Amandelnoedels
“Noedels met een twist. Geserveerd met een sausje van amandelpasta en je hebt een uniek gerechtje.”
» 400 gr glutenvrije noedels
» 2 eetlepels gehakte (lente)ui
» 1 eetlepel olie (naar keuze)
» 1 theelepel sesamolie
» 2 eetlepels groetenbouillon of kippenbouillon
» 3 eetlepels amandelboter
» 1 eetlepel sojasaus
» 1 theelepel appelazijn
» 2 theelepels ahornsiroop
» 1 theelepel Sriracha
» 1 eetlepel kokosnootolie
» Gehakte koriander en amandel- of pindanoten
1 Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking.
2 Bak de ui lichtjes aan in de olie op een gematigd vuurtje.
3 Zet het vuur lager en voeg de resterende ingrediënten toe. Voeg de bouillon, amandelboter, sojasaus, appelzijn, ahornsiroop en Sriracha samen en mix met de bamix tot een gladde saus.
4 Haal de pan van het vuur en voeg de sesamolie toe. Meng nu de saus door de noedels en werk af met de noten en koriander.
Smakelijk!