Cheesecake met citroen en tijm

“De energieboost die je nodig had!”

Ingrediënten

» 80 gr boter

» 250 gr speculoos

» 100 ml slagroom

» 150 gr suiker

» 2 pakjes vanillesuiker

» 700 gr kwark of Griekse yoghurt

» 5 gelatineblaadjes

» sap van 2 citroenen

» 5 takjes tijm

Bereiding

1 Verkruimel de speculooskoekjes in de bamix processormolen.

2 Smelt de boter en meng er de koekjes onder.

3 Verdeel het mengsel over de bodem van een springvorm en druk goed aan.

4 Klop de room met de bamix klopper op, samen met de suiker en vanillesuiker.

5 Meng de room met de kwark. Laat de gelatineblaadjes ondertussen weken in koud water.

6 Verwarm het citroensap met tijm en laat 3 minuten koken. Haal de takjes tijm uit het mengsel. Knijp de gelatineblaadjes uit en doe ze bij het warme citroensap.

7 Roer tot ze opgelost zijn, laat even afkoelen. Schep het gelatinemengsel onder het kwarkmengsel. Let erop dat je het geheel niet overklopt.

8 Giet het mengsel in de springvorm. Laat tenminste 4 uur opstijven in de koelkast.

Smakelijk!