Duur: 15 min / 2 personen
SLICESY® MET FIJNE RASP EN HAKMES – MENGER – MAATBEKER (400 ML)

Deze carrot cake is perfect om je dag gezond mee te beginnen. Het is een verwarmend en voedzaam ontbijt met, zoals de naam als zegt, wortel erin verwerkt. De carrot cake havermout is precies wat je nodig hebt om energie te krijgen voor een drukke werkdag of schooldag. De havermout wordt geserveerd met een topping van roomkaas en walnoten, net als een echte carrot cake. Een ware traktatie in de vroege morgen!

Ingrediënten


»
400 ml (plantaardige) melk
» 80 g havermout
» 50 g walnoten
» 50 g Griekse yoghurt
» 50 g roomkaas
» 1 grote wortel
» 1 theelepel kaneel
» 1 theelepel vanille-extract
» maple syrup naar smaak
» snufje zout

Bereiding
  1. Doe de melk samen met de havermout, kaneel en een snufje zout in een steelpannetje. Zet op het vuur en verwarm het geheel op middelhoog vuur.
  2. Rooster in de tussentijd in een droge koekenpan de walnoten. Laat ze iets afkoelen. Steek het hakmes in de SliceSy® en hak de walnoten grof. 
  3. Steek de fijne rasp in het inzetstuk van de SliceSy®. Rasp de wortel fijn en voeg ze samen met de helft van de grofgehakte walnoten bij de havermout. Breng de havermoutpap aan kook en laat een paar minuten koken totdat ze de juiste bite heeft gekregen en de havermout gaar is.
  4. Steek de menger op de bamix® en doe de Griekse yoghurt en roomkaas in de maatbeker. Voeg het vanille-extract en een scheutje maple syrup toe en meng het geheel met de bamix®.
  5. Serveer de carrot cake havermout meteen. Garneer met het roomkaasmengsel, wat extra kaneel en de overgebleven walnoten. Breng de carrot cake havermout eventueel nog op smaak met wat extra maple syrup.