Duur: 80 minuten + 30 minuten wachttijd / 4 personen
BAMIX® SWISSLINE MET SLICESY® MET HAKMES
Een klassieke beef wellington, maar dan in een mini variant. Perfect als luxe hoofdgerecht zonder gedoe aan tafel. Voor de duxelles gebruik je de SliceSy® met het hakmes. In een paar tellen hak je de paddenstoelen zo fijn als je nodig hebt. Het resultaat: een knapperig jasje van bladerdeeg, zacht vlees vanbinnen een rijke laag duxelles die alles bij elkaar brengt. Precies wat een wellington zo lekker maakt, maar dan in een makkelijke, elegante mini versie.
» 4 ossenhaasbiefstukken van 125 gram
» 300 gram kastanjechampignons
» 100 gram shiitakes
» 40 gram roomboter
» 12 plakken Parmaham
» 2 rollen vers bladerdeeg
» 2 eetlepels mosterd
» 1 eetlepel sojasaus
» 1 sjalot
» 1 knoflookteen
» 1 eidooier
» Blaadjes van twee takjes verse tijm + extra voor de garnering
» Peper en zout
» Plasticfolie
» Deegsnetsnijder
» Kernthermometer


-
-
- Dep het vlees goed droog. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak het vlees kort aan op hoog vuur. Leg op een bord en laat volledig afkoelen. Bestrooi daarna met peper en zout en wrijf licht in met de mosterd.
- Steek voor de duxelles het hakmes in de SliceSy® en doe de paddenstoelen, tijm, sjalot en knoflook erin. Hak het geheel fijn. Smelt de resterende boter in de pan en bak het mengsel kort aan in de pan. Voeg de sojasaus toe en bak tot al het vocht verdampt is. Breng op smaak met peper en zout en laat volledig afkoelen.
- Leg drie plakken Parmaham overlappend op een stuk plasticfolie. Verdeel hier ¼ van de duxelles over. Dep het vlees nog even extra droog. Leg een stuk vlees erop en rol de ham met behulp van de folie strak om het vlees. Herhaal dit met de andere drie stukken vlees. Laat de pakketjes minstens 30 minuten in de koelkast koud worden.
- Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht). Snijd het bladerdeeg in vier gelijke stukken. Haal het vlees uit de folie en leg ieder pakketje in het midden van een stuk bladerdeeg. Vouw het deeg er strak omheen en laat de randen ongeveer een centimeter overlappen. Zorg dat de naad van aan de onderkant zit en leg de pakketjes met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Maak van de overgebleven stroken bladerdeeg een raster met een deegnetsnijder. Leg dit voorzichtig op de wellingtons en snijd netjes bij. Klop de eidooier los en bestrijk de mini beef wellingtons aan de bovenkant. Bak de mini beef wellingtons 15 tot 20 minuten in het midden van de oven tot de kernthermometer 48 graden aangeeft (medium-rare).
- Haal de wellingtons uit de oven en laat vijf minuten rusten. Garneer met wat extra tijm en serveer meteen.
-



