Homemade smeerkaas
» 1l volle melk
» 250 g oude kaas naar keuze
» 10 g agar agar
» 1 bot groene asperges
» waterkers
» veldsla
» enkele sneden meergranenbrood
» peper & zout
1 Rasp de kaas met behulp van de Bamix slicesy met raspfunctie.
2 Warm de melk op in een pot en smelt er de kaas in. Voeg de agar agar toe en laat een drietal minuten doorkoken.
3 Stort het mengsel uit in een ovenschotel en laat gedurende 1,5 u opstijven op kamertemperatuur.
4 Snijd de massa in grote stukken, en mix tot een gladde smeerkaas met de bamix slicesy met hakmes. Deze hoeveelheid doe je best in een aantal keer.
5 Grill de asperges.
6 Spoel de waterkers en veldsla en dep droog.
7 Toast de sneden brood. Smeer een dikke laag smeerkaas op de boterhammen.
8 Werk af met de groene asperges, waterkers, veldsla, wat zout en een flinke draai van de pepermolen.
Tips
Je kan de smeerkaas enkele dagen in de koelkast bewaren.
Je kan eindeloos varieren met de groentjes, ideaal om restjes uit de koelkast weg te werken.