mermaid spread

Mermaid spread

“Have a colourful breakfast! “

Ingrediënten

» 150 g roomkaas

» 4 sneden brood

» 1 rode biet

» 1 mango

» 50 g bosbessen

» 50 g aardbeien

Bamix-unicorn-sandwich-5

Voor de verschillende kleuren van jouw mermaid spread:

» Rood: snijd de rode biet in grove stukken. Mix de rode biet met een lepeltje roomkaas. Voeg meer roomkaas of rode biet toe naarmate je een donkerdere of lichtere kleur wenst.

» Geel: snijd de mango in grove stukken (geschild). Mix de mango met een lepeltje roomkaas. Voeg meer roomkaas of mango toe naarmate je een donkerdere of lichtere kleur wenst.

» Paars: Mix de blauwe bessen met een lepeltje roomkaas. Voeg meer roomkaas of blauwe bessen toe naarmate je een donkerdere of lichtere kleur wenst.

» Roze: Snijd de aardbeien doormidden. Mix de aardbeien met een lepeltje roomkaas. Voeg meer roomkaas of aardbeien toe naarmate je een donkerdere of lichtere kleur wenst.


Wanneer de kleuren klaar zijn zet je ze een half uurtje in de koelkast om op te stijven.

Bereiding

1 Toast het brood.

2 Smeer van iedere kleur roomkaas een strook op je toast. Je kan spelen met de volgorde en setting. Ter afwisseling kan je de toast ook doormidden snijden.

3 Om een ‘messy’ effect te krijgen kan je de kleuren een klein beetje door elkaar smeren.

4 Voor extra smaak kan je toppings toevoegen (gekleurde hagelslag, komkommer, avocado,..).

5 Geniet van je mermaid spread. Smakelijk!

Mermaid bowl

Mermaid bowl

“Zeeblauwe smoothiebowls nemen je Instagram feed steeds verder over en ze zijn nog gezond ook! “

Ingrediënten

» 25 cl kokosmelk

» 2 kleine bananen (idealiter bevroren)

» 30 gr havervlokken

» 2 eetlepels agave- of ahornsiroop

» 1 eetlepel chiazaad

» ¼ à ½ koffielepel spirulina of blauwalgpoeder

Bereiding

1 Doe alle ingrediënten in een kom en mix ze met uw bamix multimes tot een vloeibaar geheel.

2 Proef en maak zoeter als je dat wil.

3 Giet indien nodig in een andere kom en kies leuke toppings!

Smakelijk!

Havermout cappuccino

Havermout cappuccino

“Zoals de naam al zegt, bestaat deze nieuwe ontbijttrend uit je favoriete koffie én ontbijthaver.”

Ingrediënten

» 25 gr havermout

» 15 cl melk

» 1 theelepel honing

» 1 snuifje cacao

» 1 espresso

Bereiding

1 Breng de harvermout met 10 cl melk en de honing aan de kook. Laat op een laag vuur zeker tien minuten pruttelen.

2 Schuim de overige 5 cl melk op met de bamix klopper.

3 Doe de havermout in een glas of beker. Schenk de opgeschuimde melk erover en doe ook de espresso erbij.

Smakelijk!

Banana Pancakes

Banana Pancakes

“Een lekker, gezond en makkelijk recept voor een verwenontbijt.”

Ingrediënten

» 1 banaan

» scheutje melk

» snuifje kaneel

» 1 eetlepel suiker

» 30 gr bloem

Bereiding

1 Mix alles tot een glad beslag met het bamix multimes of met de bamix menger.

2 Boter een pan in met wat kokosolie en laat de pancakes 2 minuten op elke kant bakken.

Smakelijk!

Breakfast smoothie bowl

Breakfast smoothie bowl

“Hemels lekker en erg voedzaam! Met dit recept kun je bovendien eindeloos variëren!”

Ingrediënten

Voor de smoothie:

» 1 banaan

» 100 gr aardbeien (bevroren)

» 50 gr bosbessen (bevroren)

» 50 gr frambozen (bevroren)

» 120 gr Griekse yoghurt

Voor de garnering:

» aardbeien, in stukjes gesneden

» bosbessen

» frambozen

» hennepzaad

Bereiding

1 Doe alle ingrediënten in de bamix kruik en mix goed met het multimesje.

2 Werk af met de aardbeien, bosbessen, frambozen en het hennepzaad.

Smakelijk!

Tips

» Je kan de garnering vervangen door ander fruit – ananas, banaan, perziken, ….

» Het hennepzaad kan je vervangen door eender welk ander zaad (chia, lijnzaad, …) of een notenmengeling.

Breakfast Popsicles

Breakfast Popsicles

“Deze ijsjes kan je zelfs als ontbijt opsmullen.”

Ingrediënten

(voor 4 à 5 ijsjes)

» 275 gr Griekse yoghurt

» 125 ml melk

» 2 theelepels honing

» 65 gr granola

» 6 à 8 ijsblokjes

» 120 g gemengde bessen
bv. blauwe bessen, zwarte bessen, frambozen, aardbeien, …

Bereiding

1 Meng de melk met de yoghurt en één theelepel honing. Verdeel het mengsel over de ijsjesvormen.

2 Hak de bessen fijn met het multimesje en verdeel het mengsel over de ijsjesvormen.

3 Meng de granola met één theelepel honing en verdeel de granola ook over de ijsjesvormen.

4 Steek de stokjes in de vormen en zet minstens 4 uur in de vriezer.

5 Laat de vormen even onder warm of heet stromend water lopen om ze makkelijk uit de vormen te halen.

Smakelijk!

Tips

» Wil je mooi gescheiden kleuren? Zet de ijsjes dan even in de vriezer voor je er het bessenmengsel bij giet.

» Zakt de granola in het ijsje? Zet de ijsjes weer even in de vriezer.

Dirty Chai Breakfast bowl

Dirty Chai Breakfast Bowl

“Perfecte start van de dag? Gezond ontbijten!”

Ingrediënten

» 200 gr Griekse yoghurt

» ½ banaan

» 1 eetlepel ahornsiroop

» Chaikruiden: 1 theelepel kaneel, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel kardemompoeder, 1 theelepel nootmuskaat

» Afwerking naar keuze: cacaonibs, amandelen, granola, kokosschilfers, …

Bereiding

1 Doe de griekse yoghurt in een kom.

2 Snij de banaan in stukken en doe ze in de kom.

3 Voeg de ahornsiroop en chaikruiden toe.

4 Mix het geheel tot een gladde massa met je bamix staafmixer.

5 Werk af naar keuze.

Smakelijk!

Muesli met melkschuim

Muesli met melkschuim

“Ontbijt en go!”

Ingrediënten

» 4 eetlepels havervlokken

» 12 eetlepels koud water

» 2 eetlepels amandelen

» Sap van ½ citroen

» 2 eetlepels honing

» 1 appel in 4 gesneden

» 100 gr verse ananas

» 150 gr diepgevroren frambozen

» 1 ½ dl koude magere melk

Bereiding

1 Rooster de havervlokken ca. 3 minuten in een pannetje zonder vet, doe ze in de SliceSy met hakmes.

2 Giet er het water bij en laat ca. 5 minuten rusten.

3 Voeg de rest van de ingrediënten toe, behalve de magere melk en mix alles samen met het hakmes.

4 Klop de magere melk stijf met de klopper, meng meteen onder de muesli.

5 Werk af met fruit en/of noten en dien op.

Smakelijk!