Duur: 30 min + 40 min oventijd / 9 stukken
SWISSLINE MET MULTIMES, MENGER, MAATBEKER (1L) – PROCESSORMOLEN MET POEDERSCHIJF
Extra materiaal: rechthoekige bakvorm van 25 x 25 cm
De herfst vraagt om kruidige, verwarmde baksels en deze pumpkin spice cake is daar het perfecte voorbeeld van! De pompoen, warme specerijen en een romige topping met koffie geven je meteen dat knusse najaarsgevoel. Geïnspireerd op de bekende pumpkin spice latte, maar dan in cakevorm. Met de bamix® is dit bakrecept ook nog eens heel eenvoudig. Vier de herfst met deze heerlijke cake!
Voor de pumpkin spice kruidenmix
» 5 peperkorrels
» 2 stuks steranijs
» 2 kruidnagels
» 1 kaneelstokje
» halve theelepel gemberpoeder
» halve theelepel nootmuskaat
» halve theelepel piment
Voor de pumpkin spice cake
» 400 g pompoenblokjes
» 200 g bloem
» 150 g roomboter (kamertemperatuur)
» 150 g lichte basterdsuiker
» 3 eieren
» 1 eetlepel bakpoeder
» 1 theelepel vanille-extract
» snufje zout
Voor de botercrème
» 100 g poedersuiker
» 100 g roomboter (kamertemperatuur)
» 90 g roomkaas
» 1 eetlepel espressopoeder
» 1 theelepel vanille-extract
Garnering
» 3 stuks herfstchocolade
» 1 eetlepel espressopoeder


-
- Doe de peperkorrels, steranijs, kruidnagel en kaneelstokje in de processormolen met poederschijf. Zet de bamix® op de processormolen en maal tot een fijn poeder. Meng met de gemberpoeder, nootmuskaat en piment.
- Kook de pompoenblokjes in ongeveer 10 minuten gaar. Giet af en laat even uitstomen. Doe de pompoenblokjes vervolgens in de maatbeker, steek het multimes op de bamix® en pureer tot een gladde puree.
- Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Vet de bakvorm in en bekleed met bakpapier.
- Doe de roomboter en lichte basterdsuiker in een kom. Steek de menger op de bamix® en meng luchtig. Voeg de eieren één voor één toe en mix met de bamix® goed door. Meng vervolgens de pompoenpuree en het vanille-extract erdoor. Zeef de bloem, bakpoeder, de pumpkin spice kruidenmix en een snufje zout boven de kom en meng tevens met de bamix® tot een glad beslag.
- Schep het beslag in de met bakpapier beklede bakvorm en strijk glad. Bak de cake in 40 minuten gaar. Steek om te checken of de cake gaar is, een satéprikker in het midden van de cake. Komt de prikker er schoon uit, dan is de cake gaar. Zit er nog nat beslag aan, dan moet de cake nog even verder bakken. Haal de cake als die gaar is uit de oven en laat volledig afkoelen.
- Maak de menger en de bamix® schoon zodat je deze ook kunt gebruiken voor de botercrème. Doe hiervoor alle ingrediënten in de maatbeker en klop met de bamix® alles tot een luchtige botercrème.
- Bestrijk de afgekoelde cake met de botercrème. Garneer met wat extra espressopoeder en de herfstchocolade.



