Gevulde kippenborsten

“Snel en gemakkelijk met het bamix multimes en klopper!”

Ingrediënten

(Voor 4 kippenborsten)» 4 grote kippenborsten (met een uitsparing gesneden)

» Zout en peper

VOOR DE VULLING

» 80 gr pecannoten

» 80 gr verse geitenkaas (vb. Chavroux)

» 1 theelepel geraspte citroenschil

» 1 eetlepel citroensap

» Zout en peper

» Tandenstokers

» 2 eetlepels olie

VOOR DE SAUS

» 3 dl kippenbouillon

» 1 à 2 theelepels citroensap

» Zout en peper

» 2 eetlepels verse geitenkaas

Bereiding

1 Doe de geitenkaas en de noten in de mengbeker, hak middelfijn en mix met het multimes en kruid met de citroenschil en het citroensap, peper en zout.

2 Kruid de kippenborsten vanbinnen en vanbuiten, doe de vulling in de uitsparing en sluit de kippenborsten met de tandenstokers.

3 Bak ze aan beide kanten ca. 6 min. in hete olie. Hou warm in de oven.

4 Haal restjes weg met keukenpapier, giet de kippenbouillon in de pan en laat tot de helft inkoken.

5 Doe de kippenborsten voor het opdienen nog eens kort in de pan tot ze heet zijn en schik ze op de borden.

6 Doe de geitenkaas bij de saus, giet in de mengbeker en schuim op met de klopschijf. Serveer bij de kippenborsten.

Smakelijk!

Tips

» Lekker met dunne pasta of rijst.