Valentijnstaart

Duur: 50 min + 60 min wachttijd / 8-12 taartpunten
SLICESY® MET HAKMES – KLOPPER

Met deze valentijnstaart is er love in the air! De taart is gemaakt van een vulling van witte chocolade en met hartjes van frambozencoulis. Het is even een werkje, maar gelukkig helpt de bamix® een handje mee. Met deze goddelijke taart maak je hoe dan ook indruk op jouw Valentijn en laat liefde nou net door de maag gaan!

Ingrediënten

Voor de bodem

» 160 g bloem
» 110 g koude boter
» 60 g poedersuiker
» 40 g amandelmeel
» 1 eidooier
» snufje zout

Voor de vulling

» 250 ml slagroom
» 300 g roomkaas
» 200 g witte chocolade + iets extra voor de garnering
» 2 gelatineblaadjes

Voor de frambozencoulis

» 125 g frambozen (vers of diepvries)
» 25 g kristalsuiker
» 1 theelepel citroensap

Bereiding
  1. Doe de bloem, poedersuiker, amandelmeel en een snufje zout in de SliceSy® met hakmes. Zet de bamix® erop en druk op de tweede snelheid. Meng het geheel goed door elkaar. Voeg daarna de boter, eidooier en twee eetlepels ijskoud water toe en laat de SliceSy® het geheel tot een mooi deeg vormen. Haal het deeg uit de SliceSy® en maak er met je handen een mooie bal van. Pak het deeg in huishoudfolie in en laat het vervolgens 60 minuten in de koelkast rusten.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Rol het deeg op een vel bakpapier uit tot een grote ronde lap. Zo kun je hem straks gelijk in de vorm leggen. Gebruik bij het uitrollen van het deeg nog wat extra bloem. Vet een taartvorm van 24 cm in en bedek de vorm met het deeg. Druk het deeg netjes in de vorm en haal het overtollige deeg weg. Leg over het deeg een stuk bakpapier en vul het bakpapier met een hulpvulling. Dit heet blind bakken, zodat de taart niet te hoog wordt tijdens het bakken. Als hulpvulling kun je bijvoorbeeld rijst of bonen gebruiken. Bak de bodem met de hulpvulling 20 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de hulpvulling en het bakpapier daarna weg. Verlaag de temperatuur tot 160 graden (hetelucht) en bak nog eens 10 minuten in de oven.
  3. Maak in de tussentijd de frambozencoulis. Doe de frambozen samen met de suiker, citroensap en één eetlepel water in een steelpannetje. Verhit het geheel op middelhoog vuur. Roer af en toe totdat de frambozen zacht zijn geworden en de suiker is opgelost. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel vervolgens iets afkoelen.
  4. Giet het frambozenmengsel door een fijne zeef boven een kom om de zaden te verwijderen. Je kunt een lepel gebruiken om het mengsel door de zeef te duwen. Uiteindelijk heb je best wat vruchtvlees over. Laat de frambozencoulis volledig afkoelen voordat je hem gaat gebruiken.
  5. Smelt voor de vulling de witte chocolade au bain-marie. Zorg dat de witte chocolade niet te heet wordt, deze chocolade kan namelijk snel verbranden. Wees dus geduldig bij het smelten en blijf roeren in de kom.
  6. Leg de gelatineblaadjes een voor een voor vijf minuten in koud water om te laten weken. Haal de blaadjes eruit en knijp ze goed uit. Leg ze in een steelpannetje en voeg vijf eetlepels water toe. Verwarm de gelatine al roerend tot die volledig is opgelost.
  7. Doe de slagroom en roomkaas in een kom. Steek de klopper op de bamix® en klop het geheel romig. Het mengsel hoeft niet te stevig te worden. Spatel de gesmolten witte chocolade en de gelatine er vervolgens voorzichtig doorheen. Schenk het mengsel vervolgens op de taart en strijk de bovenkant glad.
  8. Doe frambozencoulis in een pipet of spuitfles en verdeel kleine druppeltjes frambozencoulis over de taart. Ga met een satéprikker voorzichtig door de druppeltjes frambozencoulis zodat er hartjes ontstaan. Zet de valentijnstaart daarna voor minimaal vier uur in de koelkast om op te stijven.
  9. Hak met behulp van de SliceSy® met hakmes wat witte chocolade fijn. Serveer de valentijnstaart met de fijngehakte witte chocolade.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Zelf falafel maken

Duur: 25 min + minstens 750 min wachttijd / 8 stuks
SLICESY® MET HAKMES

Zelfgemaakte falafel is echt zoveel lekkerder dan uit de supermarkt! Zelf falafel maken is ook nog eens een leuk klusje om te doen. Je hebt hiervoor gedroogde kikkererwten nodig die je lang genoeg van tevoren in koud water weekt. De falafel is lekker in een salade, in wraps of op een pitabroodje, maar ook lekker als snack. Laat de keukenpret beginnen en trakteer jezelf op deze heerlijke zelfgemaakte falafel!

