Chocolate Chip Skillet voor twee

“Cookies make the world a better place”

Ingrediënten voor 2 personen

» 50 gr kristal suiker

» 50 gr bastard suiker

» 1 tl vanille extract

» 65 gr bloem

» 1/4 tl baking soda

» 1/4 tl zout

» 80 gr chocolade druppels

» 1 eigeel

» 120 gr boter

Voor de afwerking:

» Vanille ijs

» Chocolade druppels

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.

Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af.

Smelt de boter en scheid ondertussen het eigeel van het eiwit.

Meng de bloem, de baking soda en het zout goed door elkaar. Zet even opzij.

In een andere kom meng je de bastard- en kristalsuiker samen met het vanille extract.

Voeg de gesmolten boter toe aan de kom met alle suiker en mix goed door elkaar met de bamix.

Voeg het eigeel toe en meng goed.

Voeg voorzichtig de bloem met baking soda en zout toe. 

Mix alle ingrediënten goed door elkaar totdat alles mooi is opgenomen.

10 Voeg als laatste ⅔ van de chocolade druppels toe en meng alles nog een laatste keer.

11 Verdeel het deeg in een beboterde, gietijzeren koekenpan.

12 Zorg dat het koekjesdeeg gelijk verdeeld is, zodat alles gelijktijdig kan bakken.

13 Bak de koek zo’n 18 à 20 minuten in de voorverwarmde oven totdat de randen goudbruin worden en het midden begint te rijzen.

14 Haal de koekenpan voorzichtig uit de oven en leg enkele overgebleven chocolade druppels op de koek om het geheel mooier te maken.

15 Laat zo’n 5 minuten afkoelen.

16 Smelt de overige chocolade druppels in de microgolfoven.

17 Wanneer de koek afgekoeld is, werk je het geheel af met een grote bol vanille ijs en wat gesmolten chocolade drizzles.

18 Serveer met twee lepels.