Gegrilde perziken met meringue en karamelsaus
“Life is as peachy as you make it“
» 4 perziken
Voor de meringue:
» 2 eieren
» 110 g kristalsuiker
Voor de karamelsaus:
» 5 el witte basterdsuiker
» 5 el zuiver water
» 2,5 dl room
Gegrilde perziken:
1 Steek de barbecue aan en laat de temperatuur oplopen tot 220°C.
2 Halveer en ontpit de perziken.
3 Grill de gehalveerde perziken ongeveer 8 à 10 minuten op de barbecuerooster.
Tip: je kan de perziken ook grillen met wat olie in een grillpan.
Meringue:
1 Verwarm de oven voor op 160°C.
2 Scheid het eiwit netjes van de eidooiers.
3 Klop de eiwitten schuimig met behulp van de bamix klopper en voeg geleidelijk aan de suiker toe.
4 Spatel het mengsel netjes op de perziken.
5 Steek de perziken met de meringue nog even kort onder een hete ovengrill, zodat het een mooi bruin kleurtje krijgt.
Karamelsaus:
1 Laat de suiker en het water langzaam koken tot karamel.
2 Eens je een mooie lichte amberkleurige karamel hebt, mag je het vuur uitzetten en het mengsel blussen met de room.
3 Laat vervolgens even afkoelen voor je de saus op de perziken giet.
4 Serveer de perziken met de merengue en ietwat afgekoelde karamelsaus.