Cheesecake met citroen en tijm
“De energieboost die je nodig had!”
» 80 gr boter
» 250 gr speculoos
» 100 ml slagroom
» 150 gr suiker
» 2 pakjes vanillesuiker
» 700 gr kwark of Griekse yoghurt
» 5 gelatineblaadjes
» sap van 2 citroenen
» 5 takjes tijm
1 Verkruimel de speculooskoekjes in de bamix processormolen.
2 Smelt de boter en meng er de koekjes onder.
3 Verdeel het mengsel over de bodem van een springvorm en druk goed aan.
4 Klop de room met de bamix klopper op, samen met de suiker en vanillesuiker.
5 Meng de room met de kwark. Laat de gelatineblaadjes ondertussen weken in koud water.
6 Verwarm het citroensap met tijm en laat 3 minuten koken. Haal de takjes tijm uit het mengsel. Knijp de gelatineblaadjes uit en doe ze bij het warme citroensap.
7 Roer tot ze opgelost zijn, laat even afkoelen. Schep het gelatinemengsel onder het kwarkmengsel. Let erop dat je het geheel niet overklopt.
8 Giet het mengsel in de springvorm. Laat tenminste 4 uur opstijven in de koelkast.
Smakelijk!