Duur: 35 min / 4 personen
MENGER – MAATBEKER (1L) – SLICESY® MET HAKMES
Met de herfst in volle gang is er geen betere manier om te genieten van de overvloed aan appels dan met dit heerlijke recept. Deze gevulde appels met noten is een lekker en makkelijk dessert. We serveren de gevulde appels met een zelfgemaakte vanillesaus. Geniet van de smaken van de herfst met deze warme traktatie!
Ingrediënten
Voor de gevulde appels met noten
» 4 appels naar keuze
» 35 g hazelnoten
» 35 g walnoten
» 40 g roomboter op kamertemperatuur
» 2 eetlepels honing
» 1 eetlepel kaneel
» 1/2 theelepel nootmuskaat
» 1/2 theelepel gemalen kruidnagel
Voor de vanillesaus
» 100 ml volle melk
» 100 ml slagroom
» 1 vanillestokje
» 2 eidooiers
» 2 eetlepels kristalsuiker
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
- Was de appels en dep ze droog. Snijd de bovenkant van de appels en boor het midden van de appels met een appelboor eruit.
- Doe de noten in de SliceSy® met hakmes en maal ze fijn. Meng de noten met de roomboter, honing en specerijen.
- Vul de appels met het notenmengsel en leg het ‘deksel’ van de appel er weer op.
- Zet de gevulde appels in een ingevette ovenschaal en bak ze in de voorverwarmde oven in 25 minuten gaar.
- Maak in de tussentijd de vanillesaus. Schraap hiervoor het merg uit het vanillestokje en voeg dit samen met de melk, de slagroom, de suiker en het vanillestokje in een steelpan toe. Zet de steelpan op laag vuur. Laat het mengsel 15 minuten op het lage vuur staan. Het mag absoluut niet gaan koken.
- Steek de menger op de bamix® en klop de eidooiers samen met de helft van het roommengsel in de maatbeker luchtig.
- Giet de inhoud van de maatbeker bij het mengsel in de steelpan en verwarm al roerend totdat de saus gebonden is. Laat ook hier de saus absoluut weer niet koken. Laat de saus iets afkoelen en roer de saus af en toe nog even door.
- Haal de gevulde appels uit de oven en serveer meteen met de vanillesaus.