Ingrediënten


»
125 g gedroogde kikkererwten
» 1 ui
» 2 knoflooktenen
» 3 eetlepels bloem
» 1 theelepel komijnzaad
» 1 theelepel korianderzaad
» 1/2 theelepel cayennepeper
» sap van een halve citroen
» handjevol platte peterselie
» peper en zout
» zonnebloemolie om in te frituren

Bereiding
  1. Week de kikkererwten minstens 12 uur in koud water. Giet ze af en dep ze droog met keukenpapier.
  2. Doe ze samen met alle ingrediënten in de SliceSy® met hakmes. Maal het mengsel tot een grof geheel. Eventueel kun je de SliceSy® samen met de bamix® oppakken en iets heen en weer schudden. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
  3. Is het mengsel nog te nat? Voeg dan eventueel nog wat extra bloem toe.
  4. Vorm kleine balletjes van het mengsel met je handen. Laat de falafel vervolgens een half uur in de koelkast opstijven.
  5. Verhit de zonnebloemolie in een diepe pan tot ongeveer 180 graden. Bak de falafel in de hete olie tot ze goudbruin en knapperig zijn. Haal de falafel vervolgens uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer de falafel meteen.

Banaan-ei pannenkoekjes

Duur: 15 min / 2 personen
MULTIMES, MENGER & MAATBEKER (1L)

Er zijn altijd wel bananen en eieren in huis. Je kunt voor deze pannenkoekjes zelfs rijpe bananen gebruiken voor nog meer smaak. Een ding is zeker: de banaan-ei pannenkoekjes zijn om te smullen. Met de bamix als hulpmiddel zijn ze echt zo gemaakt. Een heerlijk ontbijt voor in het weekend of juist om van een doordeweekse dag een feestje te maken!

Ingrediënten


»
2 eieren
» 1 banaan
» 50 g bloem
» klontje roomboter
» 1 theelepel bakpoeder
» 1 theelepel kaneel
» snufje zout
» blauwe bessen naar smaak
» maple syrup naar smaak

Bereiding
  1. Doe de banaan in de maatbeker. Steek het multimes op de bamix® en pureer de banaan fijn.
  2. Voeg de eieren toe samen met de bloem, bakpoeder, kaneel en een snufje zout. Steek de menger op de bamix® en meng het geheel tot een mooi beslag.
  3. Doe een klontje roomboter in een koekenpan en bak de banaan-ei pannenkoekjes op middelhoog vuur goudbruin.
  4. Serveer de banaan ei pannenkoekjes meteen met naar smaak blauwe bessen en maple syrup.

Energierepen met pure chocolade

Duur: 20 min + 120 min wachttijd / 12 stuks
SLICESY® MET HAKMES

Behoefte aan een lekker tussendoortje? Maak dan eens deze energierepen met pure chocolade. Zo laat je niet alleen je smaakpapillen dansen, maar ook je energieniveau stijgen. De energierepen gemaakt van havermout, pinda’s en zaden zitten boordevol voedzame ingrediënten en het mooie is dat de bamix® SliceSy® al het zware werk voor je doet. Zo wordt zelf deze energierepen maken een appeltje eitje!

Ingrediënten


»
150 g fijne havermout
» 100 g dadels
» 75 g pinda’s
» 75 ml kokosolie
» 50 g pompoenpitten
» 50 g lijnzaad
» 50 g honing
» 30 g pure chocolade
» snufje zout

Bereiding
  1. Plaats het hakmes in de SliceSy®. Doe de dadels in de SliceSy®, haal eventueel eerst de pitten eruit. Hak de dadels helemaal fijn tot een bal.
  2. Voeg vervolgens de pinda’s, pompoenpitten en de lijnzaad toe aan de dadels. Hak het geheel grof en zorg dat alles goed gemengd is.
  3. Verwarm de kokosolie samen met de honing in een steelpannetje op middelhoog vuur.
  4. Doe alle ingrediënten behalve de pure chocolade in een mengkom en meng het geheel.
  5. Verdeel het mengsel op een met bakpapier beklede kleine bakplaat. Zet het mengsel minstens twee uur in de koelkast om hard te laten worden.
  6. Smelt op het laatst de pure chocolade au bain-marie. Haal de bakplaat uit de koelkast en versier het geheel met de pure chocolade. Laat de chocolade hard worden en snijd vervolgens in repen.

