Duur: 25 min / 12 stuks
SLICESY® MET HAKMES – MENGER – MAATBEKER (1L)
Na de zomervakantie zijn we weer terug in het ritme. We zitten weer op de schoolbanken of zijn aan het werk. Om weer vol energie er tegenaan te kunnen, delen we dit recept voor ei muffins met champignons. Muffins gemaakt van ei en allerlei anders lekkers. Wij maken ze met champignons, puntpaprika en Emmentaler, maar je kunt juist ook je restjes hierin verwerken. De ei muffins met champignons zijn een ideaal tussendoortje om de trek te stillen en perfect om mee naar school of je werk te nemen!
Ingrediënten
» 12 eieren
» 100 g champignons
» 75 g Emmentaler
» 1 puntpaprika
» 1 rode ui
» paar takjes verse dille
» scheutje olijfolie
» peper en zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Vet een muffinvorm in met wat olijfolie en zet apart.
- Steek het hakmes in de SliceSy®. Verwijder de zaadlijsten uit de puntpaprika. Hak met behulp van de SliceSy® de champignons, puntpaprika en rode ui fijn. Doe de gesneden groenten in een mengkom en hak vervolgens de Emmentaler en verse dille fijn. Doe de helft van het kaasmengsel bij de gesneden groenten en meng door elkaar.
- Doe de eieren in een maatbeker. Steek de menger op de bamix® en klop de eieren luchtig. Breng het eimengsel op smaak met peper en zout.
- Verdeel het groentemengsel over de 12 muffinvormpjes. Verdeel vervolgens het eimengsel over de muffinvormpjes. Vul ieder vormpje voor ongeveer 2/3. Bestrooi de ei muffins met champignons met het overgebleven kaasmengsel.
- Bak de ei muffins met champignons in 15 minuten af in de oven. Serveer ze meteen of laat ze afkoelen om mee te nemen.