Donuts met zwarte chocolade en zeste van sinaasappel
“Donut worry, be happy”
Ingrediënten
Voor het glazuur en de afwerking
» 75 g poedersuiker
» 40 g zachte boter
» 100 g gesmolten chocolade
» 1 snuifje fleur de sel
» 3 grote eetlepels water
» Zeste van sinaasappel
» Witte en zwarte suikerpasta (optioneel)
Voor de donuts
» 90 g suiker
» 30 g zachte boter
» 165 g bloem
» 120 g melk
» 4 g bakpoeder
» 2 g natriumbicarbonaat
» 2 eieren
Bereiding
Voor de donuts:
-
-
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Rust de bamix uit met de mengschijf en meng de suiker en de eieren.
- Voeg de boter toe aan het mengsel en meng opnieuw met de bamix.
- Voeg daarna ook de bloem toe (gezeefd indien gewenst), het bakpoeder en het natriumbicarbonaat. Meng met de bamix.
- Giet er voorzichtig de melk bij en meng een laatste keer met de bamix. Het deeg moet een glad mengsel worden.
- Verdeel het deeg in stukjes en kneed deze in de vorm van donuts.
- Zet de donuts gedurende ongeveer 10 minuten in de oven, maar hou ze goed in de gaten (de baktijd kan verschillen van oven tot oven).
- Haal de donuts uit de oven en laat ze goed afkoelen.
-
Voor het glazuur:
-
-
- Meng de poedersuiker, de gesmolten chocolade, het water, de fleur de sel en de boter in de processormolen.
- Verdeel dit mengsel over de afgekoelde donuts.
- Neem de schil van de sinaasappel en hak deze zeste fijn in de processormolen.
- Verdeel nu ook de zeste over de donuts.
-
Smakelijk eten!