Kersttrifle met pistache, frambozen en rozen

Duur: 120 min / 8 personen
MENGER, MAATBEKER (1L), KLOPPER EN PROCESSORMOLEN
Extra materiaal: Trifleschaal

Duik in de kerstsfeer met deze betoverende kersttrifle. Laag op laag van feestelijke verrukking: luchtige cake, goddelijke pistache- en ricottaroom, sappige frambozen en een vleugje rozenmagie. Niet alleen een lust voor het oog, maar ook nog eens echt heel erg lekker. We gebruiken hiervoor de bamix® baking box, ideaal voor als je gaat bakken. Ga je deze kersttrifle met pistache, frambozen en rozen maken? Laat het ons dan weten via onze socials!

Ingrediënten

Voor de cake

» 250 g roomboter (op kamertemperatuur)
» 225 g zelfrijzend bakmeel
» 200 g kristalsuiker
» 4 eieren
» 1 theelepel vanille-extract
» snufje zout

Voor de pistachepasta

» 40 g ongezouten pistachenoten (gepeld)
» 20 g kristalsuiker
» mespunt groene kleurstof
» snufje zout

Voor de kersttrifle

» 500 g ricotta
» 250 g slagroom
» 225 g verse frambozen
» 150 g rode bessen
» 20 g ongezouten pistachenoten (gepeld)
» 2 eetlepels kristalsuiker
» 2 eetlepels rozenwater
» 1 theelepel rozenblaadjes

Bereiding
  1. Begin voor het maken van dit dessert met de cake. Je kunt hem eventueel al een dag van tevoren bakken. Verwarm de oven voor op 170 graden (hetelucht).
  2. Steek de menger op de bamix® en klop de boter met de suiker romig. Voeg één voor één de eieren toe en meng totdat deze goed zijn opgenomen. Voeg het bakmeel, de vanille-extract en een snufje zout toe en mix totdat alles goed gemengd is.
  3. Giet het cakebeslag in een ingevette cakevorm. Bak de cake ongeveer in 55 minuten in de voorverwarmde oven gaar. Haal uit de oven en laat iets afkoelen voordat je hem eruit haalt. Laat hem vervolgens op een taartrooster helemaal afkoelen. Bewaar de cake buiten de koelkast verpakt in aluminiumfolie.
  4. Verwarm de oven voor op 150 graden (hetelucht). Leg de gepelde pistachenoten op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de pistachenoten acht minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Laat de pistachenoten iets afkoelen en doe ze vervolgens in de processormolen samen met de kristalsuiker, groene kleurstof en een snufje zout. Zet de bamix® op de processormolen en draai net zolang totdat er een pistachepasta ontstaat.
  6. Zet de klopper op de bamix®, doe de slagroom samen met de suiker in een maatbeker en klop de slagroom stijf. Klop vervolgens de ricotta los en meng deze samen met de opgeklopte slagroom en de pistachepasta.
  7. Snijd de cake in plakken. Verdeel de helft van de cake aan de onderkant van de trifleschaal. Besprenkel de cake met wat van de rozenwater. Verdeel de helft van het ricottamengsel erover en de helft van de frambozen. Herhaal dit nogmaals.
  8. Rooster de pistachenootjes kort in een droge koekenpan en hak ze vervolgens fijn. Garneer de kersttrifle met de overige frambozen, rode bessen, rozenblaadjes en de fijngehakte pistachenootjes. 

Gevulde appels met noten en vanillesaus

Duur: 35 min / 4 personen
MENGER – MAATBEKER (1L) – SLICESY® MET HAKMES

Met de herfst in volle gang is er geen betere manier om te genieten van de overvloed aan appels dan met dit heerlijke recept. Deze gevulde appels met noten is een lekker en makkelijk dessert. We serveren de gevulde appels met een zelfgemaakte vanillesaus. Geniet van de smaken van de herfst met deze warme traktatie!

