Duur: 30 min / 4 personen
MULTIMES – MAATBEKER (1L)

Deze snelle vegetarische curry met aubergine is een smaakexplosie die je in slechts 30 minuten op tafel zet. De zachte aubergine combineert prachtig met de rijke, zelfgemaakte rode currypasta, kikkererwten en romige kokosmelk. Serveer het met naanbrood voor een heerlijke, vullende maaltijd die zowel voedzaam als vol van smaak is. Ideaal voor een doordeweekse avond!

Ingrediënten

 

Voor de snelle vegetarische curry met aubergine

» 2 aubergines
» 200 g kikkererwten uit blik
» 1 blik tomatenblokjes (400 g)
» 200 ml kokosmelk
» 15 g verse koriander
» 2 el kokosolie
» 1 el chilivlokken
» naanbrood voor erbij
» peper en zout

Voor de rode currypasta

» 2 knoflooktenen
» 1 sjalot
» 1 rode peper
» 1 el tomatenpuree
» 1 el garam masala
» 1 klein stukje verse gember
» 1 tl kurkuma
» 1 tl komijnzaad
» 1 tl korianderzaad
» sap van een halve citroen
» mespunt zout

Bereiding
  1. Snijd de aubergines in blokjes. Bestrooi de aubergine met flink wat zout om het vocht te onttrekken. Laat 10 minuten intrekken en dep ze dan met wat keukenpapier droog.
  2. Maak in de tussentijd de rode currypasta. Rooster hiervoor het komijnzaad en korianderzaad in een droge koekenpan tot ze gaan geuren.
  3. Doe beide specerijen en alle overige ingrediënten voor de rode currypasta in de maatbeker. Steek het multimes op de bamix® en hak het geheel fijn tot een gladde currypasta. 
  4. Verhit een grote pan met 1 eetlepel kokosolie. Bak de aubergine goudbruin. Haal de blokjes aubergine uit de pan en zet apart. Bak in de overige kokosolie de rode currypasta aan. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en kokosmelk toe. Meng alles goed door elkaar en laat het mengsel vijf minuten sudderen.
  5. Voeg de blokjes aubergine en de uitgelekte kikkererwten toe. Laat de curry met aubergine nog even sudderen. Breng eventueel nog op smaak met wat peper en zout. Garneer de snelle vegetarische curry met aubergine met verse koriander en chilivlokken. Serveer met het naanbrood.