Duur: 90 min / 4 personen
SLICESY® MET HAKMES – MULTIMES
Wil je met de feestdagen een vleugje luxe op tafel zetten? Ga dan voor deze bisque van kreeft. Een zijdezachte soep boordevol diepe en rijke smaken. De bereiding van de bisque vraagt aandacht, maar met liefde en een beetje hulp van de bamix®, maak je een kreeftenbisque waar je gasten van zullen smullen. Met zijn romige smaak is het een ideaal gerecht om van te genieten tijdens je kerstdiner!
» 2 kreeften (diepvries)
» 400 ml kreeften- of visfond
» 250 ml droge witte wijn
» 100 ml cognac
» 100 ml slagroom
» 50 g roomboter
» 4 trostomaten
» 2 stengels bleekselderij
» 2 eetlepels tomatenpuree
» 2 eetlepels olijfolie
» 1 wortel
» 1 ui
» 1 laurierblad
» rasp van een sinaasappel
» paar zwarte peperkorrels
» paar takjes tijm
» paar takjes kervel voor de garnering
» peper en zout
- Zorg dat de kreeften ruim op tijd ontdooid zijn. Haal het kreeftenvlees uit de schalen en houd apart. Breek de schalen in stukken. Steek het hakmes in de SliceSy® en hak de bleekselderij, wortel en ui grof. Verhit de olijfolie in een pan en voeg de kreeftenschalen, bleekselderij, wortel en ui toe. Bak vijf minuten op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak een paar minuten mee. Snijd de tomaten grof en bak ook deze kort mee.
- Schenk de cognac in de pan en flambeer. Gebruik hiervoor een lange lucifer of aansteker en pas op met de vlammen. Laat de alcohol verdampen en voeg daarna de kreeftenfond, witte wijn, laurierblad, zwarte peperkorrels, rasp van de sinaasappel en takjes tijm toe. Voeg ook nog 500 ml water aan de soep toe. Breng alles aan de kook en laat 60 minuten zachtjes pruttelen.
- Giet de soep door een fijne zeef en gooi de vaste delen weg. Breng hem nogmaals aan de kook en laat hem iets inkoken totdat de soep licht is ingedikt. Steek het multimes op de bamix®, voeg geleidelijk de slagroom en boter toe en monteer de soep. Breng eventueel nog iets op smaak met peper en zout.
- Snijd het kreeftenvlees in stukjes en verwarm kort in de soep. Verdeel de soep over vier borden en maak af met wat blaadjes kervel.