Irish coffee met crispy chocoladekoekjes.
Ingrediënten voor de chocoladekoekjes
» 200 g witte chocolade
» 70 g rice krispies
» grof zeezout
Ingrediënten voor de Irish coffee (goed voor 1 persoon)
» 60 ml whisky
» 1 el rietsuiker
» 150 ml sterke koffie
» 60 ml verse room (40% vetgehalte)
Voor de chocoladekoekjes
1 Smelt de witte chocolade in een pannetje.
2 Roer er voorzichtig de rice krispies doorheen.
3 Verdeel met behulp van een lepel in kleine porties en leg ze op een met vershoudfolie bedekte schotel. Bestrooi de koekjes met grof zeezout.
4 Plaats in de vriezer zodat ze mooi uitharden.
5 Haal de koekjes een tiental minuten voor je ze wenst te serveren uit de vriezer.
Voor de Irish coffee
1 Maal de koffiebonen fijn met de bamix hakmolen. Maak een sterke tas koffie.
2 Klop de room lobbig met behulp van de bamix klopper.
3 Warm de whisky op in een pannetje, los er de suiker in op. Flambeer indien gewenst.
4 Doe de wisky in een feestelijk glas. Giet er voorzichtig de hete koffie bij. Giet er de room op. Serveer samen met enkele heerlijk krokante chocoladekoekjes.
Tips
Gebruik de bolle kant van een lepel, om je koffie en room in te schenken. Op die manier mengt de room zich niet met de koffie en krijg je mooiere laagjes.