Tijd: 1.15 uur – 6-8 personen
De lekkerste groentetaart is de carrot cake! Hij is zacht, opbeurend, pittig en superfris met zijn glazuur van roomkaas. Dankzij de SliceSy-rasp is de taart bovendien in een handomdraai klaar! Mmmm…
Ingrediënten
» 335 g witte suiker
» 300 g bruine suiker
» 180 ml olie
» 4 eieren
» 2 koffielepels vanille-extract
» 120 g appelmoes
» 1 koffielepel kaneel
» 1/2 koffielepel nootmuskaat
» 1/2 koffielepel gember
» 300 g patisseriebloem
» 8 g bakpoeder
» 8 g natriumcarbonaat
» 1 1/2 koffielepel zout
» 125 g pecannoten
» 450 g wortels
» 300 g bruine suiker
» 180 ml olie
» 4 eieren
» 2 koffielepels vanille-extract
» 120 g appelmoes
» 1 koffielepel kaneel
» 1/2 koffielepel nootmuskaat
» 1/2 koffielepel gember
» 300 g patisseriebloem
» 8 g bakpoeder
» 8 g natriumcarbonaat
» 1 1/2 koffielepel zout
» 125 g pecannoten
» 450 g wortels
Voor het glazuur
» 450 g roomkaas (type Philadelphia)
» 340 g ongezouten boter op kamertemperatuur
» 1 koffielepel vanille-extract
» 800 g poedersuiker
» 450 g roomkaas (type Philadelphia)
» 340 g ongezouten boter op kamertemperatuur
» 1 koffielepel vanille-extract
» 800 g poedersuiker
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C. Zet drie cakevormen van 20 cm diameter klaar. Snij cirkels uit bakpapier en leg ze op de bodem van de cakevormen. Beboter de zijkanten van de vormen en bepoeder ze daarna met bloem zodat je de taarten straks makkelijk kunt losmaken.
- Giet de twee soorten suiker, de olie, eieren, appelmoes, vanille en kruiden in een slakom. Maak de menger op de Bamix vast en mix op snelheid 1. Doe er de bloem, het bakpoeder, bicarbonaat en zout bij. Meng opnieuw met de Bamix.
- Giet de pecannoten in de kom van de SliceSy en schuif het S-mes erop. Druk 2 tot 3 keer op snelheid 2 om de noten grof te hakken. Giet ze daarna over het deeg uit. Verwijder het S-mes en schuif nu de schijf met de rasp met de fijnste gaatjes erop. Rasp de wortels. Strooi ook de wortels over het deeg uit en meng alles met een spatel.
- Verdeel het deeg over de drie bakvormen en bak gedurende 40 minuten. Laat de taarten afkoelen op een taartrooster.
- Intussen maak je het glazuur van roomkaas klaar. Schuif de klopper op de Bamix. Doe de boter, de roomkaas en het vanille-extract in een grote kom en mix op snelheid 1. Voeg er de poedersuiker in drie keer aan toe en meng telkens met de Bamix.
- Wanneer de taarten goed zijn afgekoeld, kun je met de versiering beginnen. Plaats de eerste taart op een serveerschaal. Smeer er een laag glazuur boven. Doe hetzelfde met de tweede en derde taart. Bedek de volledige taart nu met de rest van het glazuur. Decoreer de bovenkant van de taart met wat gemalen pecannoten. Plaats in de koelkast tot het tijd is om op te dienen.