Energierepen met pindakaas

Ingrediënten

 

» 190 g havervlokken
» 20 g quinoavlokken
» 70 g amandelpoeder
» 1 snuifje zout
» 240 g natuurlijke pindakaas
» 105 g honing
» 2 eetlepels kokosolie
» 1 koffielepel vanille-extract
» 75 g bittere chocolade
» 1 eetlepel kokosolie

Bereiding

 

  1. Vermaal de havervlokken met de SliceSy tot bloem. Meng de havervlokken in een kom met de quinoavlokken, het amandelpoeder, het zout, de pindakaas en de honing. Meng goed met een spatel of met je handen. Bekleed een rechthoekige bakvorm met bakpapier en druk de pasta gelijkmatig aan. Plaats in de diepvries.
  2. Smelt de chocolade in een kannetje en doe er de kokosolie bij. Meng met het mes van de bamix op snelheid 1. Giet de chocoladesaus over de pindakaaspasta en laat ze hard worden.
  3. Haal de pasta uit de bakvorm en snij hem met een scherp mes in twaalf repen. Je kunt de repen twee weken in de koelkast of drie maanden in de diepvries bewaren.

Bamix Snacks en Zoetigheden

cheesecake ijs met aardbeien

Bamix Snacks en Zoetigheden

zalmsteak

Bamix Snacks en Zoetigheden

baba ganoush

Omgekeerde taart met vijgen en rozemari

Ingrediënten

 

» 10 verse vijgen
» 1 takje rozemarijn
» 120 g zachte boter
» 250 g bruine rietsuiker of kokossuiker
» 3 eieren
» 200 g zelfrijzende bakmeel
» 1/2 koffielepel bicarbonaat
» 1/2 koffielepel fleur de sel
» 110 ml melk
» 1/4 koffielepel vanille-extract of vanillepoeder

 

Voor de versiering
» Volle zure room
» 2 verse vijgen
» Honing
» Rozemarijn

Bereiding

 

  1. Verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Bekleed de bodem en de zijkanten van een springvorm met hoge rand met bakpapier. Je kunt de randen licht met boter insmeren zodat het papier mooi blijft zitten.
  3. Snij de vijgen in de hoogte doormidden. Leg als een rozet op de bodem van de bakvorm. Begin met een eerste cirkel aan de uiteinden en voeg cirkels toe naarmate je naar binnen toe beweegt. Strooi fijngesnipperde rozemarijn in de tussenruimtes.
  4. Doe de zachte boter en de suiker in een grote kom. Maak de klopper op de bamix vast en meng op stand 2. Voeg een voor een de eieren toe en meng goed. Vergeet niet om de boorden met een spatel schoon te strijken.
  5. Zeef de bloem, het bicarbonaat en het zout. Giet de helft van het bloemmengsel en de helft van de melk in de kom. Meng goed. Voeg de resterende ingrediënten en het vanille-extract toe. Meng opnieuw tot het deeg mooi glad is.
  6. Giet het mengsel over de vijgen en spreid het goed open met een spaan. Laat ongeveer 1 uur in de oven bakken.
  7. Laat 15 min afkoelen. Draai de taart op een bord om en maak de springvorm voorzichtig los. Haal de bodem en het bakpapier weg. Laat afkoelen en werk af met een grote lepel zure room, de in stukken gesneden verse vijgen, een druppel honing en rozemarijn.

Bamix Snacks en Zoetigheden

cheesecake ijs met aardbeien

Bamix Snacks en Zoetigheden

zalmsteak

Bamix Snacks en Zoetigheden

baba ganoush
cheesecake ijs met aardbeien

Cheesecake-ijs met aardbeien

Ingrediënten

 

» 1 bakje Belgische aardbeien
» 250 g speculoos
» 1 blikje geconcentreerde gesuikerde melk
» 500 g roomkaas (zoals Philadelphia)
» 30 cl vloeibare volle room
» Het sap en de zeste van 1 citroen

cheesecake ijs met aardbeien

cheesecake ijs met aardbeien
Bereiding

 

  1. Doe de roomkaas, de vloeibare room, de geconcentreerde gesuikerde melk, het citroensap en de zeste in een kan. Maak het menghulpstuk op de bamix vast en klop op op hoge snelheid  tot het mengsel dik wordt.
  2. Vermaal de speculoos met de SliceSy in grove stukken. Zet even aan de kant.
  3. Doe er daarna de aardbeien bij en hak ze enkele malen zodat er stukken overblijven.
  4. Giet de room in een schaal die in de diepvries mag (of gewoon in een Tupperware-kom). Doe er de aardbeien en stukjes speculoos bij en meng voorzichtig tot je een mooie marmering bekomt. Zet het ijs minimaal een nacht in de diepvries. Wanneer je ervan wilt eten, haal je de schaal een kwartier op voorhand uit de diepvries en schep je er bollen uit.

