwerking

» 2 eetlepels paneermeel
» 2 eetlepels abrikozenjam
» grove suiker

Bereiding
  1. Steek het hakmes in de SliceSy® en doe de ingrediënten voor het deeg erin. Steek de bamix® erop en meng tot een soepel deeg. Laat het deeg in de SliceSy® vijf minuten in totaal kneden.
  2. Maak van het deeg een bal. Als het deeg nog te plakkerig is, kun je eerst nog een beetje bloem toevoegen. Doe het deeg in een kom en laat afgedekt met een theedoek op een warme plaats één uur rijzen.
  3. Begin in de tussentijd aan de vulling. Doe hiervoor de ontpitte kersen samen met de kristalsuiker, het citroensap en een scheutje water in een steelpan en breng aan de kook. Meng de maizena met 50 ml water tot een papje zonder klontjes. Voeg dit aan de kersen toe en kook een paar minuten mee totdat het geheel gebonden is. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).
  5. Vet de taarvorm met wat boter in. Kneed het deeg nog kort door en rol dan 2/3 van het deeg op een bebloemd werkblad uit. Het overige deeg gebruik je later voor het raster van deeg. Bekleed de taartvorm met het deeg en zorg dat het overal goed aansluit. Verwijder het overhangende deeg met behulp van een mes.
  6. Strooi het paneermeel op de bodem en verdeel daaroverheen de kersenvulling. Strijk dit goed glad. Rol het overige deeg uit, snijd er reepjes van en vorm een raster van de deegstroken. Bestrijk de abrikozenjam gemengd met één eetlepel water over de bovenkant van de taart en garneer de kersenvlaai met wat grove suiker. Bak de kersenvlaai in 40 minuten gaar en goudbruin in de voorverwarmde oven. Als de bovenkant te snel bruin wordt, kun je deze afdekken met aluminiumfolie. Laat de kersenvlaai na het bakken iets afkoelen en haal hem dan uit de vorm om verder af te koelen.

Granita van wilde perzik

Duur: 5 min + 240 min wachttijd / 2 personen
MULTIMES – MAATBEKER (1L)

Met deze granita van wilde perzik heb je zomer in een glas. Granita, afkomstig uit de zonovergoten regio’s van Sicilië, is een Italiaanse ijstraktatie. Wij maken de granita van wilde perzik met citroen en muntblaadjes. Buon appetito!

Ingrediënten


»
500 g wilde perziken
» 1/2 citroen
» 2 eetlepels honing
» handje verse munt

Bereiding
  1. Was de citroen en maak met een zesteur citroenzest. Zet apart en pers vervolgens de citroen uit. Ontpit de wilde perziken en doe samen met twee eetlepels citroensap, de honing en een paar muntblaadjes in de maatbeker.
  2. Steek het multimes op de bamix®. Mix de ingrediënten totdat het een glad geheel wordt. Giet het perzikenmengsel in een platte schaal of ovenschaal. Roer goed en zet zonder te bedekken in de vriezer voor een half uur. 
  3. Haal uit de vriezer en roer alles goed door met een vork zodat alle bevroren stukjes loskomen. Zet terug in de vriezer en herhaal dit proces ongeveer elk half uur. Net zolang totdat alles is gekristalliseerd. Dit proces duurt ongeveer vier uur in totaal.
  4. Roer op het laatst de granita van wilde perzik nog even goed los. Serveer in een mooi glas samen met de citroenzest en wat muntblaadjes.

Pistachetiramisu

Duur: 20 min + 120 min wachttijd / 4 tot 6 personen
SLICESY® MET HAKMES – MENGER – KLOPPER – MAATBEKER (400 ML)

Gerechten met pistache zijn helemaal hot! We maken dit keer een variant op de klassieke tiramisu, namelijk een pistachetiramisu. En die is toch een partij lekker. Misschien wel het lekkerste dessert dat we ooit hebben gegeten. Voor de tiramisu gebruiken we savoiardi koekjes. Dat zijn eigenlijk de Italiaanse variant van lange vingers en zijn te koop bij een Italiaanse speciaalzaak. Mocht je ze nu niet kunnen vinden, dan kun je uiteraard ook altijd lange vingers gebruiken.

