Thaise rijstkoekjes met zalm en chili-limoenmayo

“‘Een lepeltje lekkers’: Inspiratie uit de Thaise keuken.”

Ongetwijfeld kennen jullie een lepeltje lekkers. De Belgische foodblog van Annelies Vermeir. Elke keer opnieuw daagt ze zichzelf uit om in weinig tijd, verrassend goede recepten op tafel te zetten. Deze culinaire dame creëerde dit recept voor bamix. Heerlijk lekker!

Ingrediënten

(Voor 4 personen)» 250 gr sushirijst

» 10 gr koriander (grof gehakt)

» 1 stengel citroengras (buitenste bladeren verwijderd en grof gehakt)

» ½ rode chili (zaadjes verwijderd en grof gehakt)

» 2 lente-uien (grof gehakt)

» 2 ½ eetlepel rijstazijn

» 1 theelepel (palm)suiker

» Snuifje zout

» 250 gr gekookte zalm

» Arachideolie

VOOR DE CHILI-LIMOENMAYO

» 1 ei

» 1 theelepel mosterd

» 350 ml arachideolie

» Sap van 1 limoen

» Peper en zout

» 1 ½ theelepel sriracha

VOOR DE AFWERKING

» Limoenpartjes

» Koriander (alleen de blaadjes)

» 1 lente-ui (in schuine stukjes gesneden)

» ½ rode chili (gehakt)

» 1 komkommer (in linten gesneden met een dunschiller)

» 1 rode ui (in halve maantjes gesneden en geweekt in rijstazijn)

Bereiding

1 Rasp de wortel in de SliceSy met de grove rasp.

2 Snijd de rode kool, paprika en komkommer in plakken met de fijne gleuf.

3 Snijd de lente-ui in schuine stukjes, de little gem in reepjes en de mango in plakjes.

4 Dop de edamamebonen.

5 Week de rijstnoedels in kokend water tot ze gaar zijn volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel met koud water en laat uitlekken.

6 Hak voor de dressing de gember & chili in de processormolen fijn. Voeg de andere ingrediënten toe en mix nogmaals tot goed gemengd.

7 Leg de groenten per soort op een grote serveerschaal.

8 Leg er de mango, rijstnoedels en gehakte cashewnoten bij.

9 Besprenkel met de sesamdressing.

10 Werk af met basilicum.

Smakelijk!