Bamix Snacks en Zoetigheden

zalmsteak

Bamix Snacks en Zoetigheden

baba ganoush

Nice cream met watermeloen

Ingrediënten

» 2 bananen
» 1 kleine watermeloen
» 1 eetlepel esdoornsiroop
» Het sap van 1 limoen
» 3 eetlepel amandelmelk

Bereiding

 

  1. Snij de banaan in schijfjes, doe ze in een zakje en leg dat in de diepvries.
  2. Snij twee tot drie plakken watermeloen in grove stukken.
  3. Doe de bevroren schijfjes banaan in een kan, voeg er het limoensap, de esdoornsiroop, de amandelmelk en de blokjes watermeloen aan toe.
  4. Schuif de mengstaaf op de bamix en mix de bereiding tot je glad ijs krijgt.
  5. Serveer meteen in een kom of giet het ijs in een pot en bewaar het in de diepvries.

Bamix Snacks en Zoetigheden

zalmsteak

Bamix Snacks en Zoetigheden

baba ganoush

Geglaceerde kersentiramisu

Ingrediënten
2 personen – Bereidingstijd: 25 min – Kooktijd: 15 min

» 600 g ontpitte kersen
» 250 g mascarpone
» 100 g speculoos
» 100 g suiker
» 40 g witte chocoladekrullen
» 3 eieren
» 2 eetlepels kirsch
» 1 eetlepel honing

Bereiding

 

  1. Verwarm de kersen samen met de honing gedurende 15 min in een pan op een gematigd vuur.
  2. Klop de mascarpone zo’n 5 min met de Bamix (klopper) zodat hij lekker romig wordt. Voeg er de kirsch aan toe en roer goed.
  3. Scheid de eierdooiers van het eiwit. Klop de suiker door de eierdooiers met de Bamix en de mengstaaf. Roer de geklopte dooiers voorzichtig met een bakspatel door de mascarponecrème.
  4. Klop het eiwit met de Bamix tot sneeuw en roer het ook met een bakspatel door de mascarponecrème.
  5. Strooi een bodempje grof gehakte speculoos in de glazen, doe er daarna een portie kersen met hun sap boven en dan de mascarponemousse. Plaats minstens 5 uur in de koelkast, bestrooi met de wittechocoladekrullen en serveer.

Bamix Snacks en Zoetigheden

zalmsteak

Bamix Snacks en Zoetigheden

baba ganoush

Aardbeienmousse (keto)

Ingrediënten
4 personen – Bereidingstijd: 20 min

» 250 g aardbeien
» 250 ml verse room 30% vet
» 60 ml warm water
» 3 eetlepels stevia
» 3 eetlepels poedergelatine
» 2 koffielepels citroensap

Bereiding

 

  1. Meng de poedergelatine met warm water en laat daarna minstens 5 min rusten.
  2. Mix de aardbeien, de stevia, het citroensap en het gelatine-watermengsel met de Bamix (met het stermes) in een eerste kom.
  3. Klop de room met de Bamix met klopper in een tweede kom. De room moet goed stijf zijn.
  4. Roer de opgeklopte room voorzichtig met een bakspatel door het aardbeienmengsel. Verdeel je aardbeienmousse over de schaaltjes en plaats ze minstens 5 uur in de koelkast voordat je ze serveert!

Bamix Snacks en Zoetigheden

zalmsteak

Bamix Snacks en Zoetigheden

baba ganoush

Toetje met framboos en chocolade

Ingrediënten

Voor 1 toetje in hartvorm

Voor de frambozencoulis

» 120 g frambozenpuree
» 60 g verse frambozen
» 20 g invertsuiker
» 4 g pectine NH
» 20 g fijne kristalsuiker

Voor het chocolade zanddeeg

» 90 g poedersuiker
» 25 g ongezoet cacaopoeder
» 120 g zachte boter
» 2 g zout
» 30 g amandelpoeder
» 1 ei
» 210 g bloem type 55

