Frittata met tuinkruiden en geitenkaas

Duur: 10 min + 15 min oventijd / 2 tot 4 personen
MULTIMES – MAATBEKER (1L)

Een ei hoort erbij! Maar net even wat anders, we maken er namelijk een frittata van met tuinkruiden en geitenkaas. Perfect voor tijdens de paasbrunch. Bomvol smaak, maar zó makkelijk om te maken. Gewoon alle ingrediënten in de maatbeker, de bamix® met het multimes maakt van het alles een luchtig mengsel en de oven doet de rest. Een heerlijk gerecht voor Pasen of gewoon voor elke lentedag!

Ingrediënten


»
6 biologische eieren
» 100 g zachte geitenkaas
» 50 g harde geitenkaas
» 3 lente-uien
» handje verse bieslook
» handje verse platte peterselie
» handje verse tuinkers
» eetlepel olijfolie
» peper en zout

Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht). Doe de verse kruiden in de maatbeker. Steek het multimes op de bamix® en hak de tuinkruiden fijn. Voeg de harde geitenkaas en de eieren toe en meng tot een luchtig mengsel. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
  2. Vet een ovenvaste pan in met wat olijfolie. Schenk het eiermengsel in de pan. Verdeel de zachte geitenkaas erover. Zet voor 15 minuten in de voorverwarmde oven totdat de frittata goudkleurig is geworden en de bovenkant niet meer zacht is.
  3. Serveer de frittata met tuinkruiden en geitenkaas meteen of laat hem afkoelen. Garneer eventueel met nog wat extra tuinkruiden. Lekker met een gemengde groene salade en eventueel nog wat brood.

Rösti van zoete aardappel met Turkse eieren

Duur: 35 min / 2 personen
SLICESY® MET GROVE RASP – MULTIMES – MENGER – MAATBEKER (600ML)

Rösti van zoete aardappel samen met Turkse eieren is een perfecte match! Ultiem comfortfood om te maken als brunch, lunchgerecht of lichte maaltijd. De knapperige rösti vormt een heerlijk contrast met de zijdezachte Turkse eieren. En de bamix® die helpt een handje mee, zodat dit heerlijke gerecht zo op tafel staat. Verrassend, smaakvol en makkelijk te maken!

Ingrediënten

Voor de rösti van zoete aardappel

» 1 grote zoete aardappel
» 2 eetlepels bloem
» 1 ui
» 1 ei
» peper en zout
» olijfolie

Voor de Turkse eieren

» 3 eieren
» 200 ml Turkse yoghurt
» 40 g roomboter
» 1 theelepel chilivlokken
» 1/2 theelepel paprikapoeder
» 1/2 theelepel komijnpoeder
» 1 knoflookteentje
» paar takjes platte peterselie
» paar takjes verse dille

Bereiding
  1. Schil de zoete aardappel en de ui. Steek de grove rasp in de SliceSy®. Rasp de zoete aardappel en de ui grof. Knijp het overtollige vocht uit de groenten. Doe beide in een kom. Steek de menger op de bamix®, voeg de bloem en het ei toe en meng tot een mooi geheel. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Steek het multimes op de bamix®. Doe de Turkse yoghurt samen met het knoflookteentje en 1/3 van de verse kruiden in de maatbeker. Meng tot een gladde saus en breng op smaak met peper en zout.
  3. Laat de roomboter op laag vuur in een steelpannetje smelten. Voeg de chilivlokken, paprikapoeder en komijnpoeder toe en roer goed door elkaar. Zorg dat de kruiden niet verbranden.
  4. Kook de eitjes in vijf minuten halfzacht. Verhit wat olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Schep kleine hoopjes van het röstimengsel in de pan en druk ze een beetje plat. Bak ze ongeveer drie minuten per kant totdat ze goudbruin en knapperig zijn geworden.
  5. Verdeel de knoflookyoghurt over twee borden. Snijd de gekookte eitjes door de helft en leg ze op de knoflookyoghurt. Besprenkel het gerecht met de kruidige botersaus, garneer met de overige verse kruiden en leg de rösti van zoete aardappel erbij.

