Duur: 30 min / een flinke pot
MULTIMES

Een bbq saus is misschien wel de meest gegeten saus bij een barbecue. Maar hoe maak je deze saus gemakkelijk zelf? Met behulp van de bamix® natuurlijk. Zo is zelf een bbq saus maken een fluitje van een cent. De saus is echt om te smullen en zo eenvoudig te maken. Serveer hem bij een barbecue of gebruik hem als marinade voor vlees of gevogelte. Steek de barbecue maar aan! 

Ingrediënten


»
400 ml ketchup
» 50 ml worcestersaus
» 50 ml appelciderazijn
» 50 g bruine suiker
» 2 rode uien
» 2 knoflooktenen
» 2 eetlepels mosterd
» 1 eetlepel citroensap
» 1 eetlepel paprikapoeder
» 1 eetlepel komijn
» 1 theelepel cayennepeper
» peper en zout
» olijfolie

Bereiding
  1. Snijd de rode uien in ringen en de knoflooktenen in plakjes. Doe een scheutje olijfolie in een steelpan en bak hierin de ui en knoflook glazig.
  2. Voeg de overige ingrediënten toe. Breng het geheel aan de kook. Zet vervolgens het vuur laag en laat 20 minuten pruttelen. Blijf af en toe roeren.
  3. Proef de saus en pas de smaak indien nodig nog iets aan. Je kunt bijvoorbeeld wat extra suiker of azijn aan de bbq saus toevoegen.
  4. Steek het multimes op de bamix® en pureer de bbq saus tot een gladde saus. Laat de bbq saus vervolgens voor gebruik afkoelen. Giet de bbq saus in een schone pot of fles en bewaar in de koelkast. Zo blijft de bbq saus zeker één week goed.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden