Chocolade karamel taart

“Wij smelten voor dit heerlijke recept.”

Ingrediënten

(voor een taart met doorsnee van 15cm)

Voor de taartdeeg:

» 1 eetlepel suiker

» ½ theelepel zeezout

» 120 gr bloem
(plus extra om een werkoppervlak te bestrooien)

» 6 eetlepels gekoelde en ongezouten boter (in stukken)

» 1 groot ei (opgeklopt om te mengen)

Voor de karamel:

» 100 gr kokossuiker

» 180 ml kokosroom

» 1 eetlepel kokosolie

Voor de chocolade ganache:

» 150 gr donkere chocolade

» 1 eetlepel kokosroom

Bereiding

Voor de taartdeeg:

1 Klop de suiker, het zout en de bloem op met je bamix staafmixer.

2 Voeg de boter toe en meng met je vingers tot het mengsel er uit ziet als grof gemalen graanmeel.

3 Giet het ei over het mengsel en meng zachtjes met je bamix staafmixer tot het deeg vorm krijgt.

4 Bestrooi een werkoppervalk met bloem en leg er het deeg op. Kneed tot het deeg glad is en rol tot een ronde schijf.

5 Wikkel in plastiek en laat afkoelen tot het stevig is, minstens 2 uur.

Voor de karamel:

1 Doe alle ingrediënten samen in een grote sauspan en breng ze op kooktemperatuur.

2 Meng en verlaag tot medium temperatuur. Blijf mengen tot een dikke massa en ze stevig begint te worden (ongeveer 10 minuten)

3 Giet een laag karamel in de bakvorm en strijk glad met een spatel.

4 Laat eerst afkoelen in de ijskast zodat de karamel zich zet, terwijl je de chocolade ganache maakt.

Voor de chocolade ganache:

1 Smelt de ingrediënten au bain-marie, meng tot de massa dik en glanzend is.

2 Verwijder van het vuur en laat afkoelen voor je de laag ganache op de karamel giet.

3 Laat de taart minstens 15 minuten afkoelen in de koelkast voor je hem serveert.

Smakelijk!

Tips

» Deeg dat te koud is kan beginnen scheuren en splijten wanneer het gerold wordt; Laat dit eerst rusten op kamertemperatuur voor 5 minuten.

» Maak het deeg op voorhand. Deeg kan 2 dagen op voorhand bereid worden. Hou het deeg koel of vries het in (1 maand houdbaar)