Smoothie bowl van banaan

Duur: 10 min / 1 persoon
MULTIMES – MAATBEKER (1L)

Met deze smoothie bowl van banaan heb je een perfecte start van de dag! De romige textuur van de banaan maakt deze smoothie bowl niet alleen lekker, maar ook heerlijk voedzaam. De toppings maken het helemaal af. De smoothie bowl van banaan is een ontbijt om van te genieten. Ideaal voor een frisse start op een drukke ochtend of om gewoon jezelf te verwennen. Een gezonde, volle bowl boordevol smaak!

Ingrediënten

Voor de smoothie bowl van banaan

» 1 grote, rijpe banaan (liefst bevroren)
» 125 ml (plantaardige) melk
» 2 eetlepels havermout
» 1 theelepel kaneel

Voor de toppings

» paar plakjes banaan
» stukje pure chocolade
» 1 eetlepel gemengde notenpasta
» 1 eetlepel kokoschips
» 1 eetlepel granola

Bereiding
  1. Doe alle ingrediënten voor de smoothie bowl in een maatbeker. Steek het multimes op de bamix® en mix tot een glad en romig mengsel. Is de smoothie te dik? Dan kun je eventueel nog wat extra melk toevoegen. Maar het is juist lekker als de smoothie stevig is voor in de bowl. 
  2. Hak de pure chocolade fijn en rooster de kokoschips in een droge koekenpan. Snijd de banaan in plakjes. Giet de smoothie in een kom en garneer met alle toppings. Serveer hem meteen, dan is de smoothie bowl met banaan op zijn lekkerst!

Chocolade hazelnotenpasta

Duur: 15 min / 1 pot
SLICESY® MET HAKMES

Deze chocolade hazelnotenpasta is de ultieme traktatie voor op je brood! Romig, vol van smaak en heerlijk zoet, dankzij de rijke combinatie van geroosterde hazelnoten en pure chocolade. Niet alleen lekker op een vers stukje brood, maar ook op pannenkoeken of gebruik het bij allerlei baksels. Een chocoladepasta die nog lekkerder is dan uit een potje van de supermarkt. Ga jij deze chocolade hazelnotenpasta maken?

Ingrediënten


»
150 g pure chocolade
» 125 g blanke hazelnoten
» 100 ml zonnebloemolie
» 50 g kristalsuiker
» 25 g cacaopoeder
» snufje zout

Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht). Rooster de hazelnoten acht minuten in de voorverwarmde oven op een met bakpapier beklede bakplaat.
  2. Laat de hazelnoten iets afkoelen. Steek het hakmes in de SliceSy® en hak de hazelnoten zo fijn mogelijk.
  3. Smelt de chocolade au bain-marie. Dit doe je door een kom boven een pan net tegen de kook aan water te zetten. Hierbij mag de bodem van de kom het water niet raken. Laat de gesmolten chocolade iets afkoelen.
  4. Voeg de gesmolten chocolade en de overige ingrediënten aan de SliceSy® toe. Meng tot een mooie en gladde chocolade hazelnotenpasta. Aan het begin lijkt de pasta een beetje dun, maar de chocolade gaat natuurlijk nog stollen en dus wordt de chocolade hazelnotenpasta vanzelf dikker.
  5. Doe de chocolade hazelnotenpasta in een schone uitgekookte pot. Zo kun je de pasta zeker twee weken op een donkere plaats bewaren.

