Spinnenkoekjes met pindakaas
“Perfect voor een Halloween feestje.”
» 170 gr pindakaas
» 100 gr lichtbruine suiker
» 100 gr kristalsuiker
» 1 ei
» 1 theelepel vanille-extract
» 200 gr bloem
» 1 theelepel bakpoeder
» Snuifje zout
» 200 gr malthesers
» 100 suikeroogjes
» zwarte glazuurstift (of gesmolten pure chocolade)
1 Klop boter, pindakaas en twee soorten suiker romig in de Slicesy.
2 Voeg ei en vanille-extract toe en mix kort.
3 Doe er bloem, bakpoeder en zout bij en mix tot een glad beslag.
4 Zet het beslag 30 minuten in de koelkast om licht op te stijven.
5 Verwarm de oven voor op 175 °C (boven- en onderwarmte) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
6 Rol kleine balletjes (iets kleiner dan een pingpongballetje) van het deeg en leg met wat tussenruimte op het bakpapier.
7 Bak in 12 minuten goudbruin.
8 Neem uit de oven en duw er in het midden meteen een holte in met de achterkant van een koffielepel.
9 Laat volledig afkoelen op een rooster. De koekjes worden nu krokant.
10 Maak telkens twee suikeroogjes vast aan een maltheser met een beetje glazuur.
11 Leg in de holte van de koekjes.
12 Spuit er 8 pootjes bij met de glazuurstift (of met wat gesmolten chocolade).
Smakelijk!