Peren cocktail

Als je jouw gasten een ‘night to remember’ wil bezorgen, dan is dit dé cocktail bij uitstek! Perfect voor wie van een fruitige cocktail houdt.

Ingrediënten

» 45 ml gin

» 22 ml siroop, geïnfuseerd met rozemarijn en kruidnagel

» 45 ml perenpuree

» 15 ml White Whale Filthy Liar (ev. een siroop of likeur op basis van lychee)

» 15 ml citroensap

» 1 takje rozemarijn, ter decoratie

Voor de siroop:

» 100 g suiker

» 125 ml water

» 30 gr hele kruidnagels

» 3 takjes rozemarijn

Voor de perenpuree:

» 1 peer, geschild en ontpit

» 15 ml citroensap

» ½ thelepel verse rozemarijn

Bereiding

Voor de siroop, geïnfuseerd met rozemarijn en kruidnagel:

1 Doe de suiker, het water, de kruidnagels en de rozemarijn in een sauspan op een gemiddeld vuur. Wanneer het mengsel kookt, haal van het vuur en laat 30 minuten rusten.

2 Giet de inhoud van de pan door een zeef en doe het in een bokaal. Gebruik het direct, of bewaar het in de koelkast voor later. Deze hoeveelheid is ruim voldoende voor twee cocktails.

Voor de cocktail:

3 Snijd de peer in schijfjes en doe samen met het citroensap en de rozermarijn in de beker of kruik. Mix met de bamix tot een gladde massa, haal daarna het mengsel door een fijne zeef, we gebruiken enkel het gezeefde vocht.

4 Het perensap kan hier eventueel vervangen worden, maar zorg ervoor dat het gebruikte sap zeker een nachtje wordt geïnfuseerd met citroensap en rozemarijn.

5 Voeg alle bovengenoemde ingrediënten samen (uitgezonderd de takjes ter decoratie) in een cocktailshaker gevuld met ijs. Schud flink tot alles goed gekoeld is.

6 Giet in een whiskyglas en werk af met een takje rozemarijn.

Santé!