Voor de frambozenmousse

» 175 g frambozenpuree
» 6 g de gelatine 200 bloom
» 52 g poedersuiker
» 26 g eiwit
» 12 g water
» 150 g opgeklopte room van 35%

Voor het spiegelglazuur

» 12 g gelatineblaadjes
» 200 g fijne suiker
» 200 g vloeibare glucose
» 110 g water
» 135 g gesuikerde, geconcentreerde melk
» 200 g witte chocolade
» 1 snuifje rode poederkleurstof

Bereiding

Voor de frambozencoulis

  1. Warm de puree, de frambozen en de invertsuiker op tot 40°C.
  2. Voeg er het mengsel van pectine NH en fijne kristalsuiker aan toe.
  3. Breng aan de kook en laat ongeveer 1 min koken.
  4. Giet in de bakvorm met insert en plaats in de diepvries gedurende 2 uur.

Voor het chocolade zanddeeg

  1. Zeef de poedersuiker samen met de cacao.
  2. Doe de zachte boter, de poedersuiker, de cacao, het zout en het amandelpoeder in een slakom. Meng met een spatel. Voeg het ei toe en roer verder. Doe er de bloem bij en kneed tot je een mooi egaal mengsel hebt, maar niet langer.
  3. Wikkel het deeg in folie, plat het af met de palm van je hand en leg 1 uur in de koelkast.
  4. Bestrooi het werkblad met bloem en rol het deeg erover uit. Snij de basis van je toetje in hartvorm uit met de snijrand van je 3D hart bakvorm (merk Silikomart).
  5. Bewaar de rest van het deeg voor een andere gelegenheid (je kunt het ook invriezen).
  6. Bak 15 min in een voorverwarmde oven op 170 °C. Laat afkoelen.

Voor de frambozenmousse

  1. Warm de frambozenpuree op en voeg er de gerehydrateerde gelatine aan toe. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  2. Maak met het eiwit, de poedersuiker en het water een Italiaanse meringue.
  3. Klop de room met de handmixer. Meng de opgeklopte room met een bakspatel door de meringue. Voeg daarna voorzichtig de frambozenpuree toe en meng licht met een garde.
  4. Doe alles in een spuitzak en leg aan de kant.
  5. Breng een laag frambozenmousse in de 3D bakvorm met hulp van de spuitzak (de helft). Breng nadien de frambozencoulis aan.
  6. Bedek het vervolgens met de andere helft van de frambozenmousse en uniformiseer..
  7. Eindig met de chocolade zanddeeg en plaats in de vriezer voor minimum 4 uur.

Voor het spiegelglazuur

  1. Rehydrateer de gelatine in een grote kom met koud water.
  2. Doe de witte chocolade en de gesuikerde geconcentreerde melk in een hoge, smalle kom. Voeg er een vleugje kleurstof naar keuze aan toe.
  3. Verwarm het water, de suiker en de glucose in een pan tot 103 °C. Controleer de temperatuur met een thermometer, dit is zeer belangrijk! Wring de gelatine uit en giet ze over het mengsel van de chocolade en geconcentreerde melk. Giet er de suikerstroop bij en mix twee minuten lang met bamix om het mengsel vloeibaar te maken. Houd het blad van de mixer diep in de kom zodat er geen lucht in de bereiding komt.
  4. Leg vershoudfolie op het glazuur en laat het afkoelen op het werkblad. Wanneer het 35 °C bereikt, is het glazuur klaar voor gebruik.
  5. Je kunt het spiegelglazuur tien dagen in de koelkast bewaren en zelfs diverse maanden in de diepvries. Als je het hebt ingevroren, moet je het de avond voor gebruik uit de diepvries halen. Om het op te warmen, leg je het telkens 30 seconden in de microgolfoven. Mix opnieuw gedurende 2 min. Het moet goed vloeibaar zijn. Als het je te dik lijkt, controleer je de temperatuur en ga je nog enkele minuten door met mixen.

Haal de frambozenentremets uit de vriezer, plaats hem op een rooster en giet er een belangrijke portie spiegelglazuur over. Laat het bevriezen en plaats de taart op een serveerschaal. Plaats in de koelkast tot degustatie.