Ingrediënten


»
250 g mascarpone
» 200 g savoiardi koekjes
» 150 g + 25 g pistachenoten (extra groen)
» 75 g kristalsuiker
» 2 eieren
» 4 espresso’s (130 ml)
» snufje zout

Bereiding
  1. Rooster de pistachennoten in een koekenpan en laat ze afkoelen. Doe de 150 g pistachenoten samen met de helft van de suiker in de SliceSy® met hakmes. Hak net zolang totdat er een mooie pistachepasta is ontstaan. Stop regelmatig even met pulsen om naar het mengsel te kijken. Totdat het een pistachepasta is geworden, duurt het echt wel even. 
  2. Scheid de eidooiers van de eiwitten. Steek de menger op de bamix®. Doe de eidooiers samen met de overgebleven suiker in de maatbeker en klop met de bamix® luchtig. Klop vervolgens de pistachepasta erdoor. 
  3. Maak de bamix® goed schoon (vetvrij) en steek de klopper op de bamix® doe de eiwitten in een schone maatbeker en klop ze stijf. Doe dit op eerste snelheid en laat de bamix® lang genoeg op de bodem staan.
  4. Meng de mascarpone met een spatel voorzichtig door het mengsel van pistache en eidooiers. Spatel op het laatst de eiwitten door het mengsel.
  5. Zet de espresso’s en laat afkoelen. Doop de bovenkant van de savoiardi koekjes door de espresso. Bedek de onderste laag met de koekjes. Verdeel hierover de helft van het pistachemengsel. Herhaal met de rest van de koekjes en het pistachemengsel. Zorg dat je zo twee laagjes hebt gemaakt. Zet de pistachetiramisu minimaal twee uur in de koelkast om op te stijven. Hak de overgebleven pistachenoten fijn en garneer hier de pistachetiramisu mee.

Mango-ijs

Duur: 10 min + minimaal 240 min wachttijd / een grote bak
MULTIMES – KLOPPER – TWEE MAATBEKERS VAN 1L

Wie is er niet gek op ijs? Vaak halen we een ijsje bij de ijssalon om de hoek, maar net zo leuk is het om zelf ijs te maken. Dit kan heel goed met behulp van de bamix®. Dit keer maken we heerlijk romig mango-ijs. Een eenvoudig recept zonder dat je een fancy ijsmachine nodig hebt. Verfrissend, romig en vol tropische smaken!

Ingrediënten

» 3 mango’s
» 1 blikje gecondenseerde melk
» 250 ml slagroom

Bereiding
  1. Steek de klopper op de bamix®, doe de slagroom in de maatbeker en klop deze stijf. 
  2. Haal het vruchtvlees uit de mango’s, doe deze in een andere maatbeker. Steek het multimes op de bamix® en pureer de mango’s fijn.
  3. Meng met een lepel de geklopte slagroom met de gepureerde mango’s en de gecondenseerde melk in een grote kom.
  4. Doe het mengsel in een vriesbestendige bak en zet het in de vriezer. Laat het minimaal 4 uur, maar het liefst een hele nacht opstijven. Het hoeft niet, maar eventueel kun je het mango-ijs tijdens het bevriezen een paar keer doorscheppen. Zo krijg je een extra romig resultaat.
  5. Haal het ijs uit de vriezer en laat het een paar minuten op kamertemperatuur iets zachter worden. Hierdoor is het gemakkelijker te scheppen. Geniet van je zelfgemaakte mango-ijs!

Frambozen en pistache blondies

Duur: 45 min / 16 stuks
MENGER – PROCESSORMOLEN

Blondies zijn het zusje van de brownies. Officieel worden blondies, anders dan bij de brownies, zonder chocolade gemaakt. Wij voegen er juist wel witte chocolade aan toe, omdat de blondies zo nog smeuïger worden. Ook voegen we frambozen en pistachenoten toe, dat geeft ze een leuke twist. Zo smaken deze frambozen en pistache blondies niet alleen goddelijk, maar zien ze er ook nog eens heel feestelijk uit!

