Vlierbloesemcupcakes met aardbeien

“Happiness is only a cupcake away!”

Ingrediënten (voor +/- 20 cupcakes)

» 200 g boter (op kamertemperatuur)

» 200 gr suiker

» 4 eieren

» 250 g bloem

» 1 tl bakpoeder

» 4 el vlierbloesemsiroop

» rasp van 1 citroen

Om de cupcakes te bestrijken

» 5 el vlierbloesemsiroop

Voor het glazuur

» 2 el aardbeienconfituur

» 1,5 el citroensap

» 200 g roomkaas (op kamertemperatuur)

» 50 g boter (op kamertemperatuur)

» 1 el bloemsuiker

Voor de afwerking

» 5 aardbeien

Bereidingswijze

1 Snijd de boter in blokjes en roer samen met de suiker glad in de SliceSy. Voeg één voor één de eieren toe. Meng er dan geleidelijk aan bloem en bakpoeder door, en laat de SliceSy draaien tot je een homogeen beslag krijgt. Roer er aan het einde de vlierbloesemsiroop en citroenrasp door.

2 Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte). Zet papieren cupcakevormpjes in een muffinvorm. Vul elk vormpje met een opgehoopte eetlepel beslag. Herhaal tot al het beslag is opgebruikt (+/- 20 cupcakes).

3 Schuif in de voorverwarmde oven en bak in 20 minuten goudbruin.

4 Neem de cupcakes uit de oven, ontvorm en prik de bovenzijde verschillende keren in met een satéstokje. Kwast de cakejes in met vlierbloesemsiroop tot deze helemaal opgebruikt is. Laat de cupcakes afkoelen.

5 Mix aardbeienconfituur en citroensap samen glad met het multimesje in de maatbeker. Voeg roomkaas, boter en bloemsuiker toe en mix tot een lichtroze glazuur. Schep over in een spuitzak met gekartelde spuitmond (nr. 12) en laat minstens 1 u opstijven in de koelkast.

6 Spuit het glazuur in een roosje op de cupcakes. Snijd de aardbeien in vier en garneer elke cupcake met een kwartje aardbei.