Ingrediënten

Voor de gevulde appels met noten

» 4 appels naar keuze
» 35 g hazelnoten
» 35 g walnoten
» 40 g roomboter op kamertemperatuur
» 2 eetlepels honing
» 1 eetlepel kaneel
» 1/2 theelepel nootmuskaat
» 1/2 theelepel gemalen kruidnagel

Voor de vanillesaus

» 100 ml volle melk
» 100 ml slagroom
» 1 vanillestokje
» 2 eidooiers
» 2 eetlepels kristalsuiker

Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
  2. Was de appels en dep ze droog. Snijd de bovenkant van de appels en boor het midden van de appels met een appelboor eruit.
  3. Doe de noten in de SliceSy® met hakmes en maal ze fijn. Meng de noten met de roomboter, honing en specerijen.
  4. Vul de appels met het notenmengsel en leg het ‘deksel’ van de appel er weer op.
  5. Zet de gevulde appels in een ingevette ovenschaal en bak ze in de voorverwarmde oven in 25 minuten gaar.
  6. Maak in de tussentijd de vanillesaus. Schraap hiervoor het merg uit het vanillestokje en voeg dit samen met de melk, de slagroom, de suiker en het vanillestokje in een steelpan toe. Zet de steelpan op laag vuur. Laat het mengsel 15 minuten op het lage vuur staan. Het mag absoluut niet gaan koken.
  7. Steek de menger op de bamix® en klop de eidooiers samen met de helft van het roommengsel in de maatbeker luchtig.
  8. Giet de inhoud van de maatbeker bij het mengsel in de steelpan en verwarm al roerend totdat de saus gebonden is. Laat ook hier de saus absoluut weer niet koken. Laat de saus iets afkoelen en roer de saus af en toe nog even door.
  9. Haal de gevulde appels uit de oven en serveer meteen met de vanillesaus.

Mezze plank met verschillende dips

Duur: 30 min / één grote plank
SLICESY® MET HAKMES

Is deze mezze plank met verschillende dips geen plaatje om te zien? Allerlei lekkers om te dippen in de drie dips: een muhammara, een mango hummus en een geitenkaas-bietendip. Met de bamix® zijn ze ook nog eens zo gemaakt. Een Oosters feestje op een plank. Weer eens wat anders voor bij de borrel toch? 

De dips zijn het makkelijkst om met het hakmes in de SliceSy® te maken. Heb je deze niet? Dan kun je ook de bamix® met het multimes en een maatbeker gebruiken.

Ingrediënten

Voor de muhammara

» 350 g geroosterde paprika uit pot
» 50 g walnoten
» 2 eetlepels granaatappelmelasse
» 1 eetlepel olijfolie
» 1 eetlepel citroensap
» 1 knoflookteen
» 1 theelepel gemalen komijn
» mespunt gerookt paprikapoeder
»
peper en zout

Voor de mango hummus

» 1 mango
» 1 pot kikkererwten (350 g)
» 2 eetlepels olijfolie
» 1 eetlepel chilisaus
» 1 knoflookteen
» 1 theelepel  currypoeder
»
peper en zout

Voor de geitenkaas-bietendip

» 3 voorgekookte bieten
» 125 g verse geitenkaas
» 1 theelepel zwart sesamzaad
»
peper en zout

Voor de mezze plank (naar smaak)

» flatbread en/of pitabroodjes
» soepstengels met sesam
» radijsjes
» olijven
» kleine komkommers
»
vijgen

» cherrytomaatjes
» blokjes feta
» artisjokken
» dadels
» bladpeterselie
»
verse munt

Bereiding
  1. Begin met het maken van de muhammara. Rooster hiervoor eerst de walnoten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen. Doe alle ingrediënten vervolgens in de SliceSy® met hakmes. Meng het geheel kort totdat er een mooie dip ontstaat. Breng eventueel nog op smaak met wat peper en zout. Haal de muhammara uit de SliceSy®. Dit kan gemakkelijk door het inzetstuk omhoog te trekken en zo te legen boven een kommetje.
  2. Zorg dat de SliceSy® met het hakmes weer schoon is zodat de mango hummus gemaakt kan worden. Laat de hiervoor kikkererwten uitlekken en maak de mango schoon zodat je alleen het vruchtvlees over hebt. Doe alle ingrediënten in de SliceSy® en meng tot het een glad en smeuïg geheel is. Proef de mango hummus en breng eventueel nog op smaak met peper en zout of wat extra citroensap en/of olijfolie. Haal de mango hummus uit de SliceSy® en serveer in een kommetje.
  3. Zorg dat de SliceSy® met het hakmes weer schoon is zodat we als laatste aan de slag gaan met de geitenkaas-bietendip. Rooster de zwarte sesamzaadjes in een droge koekenpan en zet deze apart. Doe de rest van de ingrediënten in de SliceSy® en meng het geheel kort. Breng de dip eventueel nog op smaak met peper en zout. Haal uit de SliceSy®, serveer ook de geitenkaas-bietendip in een kommetje en garneer met het zwarte sesamzaad.
  4. Zet de verschillende dips op een grote houten plank en leg daaromheen alle overige ingrediënten voor de mezze plank om mee te dippen.

