Courgettebloemen gevuld met ricotta

“The secret ingredient to success is always cheese”

Ingrediënten

» 20 courgettebloemen

» 1 citroen

» 2 takjes citroentijm 

» 150 gr ricotta

» 50 gr geraspte Parmezaan

» 3 el olijfolie

» zwarte peper

» fleur de sel

Keukengerei

» een rasp

» Bamix

» keukengaren

» een pan

Bereiding

Schrob de citroen goed schoon onder heet water, wrijf droog en rasp de schil. Spoel de citroentijm, schud droog en pluk de blaadjes.

Doe de ricotta in een kommetje, kruid met fleur de sel en peper, voeg de Parmezaanse kaas en citroenschil er aan toe en ten slotte de citroentijm. Mix alles met de bamix mixer tot een luchtige massa.

Wrijf de courgettebloemen voorzichtig schoon met een propere keukendoek. Open de bloemblaadjes en verwijder de stamper.

Vul de courgettebloemen met de ricottavulling en sluit de bloemblaadjes weer door ze lichtjes om elkaar te draaien. Bind ze voorzichtig op met een keukengaren.

Verhit de olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de gevulde courgettebloemen 2 minuten. Draai ze voorzichtig om en bak ze nogmaals 2 minuten. Serveer meteen.