Carrot cake havermout

Duur: 15 min / 2 personen
SLICESY® MET FIJNE RASP EN HAKMES – MENGER – MAATBEKER (400 ML)

Deze carrot cake is perfect om je dag gezond mee te beginnen. Het is een verwarmend en voedzaam ontbijt met, zoals de naam als zegt, wortel erin verwerkt. De carrot cake havermout is precies wat je nodig hebt om energie te krijgen voor een drukke werkdag of schooldag. De havermout wordt geserveerd met een topping van roomkaas en walnoten, net als een echte carrot cake. Een ware traktatie in de vroege morgen!

Ingrediënten


»
400 ml (plantaardige) melk
» 80 g havermout
» 50 g walnoten
» 50 g Griekse yoghurt
» 50 g roomkaas
» 1 grote wortel
» 1 theelepel kaneel
» 1 theelepel vanille-extract
» maple syrup naar smaak
» snufje zout

Bereiding
  1. Doe de melk samen met de havermout, kaneel en een snufje zout in een steelpannetje. Zet op het vuur en verwarm het geheel op middelhoog vuur.
  2. Rooster in de tussentijd in een droge koekenpan de walnoten. Laat ze iets afkoelen. Steek het hakmes in de SliceSy® en hak de walnoten grof. 
  3. Steek de fijne rasp in het inzetstuk van de SliceSy®. Rasp de wortel fijn en voeg ze samen met de helft van de grofgehakte walnoten bij de havermout. Breng de havermoutpap aan kook en laat een paar minuten koken totdat ze de juiste bite heeft gekregen en de havermout gaar is.
  4. Steek de menger op de bamix® en doe de Griekse yoghurt en roomkaas in de maatbeker. Voeg het vanille-extract en een scheutje maple syrup toe en meng het geheel met de bamix®.
  5. Serveer de carrot cake havermout meteen. Garneer met het roomkaasmengsel, wat extra kaneel en de overgebleven walnoten. Breng de carrot cake havermout eventueel nog op smaak met wat extra maple syrup.

Ei muffins met champignons

Duur: 25 min / 12 stuks
SLICESY® MET HAKMES – MENGER – MAATBEKER (1L)

Na de zomervakantie zijn we weer terug in het ritme. We zitten weer op de schoolbanken of zijn aan het werk. Om weer vol energie er tegenaan te kunnen, delen we dit recept voor ei muffins met champignons. Muffins gemaakt van ei en allerlei anders lekkers. Wij maken ze met champignons, puntpaprika en Emmentaler, maar je kunt juist ook je restjes hierin verwerken. De ei muffins met champignons zijn een ideaal tussendoortje om de trek te stillen en perfect om mee naar school of je werk te nemen!

Ingrediënten

 

» 12 eieren
» 100 g champignons
» 75 g Emmentaler
» 1 puntpaprika
» 1 rode ui
» paar takjes verse dille
» scheutje olijfolie
» peper en zout

Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Vet een muffinvorm in met wat olijfolie en zet apart.
  2. Steek het hakmes in de SliceSy®. Verwijder de zaadlijsten uit de puntpaprika. Hak met behulp van de SliceSy® de champignons, puntpaprika en rode ui fijn. Doe de gesneden groenten in een mengkom en hak vervolgens de Emmentaler en verse dille fijn. Doe de helft van het kaasmengsel bij de gesneden groenten en meng door elkaar.
  3. Doe de eieren in een maatbeker. Steek de menger op de bamix® en klop de eieren luchtig. Breng het eimengsel op smaak met peper en zout.
  4. Verdeel het groentemengsel over de 12 muffinvormpjes. Verdeel vervolgens het eimengsel over de muffinvormpjes. Vul ieder vormpje voor ongeveer 2/3. Bestrooi de ei muffins met champignons met het overgebleven kaasmengsel.
  5. Bak de ei muffins met champignons in 15 minuten af in de oven. Serveer ze meteen of laat ze afkoelen om mee te nemen.

