Snelle vegetarische curry met aubergine

Duur: 30 min / 4 personen
MULTIMES – MAATBEKER (1L)

Deze snelle vegetarische curry met aubergine is een smaakexplosie die je in slechts 30 minuten op tafel zet. De zachte aubergine combineert prachtig met de rijke, zelfgemaakte rode currypasta, kikkererwten en romige kokosmelk. Serveer het met naanbrood voor een heerlijke, vullende maaltijd die zowel voedzaam als vol van smaak is. Ideaal voor een doordeweekse avond!

Ingrediënten

 

Voor de snelle vegetarische curry met aubergine

» 2 aubergines
» 200 g kikkererwten uit blik
» 1 blik tomatenblokjes (400 g)
» 200 ml kokosmelk
» 15 g verse koriander
» 2 el kokosolie
» 1 el chilivlokken
» naanbrood voor erbij
» peper en zout

Voor de rode currypasta

» 2 knoflooktenen
» 1 sjalot
» 1 rode peper
» 1 el tomatenpuree
» 1 el garam masala
» 1 klein stukje verse gember
» 1 tl kurkuma
» 1 tl komijnzaad
» 1 tl korianderzaad
» sap van een halve citroen
» mespunt zout

Bereiding
  1. Snijd de aubergines in blokjes. Bestrooi de aubergine met flink wat zout om het vocht te onttrekken. Laat 10 minuten intrekken en dep ze dan met wat keukenpapier droog.
  2. Maak in de tussentijd de rode currypasta. Rooster hiervoor het komijnzaad en korianderzaad in een droge koekenpan tot ze gaan geuren.
  3. Doe beide specerijen en alle overige ingrediënten voor de rode currypasta in de maatbeker. Steek het multimes op de bamix® en hak het geheel fijn tot een gladde currypasta. 
  4. Verhit een grote pan met 1 eetlepel kokosolie. Bak de aubergine goudbruin. Haal de blokjes aubergine uit de pan en zet apart. Bak in de overige kokosolie de rode currypasta aan. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en kokosmelk toe. Meng alles goed door elkaar en laat het mengsel vijf minuten sudderen.
  5. Voeg de blokjes aubergine en de uitgelekte kikkererwten toe. Laat de curry met aubergine nog even sudderen. Breng eventueel nog op smaak met wat peper en zout. Garneer de snelle vegetarische curry met aubergine met verse koriander en chilivlokken. Serveer met het naanbrood.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Dadelrepen met kokos

Duur: 35 min / 12 stuks
SLICESY® MET HAKMES

Zin in een voedzame snack die ook nog eens heerlijk smaakt? Probeer dan deze dadelrepen met kokos! Naast smaak zitten ze boordevol energie dankzij de dadels, havervlokken en een vleugje honing. Perfect om mee te nemen of om van te genieten bij een kopje thee. Een verantwoorde traktatie voor elk moment van de dag!

Ingrediënten


»
200 g dadels
» 125 g havervlokken
» 125 g speltbloem
» 100 g roomboter
» 75 g kokosrasp
» 50 g lichtbruine basterdsuiker
» 3 el honing
» 1 el bakpoeder
» snufje zout

Bereiding
  1. Bekleed de bodem van een bakvorm van 25 x 25 centimeter met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
  2. Doe het hakmes in de SliceSy®. Ontpit de dadels en voeg ze toe aan de SliceSy®. Steek de bamix® op de SliceSy® en hak de dadels fijn. Doe de dadels in een kom en voeg de havervlokken, speltbloem, lichtbruine basterdsuiker en een snufje zout toe. Voeg ook 2/3 van de kokosrasp toe. 
  3. Smelt de roomboter in een steelpannetje op laag vuur. Voeg al roerend de honing toe. Schenk het mengsel bij de droge ingrediënten in de kom en roer alles goed door elkaar.
  4. Schep het mengsel in de bakvorm. Druk aan en strijk glad met de bolle kant van een lepel of met je vingers. Garneer de dadelrepen met de rest van de kokosrasp. Zet de dadelrepen met kokos in de voorverwarmde oven en bak ze in 25 minuten goudbruin. Haal de vorm na 15 minuten uit de oven en bedek met aluminiumfolie. Zet voor de overige 10 minuten terug in de oven.
  5. Laat de dadelrepen met kokos afkoelen in de bakvorm en snijd vervolgens in repen. Je kunt de repen in de koelkast zeker een week bewaren.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Caesar salade met gerookte kip

Duur: 15 min / 2 personen
MULTIMES – MENGER – MAATBEKER (1L)

Op zoek naar een snelle, voedzame lunch of een lichte avondmaaltijd? Deze caesar salade met gerookte kip is je nieuwe favoriet! De klassieke smaken van gerookte kip, knapperige croutons en een romige huisgemaakte dressing, maken dit gerecht tot een echte topper. Binnen 15 minuten heb je een heerlijke salade op tafel staan, ideaal voor een drukke dag!

