Mini-pavlova’s met passievruchtencurd

“Een lekker dessertje voor met de Feestdagen”

Ingrediënten

(Voor 10 mini-pavlova’s)

Voor de pavlova’s:

» 3 eiwitten

» Snuifje zout

» 150 gr kristalsuiker

» 1 eetlepel maïzena

» 2 theelepels witte wijnazijn

Voor de passievruchtencurd:

» 10 passievruchten

» 200 gr kristalsuiker

» 150 gr boter

» Sap van ½ citroen

» 2 eidooiers en 2 eieren (samen losgeklopt)

Voor de afwerking:

» 250 ml slagroom

» 2 passievruchten

» 150 gr frambozen

» Poedersuiker

Bereiding

1 Verwarm de oven voor op 180 °C (boven- en onderwarmte).

2 Klop de eiwitten met een snuifje zout stijf met de klopper. Voeg suiker toe en klop nog even door tot een glanzende massa. Spatel er de maïzena en witte wijnazijn door.

3 Bekleed een bakplaat met bakpapier. Lepel er 10 hoopjes eiwitschuim op. Strijk glad met een spatel.

4 Schuif in de oven, verlaag de temperatuur onmiddellijk tot 150 °C, en bak in 35 minuten gaar. Zet de oven uit en laat nog 30 minuten in de oven staan. Laat nadien afkoelen op een rooster. Bedoeling is dat de pavlova’s vanbuiten krokant zijn, maar vanbinnen de textuur van marshmallow hebben.

5 Maak nu de passievruchtencurd. Halveer de passievruchten en lepel het vruchtvlees in de mengbeker. Mix fijn met het multimesje. Zeef en vang het sap op (+/- 150 ml).

6 Smelt suiker en boter op laag vuur. Voeg het passievruchten- en citroensap toe en laat even doorkoken. Neem van het vuur en klop er de eieren door. Verwarm opnieuw op zeer zacht vuur tot de curd iets begint te dikken (niet laten koken!). Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

7 Klop de slagroom lobbig met de klopper. Halveer de overige passievruchten, lepel het vruchtvlees in een kommetje en roer los met een vork.

8 Verdeel de slagroom over de pavlova’s. Lepel er wat passievruchtencurd op. Verdeel er de verse passievruchtenpulp en frambozen over. Werk af met wat poedersuiker.

Smakelijk!