Marshmallow cake topshot

Marshmallows

“Picture perfect marshmallows maken? Daar hoef je geen meesterbakker voor te zijn.”

Ingrediënten

» 2 eiwitten

» 10 gelatineblaadjes

» 120 ml golden syrup

» 340 gr suiker

» 2 à 3 theelepels vanille-extract

» 4 eetlepels poedersuiker

» 2 eetlepels maizena

» Een klein beetje geurloze olie

» 120ml + 180ml water

Bereiding

1 De gelatineblaadjes laten weken in 180ml water.

2 De poedersuiker mengen met de maizena in een kommetje.

3 Een vierkante bakvorm (of plastic vorm) met hoge randen van ong. 25x25cm licht invetten met olie en bestrooien met de poedersuikermengsel, zo blijft de marshmallow later niet plakken.

4 Voor de siroop de golden syrup mengen met de suiker en 120ml water in een pannetje op middelhoge vuur zetten, verder niet meer roeren en laten koken met de thermometernaald erin. Belangrijk is dat er op de randjes van de pan geen suikerkristalen komen.

5 Als de siroop 115°C bereikt heeft, in een schone en droge kom de eiwitten opkloppen. De eiwitten moeten luchtig worden en lichte pieken kunnen vormen. Als de siroop 120°C bereikt heeft, zijn de eiwitten naar alle waarschijnlijkheid ook klaar.

6 Voor de siroop de golden syrup mengen met de suiker en 120ml water in een pannetje op middelhoge vuur zetten, verder niet meer roeren en laten koken met de thermometernaald erin. Belangrijk is dat er op de randjes van de pan geen suikerkristalen komen.

7 Zet de bamix op de laagste stand en schenk al kloppende de hete siroop in de eiwitten in een dun straaltje. Doe dit langs de rand van de kom, zeker niet op de gardes. Eerst zullen de eiwitten wat dun worden – niet schrikken, dat hoort zo. Blijven kloppen, als alle siroop erin zit, mogen de uitgeknepen gelatineblaadjes een voor een erin, tot ze gesmolten zijn (dat gaat heel gemakkelijk).

8 Nu mag de bamix op de hoogste stand en blijf kloppen tot de massa verdriedubbeld is (of zelfs iets meer dan dat). Het hoort glanzend, dik en vol te zijn. Door de golden syrup zal het niet helderwit zijn, maar nog steeds een aangename lichte kleur hebben.

9 Schenk de marshmallow in de voorbereide vorm, zorg ervoor dat het in de hoekjes komt en enigszins glad is op de bovenkant. Een dun laagje poedersuiker met maizena overheen strooien en laten opstijven op kamertemperatuur. Minimaal 4-5 uur, liefst overnacht.

10 Daarna in blokjes snijden van 2,5 x 2,5 cm (of kleiner, of groter, of zelfs vormpjes uitsteken).

11 Elk stukje licht bestrooien met poedersuiker en maizena.

Smakelijk!