Ingrediënten

 

Voor de caesar salade met gerookte kip

» 200 g romaine sla
» 150 g gerookte kip
» 50 g Parmezaanse kaas flakes
» 3 eieren
» 2 witte boterhammen
» olijfolie
» zeezout

Voor de caesardressing

» 50 ml olijfolie
» 30 g Parmezaanse kaas
» 1 eidooier
» 1 knoflookteen
» 1 el citroensap
» 1 tl ansjovispasta
» 1 tl Franse mosterd (fijn)
» 1 tl worcestersaus
» zwarte peper

Bereiding
  1. Begin met het maken van de dressing. Doe hiervoor de Parmezaanse kaas en de knoflook in de maatbeker. Steek het multimes op de bamix® en hak de Parmezaanse kaas en knoflook fijn.
  2. Voeg de eidooier, citroensap, ansjovispasta, Franse mosterd en worcestersaus toe. Steek de menger op de bamix® en meng het geheel. Voeg vervolgens langzaam de olijfolie toe totdat de dressing dik en romig wordt en alle olijfolie toegevoegd is. Breng de caesardressing op smaak met wat versgemalen zwarte peper. Zet tot gebruik apart.
  3. Snijd de witte boterhammen in vierkantjes. doe een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de stukjes brood totdat ze goudbruin worden. Breng op smaak met wat zout. Snijd de gerookte kip in plakjes. Kook de eieren totdat ze ongeveer qua gaarheid medium zijn. Laat ze goed schrikken, pel ze en snijd ze door de helft.
  4. Giet de dressing over de salade en meng goed door de salade heen. Garneer de salade met de gerookte kip, croutons, Parmezaanse kaas flakes en de gekookte eitjes. Server de caesar salade met gerookte kip meteen.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Ei muffins met champignons

Duur: 25 min / 12 stuks
SLICESY® MET HAKMES – MENGER – MAATBEKER (1L)

Na de zomervakantie zijn we weer terug in het ritme. We zitten weer op de schoolbanken of zijn aan het werk. Om weer vol energie er tegenaan te kunnen, delen we dit recept voor ei muffins met champignons. Muffins gemaakt van ei en allerlei anders lekkers. Wij maken ze met champignons, puntpaprika en Emmentaler, maar je kunt juist ook je restjes hierin verwerken. De ei muffins met champignons zijn een ideaal tussendoortje om de trek te stillen en perfect om mee naar school of je werk te nemen!

Ingrediënten

 

» 12 eieren
» 100 g champignons
» 75 g Emmentaler
» 1 puntpaprika
» 1 rode ui
» paar takjes verse dille
» scheutje olijfolie
» peper en zout

Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Vet een muffinvorm in met wat olijfolie en zet apart.
  2. Steek het hakmes in de SliceSy®. Verwijder de zaadlijsten uit de puntpaprika. Hak met behulp van de SliceSy® de champignons, puntpaprika en rode ui fijn. Doe de gesneden groenten in een mengkom en hak vervolgens de Emmentaler en verse dille fijn. Doe de helft van het kaasmengsel bij de gesneden groenten en meng door elkaar.
  3. Doe de eieren in een maatbeker. Steek de menger op de bamix® en klop de eieren luchtig. Breng het eimengsel op smaak met peper en zout.
  4. Verdeel het groentemengsel over de 12 muffinvormpjes. Verdeel vervolgens het eimengsel over de muffinvormpjes. Vul ieder vormpje voor ongeveer 2/3. Bestrooi de ei muffins met champignons met het overgebleven kaasmengsel.
  5. Bak de ei muffins met champignons in 15 minuten af in de oven. Serveer ze meteen of laat ze afkoelen om mee te nemen.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Lemon posset: citroendesserts met tijm

Duur: 20 min + 120 min wachttijd / 6 personen
MULTIMES – KLOPPER – MAATBEKER (1L)

Met maar een paar ingrediënten zet je een heel indrukwekkend dessert op tafel. Lemon posset is een citroendessert geserveerd in een citroen. Het recept dat viral is gegaan op TikTok. Hoe kan het anders? Citroendesserts die heel gemakkelijk te maken zijn met een verbluffend eindresultaat!

Ingrediënten

 

» 4 citroenen
» 250 ml slagroom
» paar takjes verse tijm
» 100 g suiker

Bereiding
  1. Rasp de schil van een van de citroenen en zet apart. Snijd de overige drie citroenen in de lengte doormidden. Haal het vruchtvlees van twee citroenen eruit en verwijder de pitten.
  2. Doe het vruchtvlees van twee citroenen en de suiker in een steelpannetje. Zet de pan op het vuur en verwarm totdat de suiker is gesmolten. Haal van het vuur en giet in een maatbeker. Steek het multimes op de bamix® en pureer het geheel. Giet het mengsel door een vergiet en laat afkoelen. 
  3. Steek de klopper op de bamix®. Giet de slagroom in de andere maatbeker en klop de slagroom stijf. Hak de tijm fijn. Meng de slagroom samen met het citroenmengsel, de tijm en de citroenrasp. Giet het mengsel in de opengesneden citroenen en zet minimaal twee uur in de koelkast om op te stijven. 
  4. Haal de citroendesserts uit de koelkast. Garneer met wat takjes tijm en serveer op leuke bordjes.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden