Duur: 20 min + 120 min wachttijd / 4 tot 6 personen
SLICESY® MET HAKMES – MENGER – KLOPPER – MAATBEKER (400 ML)

Gerechten met pistache zijn helemaal hot! We maken dit keer een variant op de klassieke tiramisu, namelijk een pistachetiramisu. En die is toch een partij lekker. Misschien wel het lekkerste dessert dat we ooit hebben gegeten. Voor de tiramisu gebruiken we savoiardi koekjes. Dat zijn eigenlijk de Italiaanse variant van lange vingers en zijn te koop bij een Italiaanse speciaalzaak. Mocht je ze nu niet kunnen vinden, dan kun je uiteraard ook altijd lange vingers gebruiken.

Ingrediënten


»
250 g mascarpone
» 200 g savoiardi koekjes
» 150 g + 25 g pistachenoten (extra groen)
» 75 g kristalsuiker
» 2 eieren
» 4 espresso’s (130 ml)
» snufje zout

Bereiding
  1. Rooster de pistachennoten in een koekenpan en laat ze afkoelen. Doe de 150 g pistachenoten samen met de helft van de suiker in de SliceSy® met hakmes. Hak net zolang totdat er een mooie pistachepasta is ontstaan. Stop regelmatig even met pulsen om naar het mengsel te kijken. Totdat het een pistachepasta is geworden, duurt het echt wel even. 
  2. Scheid de eidooiers van de eiwitten. Steek de menger op de bamix®. Doe de eidooiers samen met de overgebleven suiker in de maatbeker en klop met de bamix® luchtig. Klop vervolgens de pistachepasta erdoor. 
  3. Maak de bamix® goed schoon (vetvrij) en steek de klopper op de bamix® doe de eiwitten in een schone maatbeker en klop ze stijf. Doe dit op eerste snelheid en laat de bamix® lang genoeg op de bodem staan.
  4. Meng de mascarpone met een spatel voorzichtig door het mengsel van pistache en eidooiers. Spatel op het laatst de eiwitten door het mengsel.
  5. Zet de espresso’s en laat afkoelen. Doop de bovenkant van de savoiardi koekjes door de espresso. Bedek de onderste laag met de koekjes. Verdeel hierover de helft van het pistachemengsel. Herhaal met de rest van de koekjes en het pistachemengsel. Zorg dat je zo twee laagjes hebt gemaakt. Zet de pistachetiramisu minimaal twee uur in de koelkast om op te stijven. Hak de overgebleven pistachenoten fijn en garneer hier de pistachetiramisu mee.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden