Icecream cookies

“Money can’t buy happiness, but it can buy ice cream”

Ingrediënten

» 130 gr boter (kamertemperatuur)

» 190 gr bruine suiker

» 1 vanillestok

» 1 ei (losgeklopt)

» 1 el melk

» 220 gr bloem

» 1 theelepel bakpoeder

» 250 gr pure chocolade

» IJs

» Sprinkles, bresilienne nootjes, smarties

 

Keukengerei

» Bamix, menger opzetstukje

» Bakplaat- en papier

» Mengkom

» IJsschep

Bereiding

Neem een mengkom en snij de malse boter in kleine blokjes. Voeg de suiker toe in de schaal en meng ze door elkaar met de bamix. Gebruik hiervoor je ‘menger’ opzetstuk.

Snij de vanillestok in twee. Schraap er de zaadjes uit en meng deze onder het mengsel. Voeg al kloppend het ei toe. Roer er de melk door. Zeef de bloem en het bakpoeder samen en meng het dan onder het beslag. Meng er de stukjes chocolade onder.

Verwarm de oven op 180°C. Bedek een bakplaat met boterpapier. Leg afgestreken lepels deeg op het bakpapier. Laat voldoende afstand tussen de koekjes. Druk ze met een vork een beetje plat en bak ze vervolgens 20 minuten in de oven op 180°C goudgeel. Laat ze afkoelen.

Als je cookies zijn afgekoeld, kan je ze versieren met verschillende toppings. Meng bloemsuiker met een beetje water zodat de sprinkles, bresilienne nootjes en smarties blijven plakken.

Neem je favoriete ijssmaak uit de diepvriezer en schep een bolletjes tussen twee koekjes.

Smullen maar!