Norwegian eggs benedict met hashbrowns

Duur: 50 min / 2 personen
SLICESY® MET GROVE RASP EN HAKMES – MENGER – MAATBEKER (600ML)

Deze Norwegian eggs benedict met hashbrowns wil je het liefst iedere dag eten! Geniet van de verfijning van zalm, gepocheerde eieren en zijdezachte Hollandaisesaus geserveerd op perfect gebakken hashbrowns. De oorsprong van eggs benedict is enigszins gehuld in mysterie, maar over het algemeen wordt het beschouwd als een Amerikaans gerecht met Franse invloeden en door de zalm zelfs Noorse invloeden. Een geliefd gerecht waar wereldwijd van wordt genoten!

Ingrediënten

Voor de hashbrowns

» 2 grote vaste aardappelen
» 1 kleine ui
» 2 eetlepels bloem
» peper & zout
» klontje roomboter

Voor de Hollandaisesaus

» 4 eidooiers
» 150 g roomboter
» 2 eetlepels melk
» 1 eetlepel citroensap
» peper & zout

Voor de Norwegian eggs

» 4 eieren
» 100 g gerookte zalm
» handjevol verse dille
» scheut witte wijnazijn
» snufje zout

Bereiding
  1. Steek de grove rasp in de SliceSy®. Schil de aardappelen en rasp ze met behulp van de SliceSy®. Knijp het overtollige vocht uit de aardappelen met behulp van een schone theedoek. Haal de messenschijf met grove rasp uit de SliceSy® en zet het hakmes vervolgens in de SliceSy®. Hak met de SliceSy® de ui fijn. Meng in een aparte kom de geraspte aardappelen met de fijngehakte ui, bloem en peper en zout. Maak met je handen er mooie ronde hashbrowns van.
  2. Laat voor de Hollandaisesaus de roomboter in een pannetje smelten. Steek de menger op de bamix®. Doe de eidooiers samen met de melk in een kom. Verwarm deze al mengend met de bamix® au bain-marie. Meng net zo lang totdat het mengsel dikker begint te worden. Heb geduld, het duurt wel even voordat het mengsel goed dik is.
  3. Giet de inhoud van het mengsel over in een maatbeker. Voeg dan al kloppend met de bamix® op eerste snelheid beetje bij beetje de gesmolten boter toe. Breng de Hollandaisesaus vervolgens op smaak met het citroensap en peper en zout. Dek de maatbeker af, zodat de saus warm blijft.
  4. Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Plaats de hashbrowns in de hete pan en druk ze lichtjes met een spatel aan. Bak de hashbrowns in ongeveer 10 minuten aan iedere kant goudbruin en knapperig. Pak ze in aluminiumfolie in zodat ze warm blijven.
  5. Zet voor de gepocheerde eieren een grote pan op het vuur met voor de helft gevuld met kokend water. Voeg een snufje zout en een flinke scheut azijn aan het water toe. Breek een ei open in een kopje. Doe de bamix® met menger in de pan totdat er een draaikolk ontstaat.
  6. Breng het kopje zo dicht mogelijk naar het water toe en giet het ei voorzichtig in het water. Draai met twee lepels het eiwit zo snel mogelijk om het eigeel heen. Pocheer het ei ongeveer drie minuten en haal het dan voorzichtig met een schuimspaan uit het water. Snijd het overtollige eiwit van het gepocheerde ei af. Herhaal dit met de rest van de eieren.
  7. Verdeel de gerookte zalm over de hashbrowns. Leg hier de gepocheerde eieren op. Hak de verse dille grof. Giet de Hollandaisesaus over het gerecht en garneer met de verse dille. Serveer de Norwegian eggs benedict met hashbrowns meteen.

Banaan-ei pannenkoekjes

Duur: 15 min / 2 personen
MULTIMES, MENGER & MAATBEKER (1L)

Er zijn altijd wel bananen en eieren in huis. Je kunt voor deze pannenkoekjes zelfs rijpe bananen gebruiken voor nog meer smaak. Een ding is zeker: de banaan-ei pannenkoekjes zijn om te smullen. Met de bamix als hulpmiddel zijn ze echt zo gemaakt. Een heerlijk ontbijt voor in het weekend of juist om van een doordeweekse dag een feestje te maken!

