Tijd: 20 min – 4-6 personen
Oh wat houden we van groene asperges… en al zeker van feta! Hier vind je een eenvoudige en originele combinatie voor een heerlijke lentetaart. Om tot op de laatste kruimel van te smullen!
Ingrediënten
» 1 bundel groene asperges
» 1 ei
» 1 blok van 150 g feta
» 1 koffielepel gedroogde tijm
» Peper en zout
» 1 ei
» 1 blok van 150 g feta
» 1 koffielepel gedroogde tijm
» Peper en zout
Voor het taartdeeg
» 200 g bloem
» 1/2 koffielepel zout
» 100 g zeer koude boter
» 65 ml ijswater
» 200 g bloem
» 1/2 koffielepel zout
» 100 g zeer koude boter
» 65 ml ijswater
Bereiding
- Giet de bloem en het zout in de kom van de SliceSy met het S-vormige mes. Mix op snelheid 2 met onderbroken stoten. Snij de koude boter in kleine blokjes en doe die bij het mengsel. Mix op snelheid 1 met onderbroken stoten tot je een crumbletextuur krijgt. Voeg beetje bij beetje het ijswater toe en blijf intussen mixen. Doe dit tot het deeg zich begint te vormen.
- Giet het deeg op een vel bakpapier en rol het tot een bal. Plat het licht af en laat 10 minuten rusten. Vorm een rechthoek van het deeg en plaats het in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Schil de groene asperges en zorg dat de punten heel blijven. Laat ze 10 minuten stomen op 180°C. Zet even aan de kant.
- Doe de feta en het ei in de kom van de SliceSy. Voeg er het zout, de peper en de tijm aan toe. Sluit de kom en mix met de Bamix op snelheid 2 tot het ei en de feta een dikke room vormen.
- Haal het taartdeeg uit de koelkast en smeer er gelijkmatig de fetaroom over. Decoreer met de groene asperges en plaats gedurende 15 minuten in de oven. Combineer met een slaatje van jonge scheutjes.