cheesecake ijs met aardbeien
Ingrediënten

 

» 1 bakje Belgische aardbeien
» 250 g speculoos
» 1 blikje geconcentreerde gesuikerde melk
» 500 g roomkaas (zoals Philadelphia)
» 30 cl vloeibare volle room
» Het sap en de zeste van 1 citroen

cheesecake ijs met aardbeien

cheesecake ijs met aardbeien
Bereiding

 

  1. Doe de roomkaas, de vloeibare room, de geconcentreerde gesuikerde melk, het citroensap en de zeste in een kan. Maak het menghulpstuk op de bamix vast en klop op op hoge snelheid  tot het mengsel dik wordt.
  2. Vermaal de speculoos met de SliceSy in grove stukken. Zet even aan de kant.
  3. Doe er daarna de aardbeien bij en hak ze enkele malen zodat er stukken overblijven.
  4. Giet de room in een schaal die in de diepvries mag (of gewoon in een Tupperware-kom). Doe er de aardbeien en stukjes speculoos bij en meng voorzichtig tot je een mooie marmering bekomt. Zet het ijs minimaal een nacht in de diepvries. Wanneer je ervan wilt eten, haal je de schaal een kwartier op voorhand uit de diepvries en schep je er bollen uit.