Ingrediënten


»
2 eieren
» 1 banaan
» 50 g bloem
» klontje roomboter
» 1 theelepel bakpoeder
» 1 theelepel kaneel
» snufje zout
» blauwe bessen naar smaak
» maple syrup naar smaak

Bereiding
  1. Doe de banaan in de maatbeker. Steek het multimes op de bamix® en pureer de banaan fijn.
  2. Voeg de eieren toe samen met de bloem, bakpoeder, kaneel en een snufje zout. Steek de menger op de bamix® en meng het geheel tot een mooi beslag.
  3. Doe een klontje roomboter in een koekenpan en bak de banaan-ei pannenkoekjes op middelhoog vuur goudbruin.
  4. Serveer de banaan ei pannenkoekjes meteen met naar smaak blauwe bessen en maple syrup.

Groene groentesmoothie

Duur: 5 min / 1 persoon
MULTIMES

Zin in een gezonde smoothie? Dan is deze groene groentesmoothie een aanrader! Groene groenten zijn super gezond en zorgen voor een blije buik, veel energie en een stralende huid.

Met de bamix® toGo® heb je zo deze groene groentesmoothie van bleekselderij, spinazie, cavolo nero, komkommer, kiwi, banaan, limoensap en kokoswater gemaakt. We bereiden de smoothie direct in de bijgeleverde thermische beker. Ideaal om zo mee te nemen als ontbijt of tussendoortje!

Ingrediënten

» 2 stengels bleekselderij
» halve komkommer
» handjevol spinazie
» handjevol cavolo nero of boerenkool
» 1 kiwi
» 1 banaan
» sap van een halve limoen
» 250 ml kokoswater

Bereiding
  1. Was de groenten. Verwijder de schil van de kiwi en de banaan. Pers de halve limoen uit.
  2. Doe alle ingrediënten voor de groene groentensmoothie in een beker. Mocht je de groene groentensmoothie mee willen nemen, mix dan gelijk alle ingrediënten in de thermobeker.
  3. Steek het multimes op de bamix®. Schakel het toestel aan en mix op snelheid twee totdat er een mooi glad mengsel ontstaat.
  4. Serveer de groene groentensmoothie meteen of bewaar hem in de koelkast.

Açai bowl met rode biet en rood fruit

Duur: 10 min / 1 persoon
MULTIMES

Ben je al bekend met een açai bowl? Dit is eigenlijk een dikke smoothie waar de superfood açai aan is toegevoegd. In dit açai bowl recept zit naast rood fruit, ook nog eens rode biet verstopt. Begin je ochtend goed en start met deze kick-start! Wedden dat je het lekker vindt?

Ingrediënten

 

Voor de açai bowl

» 1 bevroren banaan in plakjes
» 100 g gemengd rood fruit (frambozen, rode en blauwe bessen)
» 50 g gekookte rode biet
» 50 ml plantaardige melk of kokoswater
» 2 eetlepels açai poeder

Toppings

» 1 eetlepel havermout
»
1 eetlepel geroosterde kokos chips
»
Een paar plakjes banaan
»
Een paar verse frambozen, rode en blauwe bessen

Bereiding
  1. Doe alle ingrediënten voor de açai bowl in een beker. Mocht je de açai bowl mee willen nemen, mix dan gelijk alle ingrediënten in de thermobeker.
  2. Steek het multimes op de bamix®. Schakel het toestel aan en mix op snelheid twee totdat er een mooi glad mengsel ontstaat.
  3. Serveer de açai bowl gelijk in een kom of in de thermobeker voor to go.
  4. Garneer de açai bowl met de havermout, kokos chips, een paar plakjes banaan en vers rood fruit.