Ingrediënten

» 175 g boter
» 175 g lichte basterdsuiker
» 150 g bloem
» 100 ml melk
» 100 g witte chocolade
» 100 g frambozen
» 50 g pistachenoten
» 3 eieren
» 1 vanillestokje
» snufje zout

Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Bekleed een bakvorm met bakpapier.
  2. Smelt de boter in een pannetje op het vuur. Smelt de witte chocolade in een kom au bain-marie.
  3. Doe de suiker en de eieren in een grote kom. Steek de menger op de bamix® en klop het tot een romig mengsel. Schraap het vanillemerg uit het vanillstokje en meng dit vervolgens met de boter en de melk door het beslag. 
  4. Zeef de bloem boven het mengsel en meng dit samen met het snufje zout door het beslag. Voeg vervolgens de gesmolten witte chocolade toe en meng voorzichtig door het beslag.
  5. Doe de pistachenoten in de processormolen en hak ze grof. Spatel als laatste de helft van de gehakte pistachenoten en frambozen door het beslag. Bewaar de helft voor de bovenkant van de blondies.
  6. Giet het beslag in de met bakpapier beklede bakvorm. Garneer met de overgebleven pistachenoten en frambozen. Bak de blondies 30 minuten in de voorverwarmde oven. Aan de binnenkant moeten de frambozen en pistache blondies nog lekker smeuïg zijn. Laat de blondies echt volledig afkoelen en snijd ze dan in de gewenste vorm.

Hot cross buns

Duur: 45 min + 105 min rijzen / 6 stuks
SLICESY® MET HAKMES – MENGER – MAATBEKER (600 ML)

Hot cross buns zijn typische broodjes die je tijdens het paasontbijt serveert. Het is een Engelse variant op onze krentenbol, maar dan net wat anders en luxer. De broodjes zijn te herkennen aan het kruis bovenop gemaakt van een mengsel van bloem en water. Serveer ze meteen als ze uit de oven komen met lekker veel roomboter!

Ingrediënten

Voor de hot cross buns

» 260 g bloem
» 125 ml melk
» 60 g rozijnen
» 50 g witte basterdsuiker
» 30 g roomboter + extra om erbij te serveren
» 1/2 geklutst eitje
» 1 tl koekkruiden
» snufje gemalen kruidnagel
» half zakje gedroogde gist (4g)
» snufje zout
» scheutje zonnebloemolie

Voor de bloempasta

» 30 g bloem
» 4 el water

Voor de afwerking

» 1 el abrikozenjam
» 2 el water

Bereiding
  1. Wel de rozijnen in een bakje met water. Steek het hakmes in de SliceSy®. Doe de bloem, de suiker, de kruiden en een snufje zout in de SliceSy®. Meng het geheel door kort te pulsen.
  2. Verwarm de melk in een pannetje op middelhoog vuur. Voeg de roomboter toe en laat dit smelten. Haal van het vuur en voeg het gist aan de melk toe. Zorg ervoor dat de melk niet te warm is, hij moet ongeveer een temperatuur van 35 graden hebben. Meng even goed door elkaar en zet dan apart zodat de gist kan gaan werken.
  3. Doe het melkmengsel daarna samen met het geklutste ei bij de rest in de SliceSy®. Laat de SliceSy® het deeg in ongeveer vijf minuten soepel kneden. Laat de rozijnen uitlekken en dep ze iets droog. Voeg ze bij het deeg en meng het geheel nog even kort.
  4. Vet een kom iets in met een beetje zonnebloemolie. Doe het deeg in de kom en maak er een mooie bol van. Dek de kom af met een natte theedoek en laat het deeg één uur op een warme plek rijzen.
  5. Neem het deeg uit de kom en druk de lucht eruit. Kneed het deeg kort en maak dan zes bolletjes van het deeg. Leg de bolletjes deeg naast elkaar in een met bakpapier beklede bakvorm. Bedek ze weer met de theedoek en laat ze nog eens 45 minuten op een warme plek rijzen.
  6. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Meng voor het kruis de bloem met het water tot een papje met een kleine garde. Snijd licht een kruis in de bovenkant van de broodjes. Doe de bloempasta in een spuitzak, knip hier een klein puntje vanaf en spuit de kruisen over de broodjes in de groeven.
  7. Bak de hot cross buns in 25 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Steek de menger op de bamix®. Doe de abrikozenjam met het water in de maatbeker en meng het geheel. Haal de broodjes uit de oven en bestrijk ze hier gelijk mee. Serveer de hot cross buns warm met roomboter ernaast.