Duur: 25 min / 2 personen
SLICESY® MET FIJNE GLEUF & FIJNE RASP – MULTIMES – MAATBEKER (400 ML)

Van een bowl maken, word je altijd blij! Je kunt hem volstoppen met verschillende groenten, rijst of noedels en andere lekkere goodies. Het is gezond, makkelijk te maken en ziet er ook nog eens heel kleurrijk uit. Deze bowl met gegrilde tonijn is ideaal voor een zomerse avond buiten. Eet hem in de tuin, neem hem mee voor een picknick of eet hem op het strand. Als dat geen perfecte zomeravond is?

Ingrediënten

Voor de bowl met gegrilde tonijn

» 150 g witte rijstnoedels
» 2 stukken verse tonijn (125 g per stuk)
» 100 g edamame bonen
» 1/2 komkommer
» 1/2 meiraap
» 2 wortels
» paar radijsjes
» halve limoen
» verse koriander en kiemen als garnering
» 2 eetlepels sesamzaadjes
» 1 eetlepel furikake
» olijfolie

Voor de dressing

» 2 eetlepels sojasaus
» 1 eetlepel rijstazijn
» 1 eetlepel sesamolie
» 1 theelepel honing
» 1 knoflookteen
» klein stukje gember (2 gram)
» peper en zout

Bereiding
  1. Begin met het koken van de noedels volgens de aanwijzingen van de verpakking. Spoel ze af met koud water en laat ze afkoelen.
  2. Doe alle ingrediënten voor de dressing in een kleine maatbeker. Steek het multimes op de bamix® en meng tot een gladde dressing. Breng eventueel nog op smaak met wat peper en zout. Zet de dressing apart. 
  3. Schil de meiraap en de wortels. Steek de fijne gleuf in de SliceSy® en snijd de komkommer, meiraap en radijsjes in schijfjes. Steek daarna de fijne rasp in de SliceSy® en rasp de wortels.
  4. Verdeel de sesamzaadjes over de tonijn en breng de tonijn op smaak met peper en zout. Doe wat olijfolie in een koekenpan en grill de tonijn aan alle kanten kort aan. Laat de tonijn vervolgens rusten.
  5. Snijd de limoen in partjes en de koriander grof. Verdeel de noedels over twee borden en leg hierop alle groenten. Snijd de tonijn in plakjes en leg op de bowl. Besprenkel de bowl met gegrilde tonijn met de dressing. Garneer met de furikake, koriander en kiemen.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden