Gegrilde perziken met meringue en karamelsaus

Life is as peachy as you make it

Ingrediënten voor 4 personen

» 4 perziken

 

Voor de meringue:

» 2 eieren

» 110 g kristalsuiker

 

Voor de karamelsaus:

» 5 el witte basterdsuiker

» 5 el zuiver water

» 2,5 dl room

Bereiding

Gegrilde perziken:

Steek de barbecue aan en laat de temperatuur oplopen tot 220°C.

2 Halveer en ontpit de perziken.

3 Grill de gehalveerde perziken ongeveer 8 à 10 minuten op de barbecuerooster.

Tip: je kan de perziken ook grillen met wat olie in een grillpan.

 

Meringue:

Verwarm de oven voor op 160°C.

2 Scheid het eiwit netjes van de eidooiers.

3 Klop de eiwitten schuimig met behulp van de bamix klopper en voeg geleidelijk aan de suiker toe.

4 Spatel het mengsel netjes op de perziken.

5 Steek de perziken met de meringue nog even kort onder een hete ovengrill, zodat het een mooi bruin kleurtje krijgt.

 

Karamelsaus:

Laat de suiker en het water langzaam koken tot karamel.

2 Eens je een mooie lichte amberkleurige karamel hebt, mag je het vuur uitzetten en het mengsel blussen met de room.

3 Laat vervolgens even afkoelen voor je de saus op de perziken giet.

4 Serveer de perziken met de merengue en ietwat afgekoelde karamelsaus.