Duur: 120 min
MULTIMES – KLOPPER

Porseleen is niet enkel de eerste keukenbibliotheek van België, maar bij Femke volg je ook de allerleukste kookworkshops. In één van die workshops maak je verrukkelijke peersherbet. Gemaakt in een handomdraai met bamix®!

Ingrediënten

» 450 g rijpe peer
» 50 g citroensap (1 citroen)
» 210 ml room (30% min.)
» 150 g agavesiroop

Bereiding
  1. Pers de citroen en meng met de agavesiroop. Schil de peren en pureer met het multimes op de bamix®. Roer de peer onder de siroop. Wacht niet lang zodat de peer niet bruin wordt.
  2. Klop de room tot slagroom (kan met het klopper-hulpstuk) en roer dit onder de peer. Opgelet dat je niet te lang klopt, anders wordt het boter. Giet meteen in de (ijs)machine en laat 60 min. draaien.
  3. Als de ijsmachine klaar is, schep je het ijs in een doos en laat je nog een uurtje hard worden in de diepvries. Dat proces heet rijpen.