Vanille Pannenkoeken met Berry Coconut Cream vulling

(Vegan & Glutenvrij)

“Let’s have pancakes with a side of pancakes”

Ingrediënten

» 100 gr havermeel

» 5 el aardappelzetmeel

» 2 el kokossuiker

» klein snufje zeezout

» 1 tl vanille-extract

» 150 ml bruiswater

» 2 el kokosolie

Voor de vulling:

» 1 blikje kokosmelk, bewaard in de koelkast

» 1 el ahornsiroop

»  ½ tl vanille poeder

» 2 tl Bosbessenpoeder

Keukengerei

» een pan

» Bamix

» een kom

Bereiding

Meng de havermeel, aardappelzetmeel en kokossuiker in een kom. Voeg een snuifje zeezout, vanille, bruiswater en olie toe. Mix alles tot een gladde massa.

Giet een druppel kokosolie in de pan en schep wat deeg in de pan zodat je een dunne ronde crêpe krijgt. Kook tot het oppervlak er droog uitziet, kantel het met een dunne spatel en bak de andere kant.

Bereid de rest van de pannenkoeken voor. Zet opzij en bereid de vulling voor.

 

Voor de vulling

Open het kokosmelkblik en schep de witte dikke pasta in een kom.

Voeg de resterende ingrediënten toe en klop met de mixer tot het luchtig is (bamix klopper). 

Als het mengsel te vloeibaar wordt, moet het gedurende 10 minuten in de vriezer worden bewaard.