tulbandcake met bergamot en ricotta
tulbandcake met bergamot en ricotta

Tulbandcake met bergamot en ricotta

Bake the world a better place

Ingrediënten
Goed voor 1 cake

» 170 g zachte boter
» 200 g suiker
» 425 g ricotta
» 3 grote eieren
» 1 koffielepel vanille-extract
» 1 bergamot (sap + zeste)
» 180 g bloem
» 2 koffielepels gist
» 1/2 koffielepel natriumbicarbonaat
» 1 koffielepel fleur de sel

 

Voor het bergamotglazuur

» 150 g poedersuiker
» 2 eetlepels bergamotsap

Bereiding

 

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Vet een ronde cakevorm met antiaanbaklaag in en bestrooi deze met bloem.
  3. Giet de zachte boter en de suiker in een slakom. Schuif de menger op de Bamix en mix tot het mengsel romig wordt. Voeg de ricotta toe en meng opnieuw 2 tot 3 min. Doe er al mengend een voor een de eieren bij. Voeg het vanille-extract, het bergamotsap (zo’n 50 g) en de zeste toe. Mix nog een laatste keer.
  4. Meng de bloem, de gist, het natriumbicarbonaat en zout in een andere slakom.
  5. Voeg de helft van de bloemmengeling aan het eerste mengsel toe en mix met de Bamix. Doe er dan de tweede helft bij en herhaal het proces.
  6. Giet het deeg in de ronde cakevorm en plaats 50 tot 55 min in de oven. Laat 15 min afkoelen en draai de cake om op een rooster.
  7. Giet de poedersuiker en het bergamotsap in een kan. Maak de garde op de Bamix vast en klop zodat je mooi glad glazuur krijgt.
  8. Plaats de cake op een serveerschaal en giet er het glazuur met bergamot over. Versier met enkele extra zestes.

Smakelijk eten!