Hartige mini-eclairs met ricotta, lente-ui, prei en champignons

I WANT TO D’ECLAIR MY LOVE FOR YOU

Ingrediënten

» 175 g tarwebloem

» 75 g ongezouten boter (of margarine)

» 175 ml water

» 1 mespunt zout

» 4 eieren

» 100 g Parmigiano Reggiano

» 6 walnoten

» 1 lente-ui

» 12 champignons

» 500 g ricotta

» 100 g prei

Bereiding

Zeef de bloem boven een kom. Smelt de boter met het water en zout in een pan op zacht vuur. Breng aan de kook en voeg de bloem eraan toe. Zet het vuur weer zachter en roer met een lepel tot een stevige, glanzende deegbal die loskomt van de pan. Kook 2 min en doe het deeg in een beslagkom. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop ¾ van de eieren los in een aparte kom. Schenk beetje bij beetje de losgeklopte eieren bij het afgekoelde deeg en klop het er met de bamix door. Het beslag moet glanzend zijn, maar wel stevig genoeg om te spuiten.

Vul een spuitzak met het beslag. Spuit op een met bakpapier beklede bakplaat strepen van 6 cm lang. Houd voldoende tussenruimte want ze worden bijna 2 keer zo groot.

Splits het resterende ei en klop de eidooier op met de bamix. Rasp de kaas. Bestrijk de eclairs voorzichtig met de eidooier en bestrooi met ⅓ van de kaas. Bak de eclairs ca. 15 min in het midden van de voorverwarmde oven.

Zet de oven op 180 °C en bak ze nog ca. 10 min.

Zet de oven uit en laat ze nog 30 min. in de oven afkoelen. Laat ze vervolgens helemaal afkoelen op een rooster.

Snijd de lente-ui en prei fijn. Snijd de champignons in vier partjes en stoof alles zachtjes aan in een pan.

Meng de ricotta met de rest van de kaas, de lente-ui, de prei en champignons.

Breng op smaak met peper en zout. Snijd de eclairs in de lengte open en vul ze met de ricotta mengeling.

10 Plet de walnoten en garneer met gecrunchte walnoten.