Aspergesoep
Ingrediënten (voor 4 personen)
» 500 g witte asperges
» 1,2 liter stevige groentebouillon
» 2 el boter
» 2 el bloem
» 1 eidooier
» 1,5 dl room
» nootmuskaat
» peper
» zout
» bladpeterselie
» 1,2 liter stevige groentebouillon
» 2 el boter
» 2 el bloem
» 1 eidooier
» 1,5 dl room
» nootmuskaat
» peper
» zout
» bladpeterselie
Bereiding
- Snijd de punten van de asperges. Snijd de ongeschilde stengels in stukken van zo’n 3 centimeter.
- Breng de groentebouillon aan de kook.
- Kook de aspergepunten zo’n 5 minuten. Haal ze uit de bouillon en zet koel weg.
- Doe de stukken asperge in de groentebouillon en laat zo’n 20 minuten koken.
- Mix de soep met de bamix erg fijn, leng eventueel aan met wat water en zeef ze zodat ze mooi glad wordt.
- Smelt de boter in een kookpot en roer er de bloem door.
- Laat even bakken en giet er al roerend de gezeefde soep bij.
- Breng op smaak met de nootmuskaat, peper & zout.
- Klop in een soepkom de eierdooier los met de room. Giet er de hete soep op en roer goed om.
- Werk af met de aspergepunten en wat fijngehakte bladpeterselie
Tip
Voor een extra feestelijke toets kan je steeds wat grijze garnalen toevoegen.