“We herzien deze klassieker uit de Franse patisserie – met kastanjes en slagroom – en brengen hier de taartversie. “

Ingrediënten
Voor het zoete cacaodeeg
»
90 g poedersuiker
» 25 g ongezoet cacaopoeder
» 120 g zachte boter
» 2 g zout
» 30 g amandelpoeder
» 1 ei
» 115 g kastanjebloem
» 95 g bloem type 55
Voor de kastanjecrème
» 400 g kastanjepuree
» 250 ml vloeibare volle room
» 1 eetlepel rum (optioneel)

Voor de meringue
» het wit van 3 eieren
» 150 g suiker

Voor de versiering
» enkele geglaceerde kastanjes, in stukjes gesneden

Bereiding

 

  1. Voor de meringue verwarm je de oven voor op 90°C. Giet het eiwit in een slakom. Maak de klopper op de Bamix vast en mix op stand 2. Wanneer het eiwit vast begint te worden, voeg je er in drie keer de suiker aan toe. Breng de meringues met een spuitzak op een vel bakpapier aan en schuif dat 2 uur in de oven.
  2. Voor de taartbodem giet je de zachte boter, de poedersuiker, de cacao, het zout en het amandelpoeder in de kom van de SliceSy. Mix op stand 2 met regelmatige onderbrekingen om een mooi gelijkmatig mengsel te verkrijgen. Doe er het ei bij. Meng opnieuw op stand 2 tot je een gladde crème hebt. Giet er tot slot de twee soorten bloem bij en mix op stand 1 tot het deeg is gevormd. Leg het deeg daarna op je met bloem bestrooide werkblad en vorm een bal. Rol die deegbal in plasticfolie en leg hem een uur in de koelkast.
  3. Rol het deeg open tussen twee vellen bakpapier, dat maakt het makkelijker. Maak een vel papier los en draai het deeg om in je taartring. Haal nu ook het tweede vel bakpapier weg en druk het deeg in de ring.
  4. Verwarm de oven voor op 170°C, plaats de taart 20 minuten in de oven en laat ze afkoelen.
  5. Intussen maak je de kastanjecrème klaar. Giet de kastanjepuree, de volle room en de rum in een slakom. Maak de klopper op de Bamix vast en klop de bereiding licht op stand 1. Giet een deel van de bereiding op de taart en maak glad met een spatel. Doe de rest van de crème in een spuitzak met een gekartelde opening en versier de bovenkant van de taart. Wissel af met de meringues. Voeg er net voor het opdienen de stukjes geglaceerde kastanje en beetje poedersuiker aan toe.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden