Gevulde kippenborsten
“Snel en gemakkelijk met het bamix multimes en klopper!”
(Voor 4 kippenborsten)» 4 grote kippenborsten (met een uitsparing gesneden)
» Zout en peper
VOOR DE VULLING
» 80 gr pecannoten
» 80 gr verse geitenkaas (vb. Chavroux)
» 1 theelepel geraspte citroenschil
» 1 eetlepel citroensap
» Zout en peper
» Tandenstokers
» 2 eetlepels olie
VOOR DE SAUS
» 3 dl kippenbouillon
» 1 à 2 theelepels citroensap
» Zout en peper
» 2 eetlepels verse geitenkaas
1 Doe de geitenkaas en de noten in de mengbeker, hak middelfijn en mix met het multimes en kruid met de citroenschil en het citroensap, peper en zout.
2 Kruid de kippenborsten vanbinnen en vanbuiten, doe de vulling in de uitsparing en sluit de kippenborsten met de tandenstokers.
3 Bak ze aan beide kanten ca. 6 min. in hete olie. Hou warm in de oven.
4 Haal restjes weg met keukenpapier, giet de kippenbouillon in de pan en laat tot de helft inkoken.
5 Doe de kippenborsten voor het opdienen nog eens kort in de pan tot ze heet zijn en schik ze op de borden.
6 Doe de geitenkaas bij de saus, giet in de mengbeker en schuim op met de klopschijf. Serveer bij de kippenborsten.
Smakelijk!
» Lekker met dunne pasta of rijst.