Duur: 15 min + 120 min oventijd / 4 stuks
KLOPPER – MAATBEKERS (1L + 600 ML)
Pasen wordt extra feestelijk met deze vrolijke paasmeringues! Knapperige vogelnestjes gemaakt van meringueschuim. Gevuld met romige slagroom en afgemaakt met paaseitjes, vers fruit en eetbare bloemetjes. Met de bamix® klopper klop je de eiwitten en slagroom zo luchtig. Een heerlijke traktatie die er niet alleen als een plaatje uitziet, maar ook onweerstaanbaar lekker is! Ga jij ze maken?
Ingrediënten
» 3 eiwitten
» 175 ml slagroom
» 50 g kristalsuiker + extra voor de slagroom
» 50 g poedersuiker
» paar paaseitjes ter garnering
» rood fruit ter garnering
» eetbare bloemetjes ter garnering
» snufje zout

Bereiding
- Verwarm de oven voor op 80 graden (hetelucht). Zorg dat de grote maatbeker goed schoon is. Je kunt hem eventueel extra reinigen met keukenpapier en een beetje citroensap.
- Doe de eiwitten met een snufje zout in de grote maatbeker. Bevestig de klopper op de bamix®. Plaats hem onderin de maatbeker neer en klop het eiwit op eerste snelheid stijf. Zodra het eiwit goed wit is geworden, kun je de bamix® voorzichtig op en neer bewegen. Voeg op het laatst de kristalsuiker toe en klop door tot het mengsel glanzend is en stevige pieken vormt.
- Spatel dan voorzichtig de poedersuiker door het opgeklopte eiwit. Bekleed een bakplaat met bakpapier en vul een spuitzak met het mengsel. Spuit ‘vogelnestjes’ van de opgeklopte eiwitten op de bakplaat. Bak de meringues twee uur in de voorverwarmde oven, totdat ze krokant zijn. Zet daarna de oven uit en laat ze volledig afkoelen met de deur op een kier.
- Maak de bamix® en de klopper goed schoon. Doe de slagroom en een beetje suiker in de kleinere maatbeker. Bevestig de klopper opnieuw op de bamix® en klop de slagroom op eerste snelheid stijf.
- Serveer de paasmeringues met een flinke dot slagroom en garneer met wat paaseitjes, vers rood fruit en eetbare bloemetjes.
Bamix Snacks en Zoetigheden