Hartige cake met spinazie en feta

Duur: 15 min + 45 min oventijd / 12 plakken
MENGER – MAATBEKER (1L)
Extra materiaal: cakevorm van 1L

Weer eens iets anders dan een klassieke cake is een hartige cake! Op smaak gebracht met allerlei hartige smaakmakers. Wij voegden dit keer verse spinazie, zongedroogde tomaten, pijnboompitten en feta toe. Ideaal om een plakje van deze cake met spinazie en feta mee naar school of werk te nemen. Wat over? Je kunt zelfs plakken van deze hartige cake met spinazie en feta invriezen, zodat je altijd een heerlijk tussendoortje in huis hebt. Een lekkere en gezonde traktatie!

Ingrediënten

» 200 g zelfrijzende bloem
» 200 g verse spinazie
» 125 g feta
» 100 ml olijfolie + iets extra
» 80 g zongedroogde tomaten
» 75 ml melk
» 50 g pijnboompitten
» 4 eieren
»
peper en zout

Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 170 graden (hetelucht). Vet een cakevorm in of bekleed deze met bakpapier.
  2. Doe een beetje olijfolie in een koekenpan en bak hier de spinazie in totdat deze geslonken is. Haal de pan van het vuur en laat de spinazie in een vergiet uitlekken.
  3. Doe de olijfolie, melk en eieren in de maatbeker. Steek de menger op de bamix®, schakel het toestel aan op de tweede snelheid en meng het geheel. Voeg vervolgens de zelfrijzende bloem toe, schakel het toestel opnieuw aan op tweede snelheid en meng de bloem door het beslag totdat er een glad beslag ontstaat.
  4. Verkruimel de feta en snijd de zongedroogde tomaten fijn. Houd wat van de feta, zongedroogde tomaten en pijnboompitten over voor de garnering van de bovenkant. Doe de rest van de feta, zongedroogde tomaten en de pijnboompitten samen met de spinazie bij het beslag. Spatel dit voorzichtig door het beslag. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Giet het beslag in de ingevette cakevorm en strijk de bovenkant glad. Bestrooi de cake met wat overgebleven feta, zongedroogde tomaten en pijnboompitten.
  6. Bak de cake in de voorverwarmde oven in 45 minuten af.
  7. Haal de cake uit de oven en laat hem op een taartrooster iets afkoelen. Haal uit de vorm en snijd de hartige cake met spinazie en feta vervolgens in plakken.

Eton mess met bramen, slagroom en pure chocolade

Duur: 15 min + 60 min oventijd / 4 personen
KLOPPER – MAATBEKER (1L) 

Het is weer volop bramenseizoen. Dus serveren we die in deze goddelijke eton mess met bramen, slagroom en pure chocolade. Eton mess is een klassiek Engels dessert gemaakt van meringue, slagroom en fruit. Het schijnt dat ooit bij een groot diner tijdens het serveren, er een ongeluk plaatsvond waardoor de meringue in stukken brak. Om toch nog een dessert te kunnen serveren besloot de kok om het als een ‘mess’ op te dienen. Toch vinden wij deze eton mess eruitzien als een kunstwerk op een bord!

Ingrediënten

Voor de meringue

» 4 eiwitten
» 175 g kristalsuiker (of poedersuiker)
» citroensap voor het ontvetten

Voor de eton mess met bramen, slagroom en pure chocolade

» 250 g bramen
» 250 g slagroom
» 30 g pure chocolade
» 1 eetlepel kristalsuiker
» paar cressen

