Duur: 30 min / 4 personen (als bijgerecht)
MULTIMES – MAATBEKER (600 ML)

Bloemkool wordt vaak onderschat, maar zo geroosterd op de barbecue krijgt het een ware transformatie. Samen met de romescosaus is dit gerecht er eentje om te onthouden! Romescosaus is een traditionele Spaanse saus gemaakt van geroosterde paprika’s, tomaten, rode peper, amandelen en nog meer smaakmakers. De geroosterde bloemkool met romescosaus is ideaal als bijgerecht bij een zomerse barbecue of als vegetarisch hoofdgerecht.

Ingrediënten

Voor de geroosterde bloemkool

» 1 bloemkool
» 75 g feta
» 15 g amandelschaafsel
» handje platte peterselie
» extra vierge olijfolie
» peper en zout

Voor de romescosaus

» 50 g amandelen
» 50 ml extra vierge olijfolie
» 2 puntpaprika’s
» 2 grote tomaten
» 2 knoflookteentjes
» 1 rode peper
» 1 sneetje oud brood
» 1 eetlepel rode wijnazijn
» 1 eetlepel paprikapoeder

Bereiding
  1. Steek de barbecue aan en verwarm tot een temperatuur van 200 graden.
  2. Begin met het maken van de romescosaus. Rooster de amandelen in een roestvrijstalen pan op de barbecue en zet apart. Haal de schil van de knoflookteentjes. Rooster de knoflookteentjes en het sneetje oud brood kort op de barbecue. Snijd het brood in grove stukken en zet apart.
  3. Rooster daarna de puntpaprika’s, tomaten en rode peper op de barbecue totdat de schil zwart begint te blakeren en de groenten zacht zijn. Haal de groenten dan van de barbecue en laat ze iets afkoelen. Verwijder de schil van de puntpaprika’s, tomaten en rode peper. Verwijder de zaden van de puntpaprika’s en de rode peper. Snijd alle groenten in grove stukken en zet apart.
  4. Doe alle ingrediënten behalve de olijfolie in de maatbeker. Steek het multimes op de bamix® en mix tot een gladde pasta. Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe terwijl de bamix® draait en meng net zolang tot er een gladde saus ontstaat. Proef en breng eventueel nog op smaak met peper en zout. Bewaar de saus tot gebruik in de koelkast.
  5. Rooster het amandelschaafsel in de roestvrijstalen pan op de barbecue en zet ook deze apart. Snijd het blad van de bloemkool en snijd de bloemkool in plakken van ongeveer twee centimeter dik. Wrijf de plakken bloemkool in met wat olijfolie en bestrooi deze met peper en zout naar smaak. Leg de bloemkool op het rooster van de barbecue en grill de plakken ongeveer drie minuten per kant. Haal de gegrilde bloemkool van de barbecue en zet apart.
  6. Begin nu met de opmaak van het gerecht. Verdeel de romescosaus over een schaal. Leg hier de geroosterde bloemkool op. Verkruimel de feta over het gerecht. Besprenkel met wat olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Garneer de geroosterde bloemkool met het geroosterde amandelschaafsel en de platte peterselie.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden