Gegrilde ananas met kokos en rumsiroop

“‘Een lepeltje lekkers’: Perfect voor een barbecue met vrienden of familie.”

Ongetwijfeld kennen jullie een lepeltje lekkers. De Belgische foodblog van Annelies Vermeir. Elke keer opnieuw daagt ze zichzelf uit om in weinig tijd, verrassend goede recepten op tafel te zetten. Deze culinaire dame creëerde dit recept voor bamix. Heerlijk lekker!

Ingrediënten

(Voor 4 personen)» ½ ananas

» 1 limoen

» 1 vanillestokje

» 60 ml bruine rum

» 60 ml ahornsiroop

VOOR DE KOKOSROOM

» 1 blik kokosmelk (400 ml)

» 1 vanillestokje (alleen de zaadjes)

VOOR DE AFWERKING

» Rasp van 1 limoen

» Verse kokos of kokosschilfers

» Muntblaadjes

» Limoenpartjes

Bereiding

1 Zet het blikje kokosmelk 1 nacht in de koelkast.

2 Snijd boven- en onderkant van de ananas en verwijder de schil. Snijd in 4 plakken van +/- 1 cm dik.

3 Halveer de limoen.

4 Verhit een grillpan op hoog vuur. Grill de ananasplakken aan beide zijden goudbruin. Leg er de limoenhelften met de snijkant naar beneden bij en grill even mee. Neem van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

5 Splijt het vanillestokje en doe de zaadjes samen met de peul, rum en ahornsiroop in een kookpot. Breng zachtjes aan de kook en laat inkoken tot iets ingedikt. Laat afkoelen en verwijder de peul.

6 Hak voor de dressing de gember & chili in de processormolen fijn. Voeg de andere ingrediënten toe en mix nogmaals tot goed gemengd.

7 Maak nu de kokosroom. Neem de kokosmelk uit de koelkast en schep het vaste gedeelte in een maatbeker. Voeg er de vanillezaadjes aan toe en klop met de klopper romig.

8 Leg de ananasplakken op een serveerschaal. Lepel er telkens een flinke dot kokosroom op. Verdeel er limoenrasp over en leg er de gegrilde limoenhelften bij.

9 Werk af met verse kokos, muntblaadjes en extra limoenpartjes.

10 Serveer met de vanille-rumsiroop.

Smakelijk!