Bamix Snacks en Zoetigheden

tulbandcake met bergamot en ricotta

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

tulbandcake met bergamot en ricotta

Tulbandcake met bergamot en ricotta

tulbandcake met bergamot en ricotta

Tulbandcake met bergamot en ricotta

Bake the world a better place

Ingrediënten
Goed voor 1 cake

» 170 g zachte boter
» 200 g suiker
» 425 g ricotta
» 3 grote eieren
» 1 koffielepel vanille-extract
» 1 bergamot (sap + zeste)
» 180 g bloem
» 2 koffielepels gist
» 1/2 koffielepel natriumbicarbonaat
» 1 koffielepel fleur de sel

 

Voor het bergamotglazuur

» 150 g poedersuiker
» 2 eetlepels bergamotsap

Bereiding

 

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Vet een ronde cakevorm met antiaanbaklaag in en bestrooi deze met bloem.
  3. Giet de zachte boter en de suiker in een slakom. Schuif de menger op de Bamix en mix tot het mengsel romig wordt. Voeg de ricotta toe en meng opnieuw 2 tot 3 min. Doe er al mengend een voor een de eieren bij. Voeg het vanille-extract, het bergamotsap (zo’n 50 g) en de zeste toe. Mix nog een laatste keer.
  4. Meng de bloem, de gist, het natriumbicarbonaat en zout in een andere slakom.
  5. Voeg de helft van de bloemmengeling aan het eerste mengsel toe en mix met de Bamix. Doe er dan de tweede helft bij en herhaal het proces.
  6. Giet het deeg in de ronde cakevorm en plaats 50 tot 55 min in de oven. Laat 15 min afkoelen en draai de cake om op een rooster.
  7. Giet de poedersuiker en het bergamotsap in een kan. Maak de garde op de Bamix vast en klop zodat je mooi glad glazuur krijgt.
  8. Plaats de cake op een serveerschaal en giet er het glazuur met bergamot over. Versier met enkele extra zestes.

Smakelijk eten!

Bamix Snacks en Zoetigheden

zalmsteak

Bamix Snacks en Zoetigheden

baba ganoush

Brownie met banaan en pecannoten

Brownie met banaan en pecannoten

“If you can’t remember my name, just say “chocolate”… I’ll turn around.”

Ingrediënten

Voor 8 personen

» 175 g volkorenroggemeel
» 50 g cacaopoeder
» ½ koffielepel fleur de sel
» ½ koffielepel bakpoeder
» 200 g boter
» 300 g pure chocolade (70%)
» 4 eieren
» 150 g witte suiker
» 220 g lichtbruine suiker
» 1 koffielepel vanille-extract
» 2 rijpe bananen
» 1 handvol pecannoten
» 1 handvol chocoladedruppels

Bereiding

 

  1. Verwarm de oven voor op 180° C.
  2. Zeef in een kom het volkorenroggemeel, cacaopoeder, fleur de sel en bakpoeder.
  3. Smelt in een andere kom de boter en de pure chocolade.
  4. Neem een grote mengkom en doe er de hele eieren, witte suiker, lichtbruine suiker (of rietsuiker) en het vanille-extract in. Klop alle ingrediënten op met de klopper van je bamix om een schuimende textuur te verkrijgen. Voeg daarna de mengeling van de gesmolten chocolade en boter toe en klop opnieuw op.
  5. Meng de droge ingrediënten erdoor met een spatel en giet alles in een met bakpapier bedekte bakvorm van 20 x 30 cm.
  6. Snij de bananen in de lengte door, leg ze op het mengsel en voeg er ook de chocoladedruppels en pecannoten aan toe. Bak de brownie 25 min en laat hem volledig afkoelen!

Smakelijk eten!

Cookies met banaan en haver

Cookies met banaan en haver

“When banana’s don’t work, try a cookie.”

― L.M. Fields

Ingrediënten

Voor 6 cookies

» 2 rijpe bananen (of 3 kleine)
» 1 el gesmolten kokosnootolie
» 130 g havervlokken
» 3 el amandelmelk
» 4 el amandelboter of pindakaas
» 1 handvol chocoladedruppels
» 1 snuifje zout

Bereiding

 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
  2. Doe alle ingrediënten in de SliceSy met het hakmes en mix tot je een gladde pasta hebt.
  3. Laat de kinderen met een eetlepel zes porties deeg uit de kom halen en met hun handen tot balletjes kneden. Leg ze op de bakplaat en druk ze zachtjes aan om de cookies te vormen.
  4. Bak de cookies vijftien minuten, haal ze uit de oven en laat ze volledig afkoelen. Je kunt de cookies tot vijf dagen in een doosje in de koelkast bewaren.

Smakelijk eten!