Ragout van konijn met pasta & gremolata
Ingrediënten voor de gremolata
» 1 bosje basilicum
» 5-tal takjes verse oregano
» 2 tenen look
» 4 el extra vierge olijfolie
» zeste van 1 citroen
» peper & zout
Ingrediënten voor de ragout van konijn
» 20 g gedroogde paddenstoelen (liefst eekhoorntjesbrood)
» 1 konijn (versneden)
» 120 g pancetta (in reepjes)
» 2 sjalotten
» 2 tenen knoflook
» 2 blikken tomaten (400g)
» 500 ml rode wijn
» 500 g fusilloni (of pasta naar keuze)
» extra vierge olijfolie
» 4 el Parmezaanse kaas
1 Doe het basilicum, de oregano met de look in de bamix SliceSy met hakmes en mix fijn. Voeg de olijfolie en citroenzeste toe en breng op smaak met peper en zout.
2 Bewaar het mengsel in de koelkast.
Voor de ragout van konijn
1 Week de paddenstoelen minstens dertig minuten in 600 ml water. Laat ze uitlekken en dep droog, bewaar het paddenstoelenwater. Hak de paddenstoelen samen met de look en sjalotten grof met de bamix SliceSy met hakmes.
2 Kruid het konijn met peper en zout. Doe een weinig olijfolie in een braadpan en bak de stukken konijn in +/- 5 min. goudbruin. Neem het vlees uit de pan en leg even opzij. Bak de pancetta 3 minuten in dezelfde pan. Voeg de sjalotten, knoflook en de paddenstoelen toe en bak een tweetal minuten mee. Doe het konijn terug in de pan.
3 Voeg de tomaten, de wijn en het paddenstoelenwater toe. Laat zo’n vier uur zachtjes pruttelen, tot het vlees bijna van de botten valt. Voeg vocht toe indien nodig. Neem de het konijn uit de pan, laat even afkoelen en pluk het vlees van de botten. Doe het vlees terug in de saus en kruid af met peper en zout. Rasp de Parmezaanse kaas met behulp van de bamix SliceSy met rasp.
4 Kook de pasta beetgaar. Roer de pasta door de saus.
5 Werk af met de gremolata, een scheutje extra vierge olijfolie en Parmezaanse kaas.
Gremolata kan voor een extra frisse en verrassende toets zorgen in tal van gerechten. Denk maar aan een eenvoudige spaghetti bolognese.