Panna cotta van bosbessen

“Heerlijk én roze!”

Ingrediënten

VOOR DE PANNA COTTA:

» 6 gr gelatine

» 400 ml volle room

» 160 gr verse bosbessen

» 80 gr kristalsuiker

VOOR DE BOSBESSENCOULIS:

» 200 gr verse bosbessen

» 60 gr kristalsuiker

» 25 ml limoensap

Bereiding

1 Laat de blaadjes gelatine in koud water weken.

2 Doe de room, bosbessen en suiker in een steelpan. Breng op een gematigd vuur aan de kook.

3 Haal de steelpan van het vuur en mix de massa glad met je bamix staafmixer.

4 Zet de steelpan weer op een gematigd vuur en breng aan de kook.

5 Haal de steelpan van het vuur en voeg de gelatine toe. Roer goed om op te lossen.

6 Zeef de panna cotta (optioneel).

7 Doe de panna cotta in serveerkommetjes en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

8 Dek af en laat een nacht in de koelkast afkoelen.

VOOR DE BOSBESSENCOULIS:

9 Doe de bosbessen, suiker en het limoensap in een steelpan. Mix de massa glad met je bamix staafmixer.

10 Zet de steelpan op een gematigd vuur en laat zachtjes pruttelen tot de coulis de gewenste dikte heeft.

11 Laat afkoelen op kamertemperatuur.

Smakelijk!