Bereiding
  1. Zorg voor het maken van de meringue dat de bamix® en de maatbeker helemaal vetvrij zijn. Je kunt daardoor even alles extra goed schoonmaken door wat citroensap en keukenpapier te gebruiken. Verwarm de oven voor op 90 graden (hetelucht).
  2. Doe de eiwitten in de maatbeker. Zet de klopper op de bamix®, schakel het toestel op de eerste snelheid en zet in de maatbeker. Zodra de eiwitten beginnen te schuimen kun je beetje bij beetje de kristalsuiker erbij doen. Klop door totdat de eiwitten helemaal stijf en glanzende pieken zijn geworden. Je kunt dit controleren door de maatbeker op zijn kop te houden. Als het goed is blijven de geklopte eiwitten nu in de maatbeker zitten.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak hier vier hoopjes van de geklopte eiwitten. Zet de bakplaat in de voorverwarmde oven en droog de meringues in één uur.
  4. Haal de meringues uit de oven en laat het helemaal afkoelen.
  5. Zorg dat de maatbeker en de bamix® met klopper weer schoon is. Doe de slagroom hierin samen met één eetlepel kristalsuiker. Schakel het toestel aan op tweede snelheid en klop de slagroom stijf.
  6. Hak de pure chocolade fijn. Breek de meringues in stukken. Verdeel deze over vier borden. Verdeel hier ook de slagroom en de bramen over. Garneer de eton mess met de gehakte pure chocolade en wat cress.

Rabarbercheesecake

Duur: 20 min + 70 min oventijd / 8-12 personen
SLICESY® HAKMES – MULTIMES EN MENGER
Extra materiaal: springvorm met een diameter van 24 cm

Misschien wel de lekkerste taart der taarten: de cheesecake. Wist je dat je deze heel gemakkelijk met de bamix® kunt maken? De koekjeskruimels voor op de bodem maken we met de SliceSy® met hakmes en voor de vulling gebruiken we het hulpstuk de menger. Voor deze variant maken we ook nog een rabarberjam met gebruik van het multimes. Zo krijg je in 1-2-3 een heuse rabarbercheesecake. Fris, zoet en zuur. Zoveel smaken te proeven!

Ingrediënten

Voor de rabarberjam

» 250 g rabarber
» 75 g geleisuiker
» 1/2 biologische sinaasappel

Voor de cheesecake

» 500 g volle kwark
» 500 g roomkaas
» 200 g kristalsuiker
» 250 g digestive koekjes
» 75 g roomboter + extra om de vorm in te vetten
» 2 eieren
»
2 eidooiers
» 1 vanillestokje
» 2 eetlepels maïzena
»
snufje zout

Bereiding
  1. Begin voor het maken van dit recept met de rabarberjam. Snijd de rabarber hiervoor in stukken. Rasp de sinaasappel en pers het sap uit. Doe de rabarber samen met de sinaasappelsap en -rasp in een steelpan en verwarm op laag vuur. Voeg als de rabarber zacht is geworden de geleisuiker toe. Meng het door elkaar. Breng het mengsel al roerend aan de kook. Laat alles zo’n vijf minuten doorkoken. Steek het multimes op de bamix®. Pureer het geheel zodat het een gladde jam wordt en laat vervolgens afkoelen.
  2. Verwarm de oven voor op 150 graden (hetelucht). Vet de springvorm in met wat boter.
  3. Plaats het hakmes in de SliceSy®. Maal de koekjes met het hakmes fijn. Smelt de roomboter op laag vuur en meng deze vervolgens door de koekkruimels. Verdeel het kruimelmengsel over de bodem van de springvorm. Druk alles goed aan, dit gaat makkelijk met de achterkant van een lepel.
  4. Steek de menger op de bamix®. Doe de kwark, roomkaas, kristalsuiker, snufje zout en maïzena in een kom en meng alles met behulp van de bamix® door elkaar. Voeg vervolgens één voor één de eidooiers en de eieren toe en blijf mengen. Snijd het vanillestokje in het midden open en schraap met de punt van het mesje de vanille eruit. Meng ook deze erdoor totdat er een glad mengsel ontstaat.
  5. Schep het cheesecakemengsel in de vorm en strijk de bovenkant glad. Verdeel hieroverheen dotjes van de rabarberjam. Maak mooie ‘swirls’ door met een satéprikker het over de bovenkant te verdelen.
  6. Zet op de bodem van de oven een ovenschaal met wat kokend water. Dit zorgt ervoor dat de cheesecake gelijkmatig bakt en je minder kans hebt op scheuren. Bak de cheesecake 70 minuten in de voorverwarmde oven. De bovenkant mag nog ietsje wiebelen als hij uit de oven komt. Laat de rabarbercheesecake afkoelen tot kamertemperatuur. Zet hem vervolgens minimaal 4 uur in de koelkast, maar het liefst een hele nacht. De rabarbercheesecake is de volgende dag namelijk nog lekkerder.